Fransa'nın Sochaux takımında forma giyen Mevlüt Erdinç, Beşiktaş'ın transfer gündemine girdi.
Erhun Geyisi / Paris , Goal.com
Fransa Birinci Ligi'nde son aylarda oynadığı kaliteli futbol ve üst üste attığı gollerle adından söz ettiren Mevlüt Erdinç, Avrupa'nın çeşitli takımlarının ilgisini çekiyor. Sochaux takımını düşme hattının üzerine taşıyan isim olarak kabul edilen Mevlüt için transfer ayı da bir hayli hareketli geçeceğe benziyor.
Fransız basınında bugün yeralan iddialara göre milli futbolcunun peşinde Beşiktaş bulunuyor. Önümüzdeki sezon Bobo'yla yollarını ayırmasına kesin gözüyle bakılan ve bu nedenle de bir golcü futbolcu transfer etme hazırlığında olan Kartal, Mevlüt'le anlaşarak golcü arayışını Türk kontenjanıyla tamamlamak niyetinde.
Başka takımlar da var
Gelgelelim siyah beyazlı takım için bu transferi gerçekleştirmek o kadar da kolay olacak gibi görünmüyor. Edinilen bilgiye göre Nihat Kahveci'nin de formasını giydiği Villareal ve yine Nihat'ın eski takımı Real Sociedad tarafından da gündeme alınan Mevlüt, kararını vermek için şimdilik acele etmiyor.
Mevlüt: "Böyle oynarsam benimle ilgilenirler"
Transferine ilişkin olarak diplomatik bir açıklamada bulunmayı tercih eden Mevlüt Erdinç, "Şimdilik amacaım, Sochaux'yu 1. ligde tutmak. Böyle devam ettiğim sürece biliyorum ki bazı kulüpler benimle ilgilenmeye ve beni aramaya başlayacaklar. Ancak şu anda bunu düşünerek kafamı meşgul etmek istemiyorum. Gerçekten de şu anda bu sezonun hedefine konsantre olmak istiyorum. O da Sochaux'yu ligde tutmak" diye konuştu.
Bu sözler, Mevlüt'ün hangi takıma gideceğine ilişkin bir işaret taşımıyor belki ama, sezon sonunda Sochaux'dan ayrılacağını da net bir şekilde ifade ediyor.