Ünal Karaman yönetimindeki Ümit Milli Takım, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda ilk maçına 1 Haziran’da Ukrayna karşısında çıkacak. Karşılaşma Kiev’in Dinamo Stadı’nda oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak.
Ümit Milli Takım 27 Mayıs Pazar günü saat 12.30’da Ataköy Crowne Plaza Oteli’nde toplanacak. Aynı gün saat 17.00’de bir antrenman yapacak Millilerimiz, 28 Mayıs Pazartesi ve 29 Mayıs Salı günleri saat 11.00 ve 17.30’da çalışacaklar. Tüm antrenmanlar Ataköy’deki İstanbulspor A.Ş. Tesisleri’nde yapılacak. 30 Mayıs Çarşamba günü 08.40’da Ukrayna’ya uçacak Ümit Milli Takım burada Natsionaly Oteli’nde konaklayacak. Ümit Milli Takım maçın ardından 2 Haziran Cumartesi günü saat 15.00’te yurda dönecek.
Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan ve Liechtenstein’la aynı grupta yer alan Ümit Milli Takımımız grubu lider bitirdiği veya 10 grup içinde en iyi dört ikinci arasına girdiği takdirde Avrupa Şampiyonası için play-off oynama hakkı kazanacak.
Ümit Milli Takım’ın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
Ferhat Öztorun, Mehmet Topal, Mehmet Güven (Galatasaray),
Uğur Yanıkdemir, Eray Birnican (Konyaspor),
Ediz Bahtiyaroğlu, Özer Hurmacı (Ankaraspor),
İbrahim Kaş (Beşiktaş),
İlhan Parlak (Kayserispor),
Gürhan Gürsoy (Sivasspor),
Ufuk Ceylan (Vestel Manisaspor),
Ergin Keleş (Sakaryaspor),
Orhan Şam (Gençlerbirliği Oftaşspor),
Alp Ergin (Altay),
Volkan Babacan (İstanbulspor),
E.Kadri Ataoğlu (Sarıyer),
Mevlüt Erdinç (Sochaux),
Zafer Yelen (Hansa Rostock),
Ceyhun Gülselam (Unterhaching).