Merhaba arkadaslar, ilk defa yazacagim icin hatalarim olabilir, kusura bakmayin. Birazda attim ama olsun . Yazmaya basladigimda ligin ilk yarisini bitirmistim, bu yuzden biraz cabukca yazdim ilk bolumu, ileride her maca ayrintili bir sekilde zaman ayirmak istiyorum.

---------------------------------------------------------

Hollanda'nin koklu ekibi AFC Ajax altyapisinda yetismis olan Arif daha 18 yasinda iken genclik aski Fenerbahce'ye transfer olmustur. Ancak Burada umdugunu bulamayan ve Turk futbolunun icler acisi haline dayanamayan Arif 2 yil sonra Sevilla klubu ile anlasarak Ispanya'ya gitmistir.
Bu arada Turkiye Milli Takimina alinmamasi nedeni ile oldukca uzgun olan Arif, Azeri asilli nisanlisi ile Azerbaycan'a gittiginde, Azerbaycan Futbol Federasyonu ile anlasarak Azerbaycan Milli Takimi formasini giymeye baslar.
Ispanya'da 3 yil icinde bir kez gol krali olan Arif, Sevilla ile buyuk zaferlere imza attiktan sonra 23 yasinda Italya'nin koklu ekiplerinden Internazionale'ye(Inter Milan) rekor bir ucrete transfer olur. Inter'de ilk olarak forvet olarak oynayan Arif, bircok mevkide oynayabildigi icin zaman zaman orta saha, hatta defansta bile oynamistir.
Italya'da yilin yabanci futbolcusu secilen Arif, 25 yasinda, Inter'in kontratini uzatmak istememesiyle, Inter'in en buyuk rakiplerinden AC Milan'dan teklif alir. Teklifi kabul eden Arif Milan ile 1 senelik bir kontrat'a imza atar.
Italya'da sezonun ikinci yarisinin ilk macinda daha once bir husumeti oldugu rakip takimin oyuncusu tarafindan sakatlanan Arif, en az 5 ay sahalardan uzak kalir.
Kontrati biten Arif, Azerbaycan'a gider ve Yuksek Deste'de mucadele eden Turan Tovuz takimi ile anlasir. Sakatligi nedeni ile eski formuna kavusamayan 26 yasindaki futbolcu, 2 senelik Azerbaycan macerasindan sonra Azeri liginin sertligi ile burda eski formuna kavusmasinin nerdeyse imkansiz olmasi nedeniyle Turkiye Ikinci Lig A kategorisinde mucadele eden Altay'a transfer olur, kendisini bekleyen supriz'i bilmeden 2 sene Altay takiminda top kosturur.

5 Haziran 2006
Klup baskani Arif'i yanina cagirir.
Arif: Merhaba baskanim
Nafiz Zorlu: Hosgeldin Arif, gel otur, sana haberlerim var, iyimi kotumu sen karar ver.
Arif: Hayirdir baskanim
N.Z.: Arif, biliyorsun, gidisat cok kotu, hocamiz kisisel problemlerden dolayi ayrilmak istiyor. Yerine kimi getirecegimizi bilmiyorum. Sen bu takimda bir abi sayilirsin. Antrenmanlarda hocandan asagi kalir yanin yok. Uzun lafin kisasi, seni menejer olarak istiyorum Arif.
Arif: Ama baskanim, biliyorsunuz, ben daha en az 5 yil futbol oynayabilecek birisiyim.
N.Z.: Biliyorum Arif, zaten sana asla futbolu birak diyemem. Benim baska bir onerim var, Coskun Yilmaz ile birlikte yuruteceksiniz isi. Sen hem menejerlik yapacaksin, hemde futbol oynayacaksin. Coskun ise saha kenarindan oyunu seninle birlikte yonetecek.
Arif: Baskanim boyle bir sey mumkunmu?
N.Z.: Sen iste, hersey mumkun olur hocam.
Arif: Estagfurullah baskanim, ne hocasi..
N.Z.: Anlastik mi Arif?
Arif: Tamam baskanim, Altay'i Super Lig'e cikarmak icin herseyi yapacagim.
N.Z.: Ozaman yarin basinin onune cikariz.

Fanatik Gazetesi:

Alsancak'ta sok istifa!

Altay Spor Kulubu Teknik direktoru Ekrem Al istifa etti. Tecrubeli hoca Ekrem Al bu sabah ailevi nedenlerden dolayi Altay takimini birakmak zorunda oldugunu acikladi. Onumuzdeki sezon Lig A sampiyonlugu icin oynamasi beklenen Altay'in bu yasanan sok'un ardindan nasil toparlanacagi tartisiliyor.

Kulup Baskani Nafiz Zorlu yaptigi bir basin toplantisinda Ekrem Al'in takimdan ayrilmasi icin uzulduklerini, ama halen sampiyonluk icin iddiali olduklarini soyledi. Ekrem Al'in yerini alacak Menejerlerin belli oldugunu soyleyen Zorlu, yardimci Antronor Coskun Yilmaz'in takimi yonetecek ikiliden biri olacagini acikladi.

Diger menejer'in bugun basin toplantisi ile aciklanacagini soyleyen Nafiz Zorlu, Altay taraftarini karamsarliga dusmemesi icin uyardi. "Bu sene herzamanki gibi sampiyonluk icin oynayacagiz! Hersey Buyuk Altay icin!"

6 Haziran 2006

Gazi Emir/Izmir

Kulup binasinda toplanan basin mensuplari karsilarinda Arif E.yi yeni menejer olarak gorduklerinde adeta sok oldular. Ege TV'den canli olarak yayinlanan basin toplantisinda Nafiz Zorlu, yaninda Coskun Yilmaz ve Arif E. ile kameralarin karsisina gecti.

Gazeteci: Sayin E., 2 yildir Altay'da forma giyiyorsunuz, bunun disinda Azerbaycan Milli takiminin en iyi futbolcusu olarak anilmaktasiniz. Neden daha 29 yasinizda futbolu birakmaya karar verdiniz?
Arif: Ilk once sizlere futbolu birakmadigimi aciklamak isterim. Beni insallah onumuzdeki senelerdede yesil sahalarda gormeye devam edeceksiniz. Futbol kariyerimin yaninda, Coskun hocamla birlikte Altay'i yonetecegiz. Ve gelecek sene icin kesinlikle iddialiyiz, Altay'i Lig A sampiyonu yapmak icin elimizden geleni yapacagiz.

Sorulari yanitlayan cicegi burnunda menejer daha sonra Altay ile menejer olarak ilk antrenmanina cikti. Futbolcularla birlikte 2 saat idman yapan Arif daha sonra takimi ile birlikte basina kapali olarak gorustu.

Devam edecek..