Ankarasporlu Wederson un Türk vatandasligi icin yaptigi basvuru kabul edildi.
Yeni ismi Vederson Gökçek oldu![]()
Ankarasporlu Wederson un Türk vatandasligi icin yaptigi basvuru kabul edildi.
Yeni ismi Vederson Gökçek oldu![]()
Wederson Vederson ne fark var ki ? vedat gibi bir isim olsa daha iyi olurdu bence
Ankaraspor’un Brezilyalı yıldızı Wederson Louis Da Silva Medeiros, resmen Türk vatandaşlığına geçti.
Gökçek Vederson ismini alan ve Kulüp Binası’nda düzenlenen bir basın toplantısıyla gazetecilerin sorularını yanıtlayan yıldız futbolcu “Türk vatandaşlığına geçtiğim için çok mutluyum; bu, benim uzun zamandır hedeflerim arasındaydı. Birçok yabancının istediği bir hedefe ulaşmış bulunuyorum. Şimdi başka hedeflerim var ve bunlara ulaşmamda Türk vatandaşlığının çok faydasını göreceğime inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Neden "Gökçek"
Türk Milli Takımı’nda oynamayı çok istediğini belirten ve çok çalışarak Milli Takım’da görev alma hakkını elde edeceğine inandığını da ifade eden Gökçek Vederson, neden Gökçek ismini aldığını şu şekilde yanıtladı: "Bu isim dışında başka hiçbir ismi almamın doğru olmadığını düşünüyorum. Sayın Melih Bey’in sayesinde buralara geldim. Bana bir baba şefkati gösteren, bana saygı gösteren Gökçek ismini almaktan da büyük bir onur duyuyorum." dedi.
"Türk insanını ve Ankara’yı çok seviyorum. Türk vatandaşı da olduktan sonra artık Türkiye’de kalmayı düşünüyorum. Ancak futbol, çok tuhaf bir meslek; her an her şey olabiliyor. Benim dışımda gelişen olaylar da olabilir ama ben Türkiye’de kalmak istiyorum." diyen Vederson "Diğer yabancılara göre 3 büyüklerde oynama açısından bir avantaj elde ettiğim doğru fakat benim açımdan önce Ankaraspor’un başarısı geliyor. Çünkü çok zorlu bir dönemece girdik ve alacağımız her sonucun büyük bir önemi var. Ben sadece iyi oyunumu oynamaya gayret ediyorum. Geri kalan her şeyi tanrımın ellerine bırakıyorum." şeklinde konuştu.
"Hedefimiz; içeride 3, deplasmanda en az 1 puan almak!"
Toplantıda, geçtiğimiz hafta oynanan Antalyaspor maçına da değinen Gökçek Vederson "Antalyaspor maçının çok zorlu geçeceği önceden belliydi. İkinci yarının en başarılı ekiplerinden bir tanesi de Antalyaspor’du. Bizim bundan sonraki hedeflerimiz arasında deplasman mücadelelerinden en az 1 puanla dönmek; bunu da Antalya’da başardığımız için mutluyuz." derken Sivasspor maçıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Hedefimiz; dışarıda en az 1 puan almaksa içeride de galip gelmek. Sivasspor geçen hafta önemli bir galibiyet aldı. Bunun moraliyle Ankara’ya gelecekler. Ancak biz de taraftarımızın desteğiyle bu maçtan 3 puanla ayrılan taraf olmak istiyoruz."
13.03.2007
![]()
babasının adı çok uzunmuş![]()
Türk oLdu Şimdi TakımLar Türkiyede Peşinden Koşar Zaten İyi oyuncu![]()
sıradaki ..........
Wederson A Milli Takım için iyi olur...
Bazı kişiler sevinmiyor ama elin Rus, Moldava vb. bunun gibi ülkelerde gelipte burada Türk olanlara sesi çıkmayanlar üç, dört futbolcu Türk oldu diye sesi çıkıyor. Biraz daha anlayaşıylı olsak daha iyi olur.
Bu keyfi bir mesele kurallara göre ismin yabancı bir isimde olabilir. Kendi tercihi saygı duymak gerekir.
vederson miili takıma girmesi için çok çalışması lazım şuan biraz zor gibi hemen almayabilirim terim
Moda sürüyor .. Sıktı bu uygulama ya .. Önüne gelen Türk oluyor .
[QUOTE=MehmeTopcu07;552797]Bence Wederson yeni adıyla Vedersontürkiyede kendini kanıtlamış bir futbolcu fatih terim faydalanacaktır ondan
[/
bencede faydalanir
direk A milli ye alsınlar
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Hayırlı olsun Wederson
Milli takımda faydalı olabilir aslında...
Elin Brezilyalısı Türk oldu, yıllardır Wedersen olarak kullandığı ismindeki W'yi Türkçe'ye uymuyor diye V yaptı. Ama biz ne yapıyoruz; kendi dilimizde bulunmayan W'yi mesajlarımızda kullanıyoruz. Bu ara birçok kişi Türk oluyor aman dilimizi kaybetmeyelim! Lütfen, ewet değil, evet yazalım, "W" kullanmayalım!!!
"YÜCE ATATÜRK"
Bence de sola ilaç olur ama bu iş rayından çıktı.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
türk olması işimize yarayacak ama buna bi son verilmeli
Allahhh Allah Allah Allahhh. İpini koparanı Türk yapıyorlar yahu zaten sığmıyoruz ülkeye. Hiç mi bi insanda akıl matık olmaz kardeşim adam kac yıldır burda ne kadar Türkce biliyor İstiklal marsından haberi varmı Atatürk kim onu biliyormu da Türk olmuş. Bunların yüzünden gitcem başka memleket vatandası olcam yaa. Yemin ediyorum insanı Türklüğünden bezdiriyorlar
Bende sevdim seni, gözbebeğim gibi.
Bende aşık oldum güller gibi soldum..
Çok sevmiştim seni, Kerem'in aşkı gibi; Ama ASLI sen değildin...
Evet buna bir son verilmeli her zaman soyledigim icin tekrar soyluyorum bu gs yoneticileri cok salak sakin yanlis anlayip ve banada kizmayin nedenmi mondragon her zaman diyor turk olmayi istiyorum diye hala turkluk basvurusu yapmadilar oysaki mondragonun turkiyede 6.yili mecbur turk yapacaklar ama gs yonetiminde icraat yok
Bu arada Vederson turk oldugu icin kizgin degilim milli takima lazimdi
beni en cok sinirlendiren nobre niye oldu
Aurelio'nun Türk olması için basvurdugunda fener dediler 5 senesini doldurdumu Türkiyede.. Yani demek ki bi oyuncunun Türk olması için 5 sene oynaması lazım. İşin öyle bi içine ettiler ki haziranda adam alırlar Temmuzda bakmışsın adamın T.C. uyruklu bi kimliği var.. Çivisi çıktı iyice işin.
++ daha düne kadar solun ilacı Uğur Boral'dı. Noldu şimdi ona. Vederson mu yıkacak Ümit'in saltanatını soldaki??
Bende sevdim seni, gözbebeğim gibi.
Bende aşık oldum güller gibi soldum..
Çok sevmiştim seni, Kerem'in aşkı gibi; Ama ASLI sen değildin...