1 ile 5 arası toplam 5 sonuç

Konu: Porto Üst Üste 3. Kez Şampiyon

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Default Porto Üst Üste 3. Kez Şampiyon

Portekiz SuperLiga'da bitime 5 hafta kala seyircisi önünde Amadora'yı 6-0'lık skorla geçerek şov yapan Porto, en yakın talipçisinin 18 puan önünde üst üste 3. kez lig şampiyonluğunu ilan etti.50.000 kişinin doldurduğu Dragao Stadı'nda, kaptan Lucho Gonzalez, Tarik Sektioui, Ricardo Quaresma, Maurício (k.k), Bruno Alves ve Lisandro Lopez'in golleriyle 3 puanı 6-0'lık sonuçla alan Porto, geride kalan 25 haftadaki 20. galibiyetine imza atarak şampiyonluğunu ilan etti.2006 yazında Porto'nun teknik direktörlük görevini üstlenen Jesualdo Ferreira ise üst üste 2. lig şampiyonluğuna ulaştı. 23. kez şampiyonluk sevinci yaşayan Porto, lig tarihinde şampiyonluğunu en erken ilan eden takım olma unvanını eline geçirirken, aynı zamanda geride kalan 5 haftada, 1972-1973 sezonunda 18 puan farkla şampiyon olan Benfica'nın rekorunu da geçmeye çalışacak.Teknik direktör Ferreira yaptığı açıklamada, "Öncelikle bu şampiyonluğu muhteşem bir lider olan başkanımız Jorge Nuno Pinto da Costa'ya adamak istiyorum. Ayrıca büyüleyici taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Şu anda kariyerimin doruk noktasındayım ve tüm oyuncularımla gurur duyuyorum. Ligde geride kalan 5 maçımızı kazanmayı ve Portekiz Kupası'nı da kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.Ligde attığı gol sayısını 21'e çıkararak, en yakın takipçisi Benfica'lı Oscar Cardozo'nun açık ara önünde gol krallığına koşan Lisandro Lopez ise, "Öncelikli hedefimiz şampiyon olmaktı ve bunu başardık. Ancak kutlamalarımıza ara vermeli ve diğer hedefimiz olan Portekiz Kupası'nı kazanmaya odaklanmalıyız" dedi.Bir diğer Arjantin'li futbolcu olan kaptan Lucho Gonzalez ise yaptığı açıklamada, "Şampiyonluğu hak ettik. Başarımızın sırrı, gün ve gün mütevazılığı elimizden bırakmamaktı.Ayrılmayı düşünmüyorum. Kulübümü çok seviyorum" dedi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bu kadar erken şampiyon olmaları ligin kalitesizliği midir yoksa porto'nun çok iyi bir takım olduğundan mıdır sizce

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Bukadar erken 6-0'la aldıklarına göre Porto süper bir takım demektir Anıl.

Zaten Avrupa kupalarında da fırtına gibi esiyorlar haberin yok mu?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yapma bunu abi yaa elimizden zor kurtuldular inönüde ama haklısın porto cok cok kalıtelı bır takım..

Son maçta da abartmışlar.

Mesaj Yetkileri