Sayısız yıldızı Türk futboluna kazandıran Galatasaray altyapısı, fabrika gibi çalışıyor.
![]()
Sayısız yıldızı Türk futboluna kazandıran Galatasaray altyapısı, fabrika gibi çalışıyor.
![]()
Bu alanda Gercekten Türkiye de tekiz. Kirada olan Aydın Yılmaz da fizigini geliştirmiş görünüyor ; seneye Galatasaray forması giyebilecek seviyede. Bu işi cok iyi yapiyoruz..
Aydın'ı seneye takıma görmek istiyorum, kendini geliştirdi bu sene..
Altyapı konusunda gerçekten bir numarayız..
Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.
Bizim takımda zamanında Türk futboluna birçok oyuncuyu kazandırmıştı . Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'den sonraki kuşağın artistlik ve şımarıklığı yüzünden altyapıdan yukarıya ayakları yere basan sağlam oyuncu çıkamıyor ne yazık ki. Ağaç yaşken eğiliyor malesef..
Galatasaray ve Beşiktaş v Trabzonspor bu konuda hep başarılı olmuşlardır...
Tek sorun bu adamları satıp para kazanmak..
Galatasaray'a yaklaşamaz diğer kulüpler bu konuda bana göre, göz var nizam var değil mi ?
Burda kimse Galatasaray'a birşey demiyor zaten ama Okan Buruk , Emre Belözoğlu ve Tugay Kerimoğlu Trabzon kökenli.. Tartışmaya gerek yok tabi ama Trabzon gerçeğide ortada yani .. Bizim özümüz bu zaten bütün şampiyonluklarımızı , Avrupadaki başarılarımızı bu dönemlerde aldık.. Ne zaman İstanbul takımlarına benzemeye başladık , pahalı oyuncular aldık yada sadece ismi olan oyuncuları aldık bu durumlara geldik işte. Trabzonspor 2.Ligden , 1.Lige çıkarken tamamı Trabzonlu oyuncularla çıkmıştı keza kazandığı şampiyonluklarda öyle.. Ama son kuşağın şımarıklığını , kendini beğenmişliğini çok iyi biliyorum.. Neyse konu dağılmasın..
cok guzel konusmusun ewet trabzonspor şampiyon olduğunda tyüm takım trabzonlu futbolculardan olusuyodu ,bunun yanında taraftarlarda bir bütün içindeydi şimdi kolayına kımse sahıp cıkmıyo takıma.yeteneklı cocukları varsada istanbul takımlarına veriyolar
Son yıllarda Gs altyapısı kadar iyi değiliz haklısın ama geçmişe bi bakarsan Beşiktaş genelde özkaynak düzeninden gelen adamlarla başarılı olmuştur.Mesela Fb ise tam tersi para verip Anadolu takımlarından aldığı oyuncularla, yurtdışından getirdiği adamlarla vs. başarılı olmuştur.Beşiktaş özkaynak düzeni eski günlerine dönüyor.Serdar,Batuhan,M.Sedef,Adem Büyük,Kenan Özer,İ.Kaş,A.Karabulut vs...![]()
Trabzonspor zaten futbol sehri,millet orada yatip kalkip futbol konusuyor.![]()
Türkiye de Galatasaray bu alt yapinin öncüsü sonradan Besiktas ve Trabzon geliyor,Bursaspor da gelisme kaydeden ve ileride adini sikca duyuracak takim olma yolunda ilerliyor.
Son yıllarda değil kardeşlerimBizim özümüz bu yukarda yazdım zaten şuan 2.Ligde 4 tane ilçe takımımız var . Dördünde de hep paf takım oyuncuları oynuyor. Ama tabi eskiler gibi yetenekli olsalarda akılları sadece futbolda değil. Bombacı Hami , ondan öncesi Şenol Güneş'in dönemi son dönem Fatih , Gökdeniz ama bu yeni kuşak futboldan çok feysbuk,yonja ile yatıp kalkıyorlar sabah akşam
![]()
Fenerbahçe'nin tek eksik olduğu nokta burası zaten
Bunun sebebide Fenerbahçe'nin özü zaten. Semih bile 7-8 sene sonra oynamaya başladı.. Galatasaray'da son 3-4 sene maddi olarak iyi durumda olmadığı için gençlere yöneldiler. Yani Fener'de altyapıdan çok iyi bir genç çıksa bile oynatmazlar onu .
Konu Galatasaray'ın alt yapısı diye girdim ama Trabzonspor'unmuş![]()
Şakayı bir kenara bırakırsak her şehir kendine göre bir çok oyuncu çıkarır. Bunlardan başarılı olanlarda vardır başarısız olanlarda. Tüm futbolcular Trabzon'dan yada farklı yerden çıkıyor olsun. Neticede bunların yeteneklerine yetenek katan altyapılardır. Galatasaray altyapısıda bu konuda diğer kulüplerimize oranla bir adım öndedir. Zaman zaman her takımın flash olduğu dönemler vardır. Galatasaray alt yapısı ile her dönem vardı. Buda bir adım önde olduğunun diğer göstergesidir. Dikkat ederseniz 1 adım öndedir diyorum çünkü diğer takımlarımızdan da iyi oyuncular yetişiyor. Heryerden yetişecek oyuncular hem lig kalitemizi hemde milli takım kalitesini artıracaktır. Trabzon'dan olsun, Mardin'den olsun, İstanbul'dan olsun.
Evet Konu Galatasaray'ın altyapısı.. Son yıllarda en iyi altyapıdır bu bir gerçek.. Zaten buna inanmasam haberi alıp buraya koymazdım resimlerle uğraşıp.. Hangi şehirden çıkarsa çıksın yeter ki kendine baksın ve futbola adasın kendisini.. Bende amatör olarak oynadım şuan o Trabzonspor'da paf takımdan A Takıma çıksam dünyalar benim olurdu heralde sevinçten.. İşte bizim son dönem gençlerimizde bu yok malesef.. Ben bunu anlatmaya çalıştım..
Cafercan 17 yasinda bonservis bedeli 8m dolar, suan 100-500 bin ytl
saka gibi.
Galatasaray bu alanda zaten cok iyi, bide yabanci ülkelere scout kamplari koysalar...
8M dolar mı ? Naptin yav ?
aydın yılmaz, cafercan ve özgürcanın -yedekte bekleseler- seneye A takımda olması lazım..
ligteki takımların alt yapılarında geçmiş senelere göre çok büyük gelişmeler var.. bu gelişmeleri her defasında bi adım ileriye taşımak önemli.. ondan sonra bak alt yapıdan gelen futbolculara![]()
Cafercan şuan A takımda oynayacak düzeyde degil..Benim kişisel görüşüm ve izlenimlerime görede kolay kolay A takımda oynayamaz..Eski Cafercan degil..Fizikmen iyi durumda sayılmaz..Heleki suanki Galatasarayda mücadele çok önemli..Gelecek sene sadece Aydın A takımda oynayabilir..Belediye maçında onu çok begendim..
Eski Cafercan derken çok ilginç gerçekten fizik olarak iyi durumda değilmiş bu adam şuan 21 yaşında .. Eski Cafercan yani 17-18 yaşındaki hali fizik olarak daha mı iyiydi ? Normalde 17-18 yaşındayken fizik olarak kötü ve güçsüz olur genç oyuncular 21-22 yaşlarına doğru güçlenirler oynayacak seviyeye gelirler. Belkide senin söylediklerinde bir yanlışlık var.
Bu alanda gerçekten çok iyiyiz ben diğer takımlara birşey demiyorum da alt yapıdan çıkıp ta A takımda oynayan 4 tane oyuncusu olan takım azdır.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
bnde bursayı ilk kez duydum
Yusuf Tunaoğlu, Sanlı Sarıalioğlu, Ziya Doğan, Feyyaz Uçar, Metin Tekin, Ali Gültiken, Rıza Çalımbay
Siyah Beyazlı kulübün altyapısındaki takımlarda yetişen tam 15 futbolcu 2007-2008 sezonunda farklı takımlarda kiralık olarak forma giydi. Yine geçen sezon başından buyana Beşiktaş altyapısından A takıma 15 futbolcu verdi. Bu oyunculardan İbrahim Kaş, Mehmet Sedef, Aydın Karabulut, Serdar Özkan ve Batuhan Karadeniz ise büyük gelişme kaydederek A takımda sık sık forma giyen futbolcular haline geldiler.
Ayrıca Muhammed'i Barcelona'dan bile istediler
Aydından çok ümitliyim ben seneye banko oynar sağ açıkta uzun sakatlıklar sonrası yeni yeni kendini buluyor son maçta çok iyidi..
2-3 futbolcu çıkararak en iyi olunmuyor, sürekli olmalı ..
Bu nedenle Trabzonspor'un bu konuda fazla büyütülmemesi kanısındayım..