Stadyum: Moskova Olimpiyat Stadyumu
Tarih-Saat(TSİ): 21.05.2008-21.45
Hakem: Lubos Michel(Slovakya)
Stadyum: Moskova Olimpiyat Stadyumu
Tarih-Saat(TSİ): 21.05.2008-21.45
Hakem: Lubos Michel(Slovakya)
Manchester Kazanacaktır... Çok moralliler...
Böyle bir organizasyonda aynı ülke takımlarının Finalde karşılaşması kötü oluyor Ben izlerken sıkılıyorum normal lig maçından farkı yok Daha güzel bir final olmasını dilerdim
Favorim Manchester United eksikleri yok , uyumlu ve moralliler ...
Manchester United(ım)Chelsea'ye en azından 2 tane atıp kupayı kaldıracaktır..
Ayrıca Ronaldo'dan goller bekliyorum![]()
Forza Man Utd..(arkadaşla iddaya girdim kesin almalılar..)
Finale Lubos Michel
Avrupa Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasını, Slovak hakem Lubos Michel'in yöneteceği açıklandı.
UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, 21 Mayıs Çarşamba günü Rusya'nın başkenti Moskova'da, Manchester United ve Chelsea takımları arasında yapılacak Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçını Michel'in yöneteceği belirtildi.
Michel'in yardımcılıklarını Roman Slysko ve Martin Balko yaparken, karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Vladimir Hrinak olacak.
Hakemliğe 1987 yılında başlayan 40 yaşındaki Michel, 2003 UEFA Kupası finalinde, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, 2005 Avrupa Şampiyonlar Ligi ve 2006 Dünya Kupası'nda da görev aldı.
19.05.2008
Kaynak : AA
Chelsea'yi kupaya daha yakın görüyorum.Abramoviç 2 haftada aynı takıma 2 kez kaybetmez..
[SIGPIC][/SIGPIC]
manunun yenmesını ıstıyorum ama chelsea alıcak gıbı gelıyo
moskova final rusyada yapılacak abramoviç te rus bence bişiler olcak bu maçta.abramoviç eli boş dönmez.
premier ligi manu kazandı bunuda chelsea alsın![]()
Luzhniki büyük heyecana hazır
Luzhniki Stadyumu, Şampiyonlar Ligi final maçında Chelsea ve Manchetsr United'ı ağırlamaya artık hazır.
52 yıllık tarihindeki en önemli maça evsahipliği yapacak olan Luzhniki, 1980 yılında Olimpiyatlara eski adı ile Lenin Stadyumu olarak evsahiplği yapmıştı.
84.745 koltuk kapasiteli stadyum, öncesinde 100.000 kişilik olarak inşaa edilmişti. 1958 yılında Sovyetler Birliği, Macaristan'a 3-1 yenilirken, tribünlerde yer alan 100.572 kişi ile 29 Eylül'de, en fazla seyircisine ulaşmıştı.
1982 yılında UEFA Kupası karşılaşmasında, çıkan kargaşada yapılan resmi açıklamada, 66 kişinin öldüğü ifade edilirken, bu sayı tam olarak bilinmemekle beraber, bunun çok üzerinde olduğunu tahmin ediliyor.
40.000 taraftarın İngiltere'den gelmesi beklenirken, Manchester United, 24 kişilik kadrosuyla Pazartesi günü Moskova'ya hareket etti. Chelsea FC ve Manchester United arasında yapılacak bu büyük karşılaşma, Çarşamba günü 21:45'te oynanacak.
20.05.2008
Kaynak : Sporx.com dış haberler
![]()
Chelsea alacak gibi geliyor banada.
So what?
Saike
Abramovich evinde
Grant finale kadar getirdi balada olsa yenilsede kovmazlar heralde ...
Man Utd bu seferde Chelsea'ye kupayı bırakmaz ve Avrupa'nın en büyüğü olur bence.
Chelsea diyorum. Bu kupa da onların olsun..
ManU alır bencede.
Adına yakışır bir final olması dileğiyle. Kupayı Manchester United'ın kazanmasını istiyorum![]()
İşte maçın şifresi!
Rusya'da futbol tutkusu tavan yapmış durumda. İngiliz taraftarların akın ettiği Moskova şehri bambaşka günlerinden daha birini yaşıyor. Chelsea ile M.United'ın final mücadelesi öncesi maçın kaderini etkileyebilecek istatistikler ve geçmişten hatırlatmalar Sporx'te...
* Chelsea ve M.United Avrupa'da daha önce hiç karşı karşıya gelmedi. Lig, FA Kupası, Lig Kupası dahil toplamda 147 kez karşılaştılar. M.United 65, Chelsea 40 kez galip gelirken, 42 maç beraberlikle sonuçlandı.
* M.United daha önce Avrupa'da 3 final oynadı. 3 final maçında da kupaya uzandı. 1968'de Benfica'yı uzatmalarda 4-1, 1991'de Barcelona'yı Rotterdam'da 2-1 (Kupa Galipleri Kupası) ve 1999'da Bayern Münih'i Barcelona şehrinde 2-1 yenerek mutlu sona ulaştı.
* Chelsea ise Kupa Galipleri Kupası'nda iki kez final oynadı. 1971'de uzatmalarda Real Madrid'i Atina'da 2-1, 1998'de ise Stockholm'de Stuttgart'ı 1-0 mağlup ederek tarihinin en büyük başarılarına uzandı.
Bu sezon Şampiyonlar Ligi raporu;
M.United, 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik, mağlubiyet yok. 19 attı, 5 yedi.
Chelsea, 12 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik, 1 mağlubiyet. 19 attı, 7 yedi.
2007-2008 golcü isimler
Manchester United - Cristiano Ronaldo 7, Wayne Rooney 4, Carlos Tevez 4, Gerard Pique 2
Chelsea - Didier Drogba 6, Frank Lampard 3, Michael Ballack 2, Joe Cole 2
* İki takımda Avrupa'da oynadıkları final mücadelelerini kaybetmedi. Bu turnuvada Chelsea'nin ise bir final tecrübesi yok.
Chelsea İngilizlere alışık
* M.United 40 yılı aşkın bir süredir bir İngiliz takımı ile Avrupa'da bu denli önemli bir mücadeleye çıkmadı. En son 1964'de Fuar Kupası'nda Everton ile karşılaşan MANU rövanşlı karşılaşmada 3-2'lik skorla kazanan taraf olmuştu.
* Chelsea'ya baktığımızda ise durum çok farklı. Liverpool ile son dört sezonda Avrupa'da Maviler tam 8 kez karşı karşıya geldi. Arsenal ile yine Devler Ligi'nde iki kez karşılaştı. 1971'de Kupa Galipleri Kupası'nda yarı finalde Chelsea Manchester City'i iki maçta da mağlup etmeyi başarmıştı. İngiliz rakiplere karşı Chelsea 12 maç oynadı, 5 kez kazanırken, sadece 2 maçta mağlup oldu.
* 1998'de Kupa Galipleri Kupası'nda final oynayan Chelsea kadrosundan bugüne kadar gelebilen bir oyuncu yok.
M.United ilk yarı 'stop'
* M.United oynadığı final mücadelelerinin hiçbirinde ilk yarı gol atamadı. Finallerde kaydettikleri 8 golün 5'i ikinci yarı geldi. Bunlardan en çok akılda kalanı ise 1999 yılında B.Münih'i uzatmalarda attıkları iki gol ile devirmeleriydi.
* M.United için Moskova pek de güzel anılarla andığı bir şehir değil. En son Torpedo ile 1991'de UEFFA Kupası'nda ilk turda karşı karşıya gelen M.United 0-0 ile uzatmalara giden maçı Moskova'da penatılarla kaybetmişti.
* Chelsea ise 2004 yılında Devler Ligi'nde CSKA Moskova ile, Moskova'da oynadığı maçı 1-0 kazanmıştı.
* United Devler Ligi'nde oynadığı son 5 maçta gol yemiyor. En son 20 Şubat'ta O. Lyon'un genç golcüsü Karim Benzema M.United filelerini havalandırmıştı ve bu golün üzerinden 486 dakika geçti.
* İki takım bu sezona yine bir final maçıyla başlamıştı. Ağustos ayında Community Shield finalinde karşı karşıya gelen M.United - Chelsea maçında, Wembley'de 1-1'lik uzatgmanın ardından penaltılarla gülen taraf 3-0'lık skorla M.United olmuştu.
20.05.2008
Kaynak : Sporx.com dış haberler
Manu'nun almasını isterim![]()
alacak zaten merak etmeyın![]()
Favorim chelsea. Fazla zorlanmayacaktır maçı kazanma konusunda..
Chelsea alır biraz şanslada olsa![]()
Chelsea daha istekli. Abramoviç'in ülkesinde final oynanacaksa Chelski kaanmak zorunda.![]()
Finale nasıl geldiler?
Zorlu final mücadelesi öncesi Sporx Chelsea ve M.United'ı mercek altına almaya devam ediyor. İki İngiliz ekibi bu sene finale gelene kadar birbirinden zorlu mücadeleler oynadı. Chelsea 12 maçta tek mağlubiyetini temsilcimiz Fenerbahçe'den alırken, M.United ise henüz yenilgi yüzü görmedi. İşte takımların finale kadar oynadıkları maçlar ve yol haritaları.
M.UNITED FİNALE NASIL GELDİ?
Grup Maçları
(19 Eylül 2007)
Sporting Lisbon 0
Manchester United 1 - Cristiano Ronaldo 62
(2 Ekim 2007)
Manchester United 1 - Wayne Rooney 70
AS Roma 0
(23 Ekim 2007)
Dynamo Kiev 2 - Diogo Rincon 34, Ismael Bangoura 78
Manchester United 4 - Rio Ferdinand 10, Rooney 18, Ronaldo 41, 68pen
(7 Kasım 2007)
Manchester United 4 - Gerard Pique 31, Carlos Tevez 37, Rooney 76, Ronaldo 88
Dynamo Kiev 0
(27 Kasım 2007)
Manchester United 2 - Tevez 61, Ronaldo 90+2
Sporting Lisbon 1 - Abel 21
(12 Aralık 2007)
AS Roma 1 - Mancini 71
Manchester United 1 - Pique 34
Son 16
İlk maç - 20 Eylül
Olympique Lyon 1 - Karim Benzema 54
Manchester United 1 - Tevez 87
İkinci maç - 4 Eylül
Manchester United 1 - Ronaldo 41
Olympique Lyon 0
Çeyrek final
İlk maç - 1 Nisan
AS Roma 0 Manchester United 2 - Ronaldo 39, Rooney 66
İkinci maç - 9 Nisan
Manchester United 1 - Tevez 70 AS Roma 0
Yarı final
İlk maç - 23 Nisan
Barcelona 0 Manchester United 0
İkinci maç - 29 Nisan
Manchester United 1 - Barcelona 0, Paul Scholes 14
CHELSEA FİNALE NASIL GELDİ?
Grup Maçları
(18 Eylül 2007)
Chelsea 1 - Andriy Shevchenko 63
Rosenborg Trondheim 1 - Miika Koppinen 24
(3 Ekim 2007)
Valencia 1 - David Villa 9
Chelsea 2 - Joe Cole 21, Didier Drogba 71
(24 Ekim 2007)
Chelsea 2 - Florent Malouda 4, Drogba 47
Schalke 04 0
(6 Kasım 2007)
Schalke 04 0
Chelsea 0
(28 Kasım 2007)
Rosenborg Trondheim 0
Chelsea 4, Drogba 8, 20, Alex 40, J.Cole 73
(11 Aralık 2007)
Chelsea 0
Valencia 0
Son 16
İlk maç - 19 Şubat
Olympiakos Piraeus 0 Chelsea 0
İkinci maç - 5 Mart
Chelsea 3, Michael Ballack 5, Frank Lampard 25, Salomon Kalou 48
Olympiakos Piraeus 0
Çeyrek final
İlk maç - 2 Nisan, Fenerbahce 2 - Colin Kazim-Richards 65, Deivid 81 Chelsea 1 - Deivid 13 (k.k)
İkinci maç - 8 Nisan, Chelsea 2 - Ballack 4, Lampard 87 Fenerbahce 0
Yarı final
İlk maç - 2 Nisan,
Liverpool 1, Dirk Kuyt 43 - Chelsea 1, John Arne Riise 90+5(k.k)
İkinci maç - 30 Nisan,
Chelsea 3 - Drogba 33, 105, Lampard 98pen - Liverpool 2, Fernando Torres 64, Ryan Babel 117
(1-1 biten 90 dakikanın ardından, uzatmalar ile)
20.05.2008
Kaynak : Sporx.com dış haberler
Chelsea'nin a kupayı alacağını düşünüyorum..
Ronaldo maça damgasını vurur, bu yılın en iyi oyuncusu bencec.v. sine bir başarı daha ekleyecektir ManU ile birlikte
![]()
Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz kul azmadıkça.
ManU kesinlikle kazanacaktır maçı..Chelsea'nin kazanma ihtimali çok az.Forza ManU.(:
bendensın aygun![]()
Maç kesinlikle alt olur.Pozisyon bakımından kısır bir maç geçer.Uzatmalarda ve ya penaltılarda Chelsea alacakmış gibi geliyor...