1 ile 20 arası toplam 20 sonuç

Konu: Neden Futbol Sayın Türksportal Futbol Bölümü Müdavimleri?

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Default Neden Futbol Sayın Türksportal Futbol Bölümü Müdavimleri?

Sadece merak ettim aslında, ama ayrıntıya girmeden de edemeyeceğim..

Türkiye' de malum çok geçerli bir para kazanma yordamı, bununla beraber de çok gerekli (işte sorun da bu ya neden?) bir spor olan futbolu algılamakta güçlük çekmiyorum da, insanoğlu gününün 5-6 saatini bu spora (oyuncu olarak da değil, takipçi olarak üstelik de) neden ayırır, bunu bir türlü kavrayamadım..

Serzenişten kolaylıkla anlaşılacağı üzere yine aynı problem (ve tanrı kadını futbolla ilgili dırdır yapması için yarattı), ama farklı olarak ofsaytı (inatla "ofsayt" şeklinde yazmamı salık veren eşimdir) kelime anlamı ve cümlenin gelişinden anlamayacak kadar embesil değilim, diğer vakalardan farklı olarak; ama bu benim yine de bir insanın bu kadar uzun bir süreyi futbola ayırmasındaki sırra vakıf olmamı sağlamıyor maalesef..

Zaman zaman yazılanları okuyorum.. Hakikaten sevinip üzülüyorsunuz bunun için, hatta birbirinize küsüyorsunuz, kavga-küfür gırla gidiyor.. Zaman zaman eşimin de sinirlendiğine şahit oluyorum, forumda yazılanları okuyunca.. Nedir acep?..

Sizleri tanımadan önce daha patetikti durum, zira eşimin futbol aşkının bir çeşit hastalık olduğunu düşünüyordum.. Ama ondan daha zor durumda olan arkadaşları görünce bir iç rahatlaması yaşadım..

Sorun şu ki bana hala çok normal gelmiyor, öteki Türkiye gibi, hiç yaşamadığım bir his ve idrak edemiyorum..

Bana açıklasanız, en azından deneseniz, hem belki eşim bilgisayarın başına oturup Türksportalı açtığında yaşadığım buhran da biraz olsun azalır..

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

ablacığım

çocukluktan bu yana en çok yaptığım spordur futbol.niye diyecek olursan...
    iki taş ve bi top yeterlidir futbol için.ama diğer sporlar için pota,kort vb şeyler gerekir.yani futbolu seçmemin sebeplerinden en önemlisi bu.bu yüzden de küçüklükten bu yana futbol vardı hayatımda.ayrıca amcam bi dönem futbolcuydu onun da emeği varmış üzerimde

insanlar genelde futbolu zevk olarak,keyif almak için oynar,takip eder...ama tabiki bölünmeler olacak.nasıl ki siyasi düşüncelerde bölünme varsa.mesela ben kalkıp sağ görüşlü arkadaşlarımızı(rakip takım) eleştirsem burda onların bakanlarını(futbolcu) aşağı görsem onlar da buna tabiki cevap verirler.futbolda böyle birşey.

eminim ki anlatamadım
    ama ablacım anlatılmaz yaşanır desem heralde doğru tabiri kullanmış olurum

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

ahh ah Futbol
    Bir tutku işte napalım
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

neden futbolmu ?

aslında bunun cevabını bende bilmiyorum. Futbol yüzünden kolumu kırdım her tarafım çürükler içinde kaldı ama yinede onu seviyorum.Onu seviyorum çünkü hiç birşeyin onun bana tattırdıklarını tattıramayacagını biliyorum!

commandanteche'nin dediği gibi futbol anlatılmaz yaşanır

Futbol ve hava almak arasinda hic bir fark yoktur.

Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR

Quote Originally Posted by mutlee
    Futbol ve hava almak arasinda hic bir fark yoktur.
    daha iyisini bulunana kadar en iyi cevap bu

Quote Originally Posted by comandanteche
    ablacığım

çocukluktan bu yana en çok yaptığım spordur futbol.niye diyecek olursan...
    iki taş ve bi top yeterlidir futbol için.ama diğer sporlar için pota,kort vb şeyler gerekir.yani futbolu seçmemin sebeplerinden en önemlisi bu.bu yüzden de küçüklükten bu yana futbol vardı hayatımda.
    evet aynen böyle. daha 6 yaşındayken mahalle arasında top oynamaya başlıyorsun ve bir bakmışsınki futbol un tutkunu olmuşsun. Futbolsuz yapamaz olmuşsun.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Futbol, Gerçek hayatta oynamayı en az sevdiğim, sanal ortamda oynamayı en çok sevdiğim spordur..Ayrıca, TV den izleme bakımından da Formula 1'den hemen sonra gelir
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

futbol malzemesi en ucuz olan,istediğin yerde oynanabilen(ev dahil),oynarken zevk alınabilen,hırsını ve keyfini yansıtabildiğin,en ücra köylerdeki fakir çocukların,gökdelenlerin çatı katında oynayanlarla aynı zevki alabildiği,birlikte oynayıp izleyebildiği,konuşmaktan sıkılmadığı yegane oyundur.Futbol insanlara (daha doğrusu erkeklere)Allah'ın verdiği en güzel armağandır(tabi Yaradan muhakkak herşeyin zıttınıda verir(ör:gece-gündüz),futbola karşılık kadını yarattıki burnumuzdan getirsin diye )

Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR

Quote Originally Posted by TüMeR_yAğıZ
    (tabi Yaradan muhakkak herşeyin zıttınıda verir(ör:gece-gündüz),futbola karşılık kadını yarattıki burnumuzdan getirsin diye )
    yaw ne adamsın ha

katılıyorum kadınlar burnundan getiriyor erkeklerin futbol zevkini...ç

Nesil
    2004
    Yer
    İzmir / İstanbul

Şöyle açıklayayım;

Ben futbolu izlemeye, futbol oynamaya, futbolu takip etmeye ve FM'ye(ki FM'ye ayırdığım zamanın haddi hesabı yok Orta 2'den beri) ayırdığım zamanı şu şekillerde değerlendirseydim, şu şekillerde olurdum şimdi:

Ders çalışsaydım: Boğaziçi Bilg. Mühendisliği mezunu olurdum şimdi(büyük ihtimal yine işsiz olurdum[ki iş bulacağım, yüksek lisans yapıyorum GSU'da]).

Vücut Geliştirme Salonlarına Gitseydim: Şu anda Vücut Geliştirme Şampiyonalarına katılıyor olurdum.

Küçüklük sporum satranca devam etseydim: Kesinlikle dünyaca ünlü genç bi satrançcı olurdum

Yani böyle durum

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Kerim Kerimov
    Şöyle açıklayayım;

Ben futbolu izlemeye, futbol oynamaya, futbolu takip etmeye ve FM'ye(ki FM'ye ayırdığım zamanın haddi hesabı yok Orta 2'den beri) ayırdığım zamanı şu şekillerde değerlendirseydim, şu şekillerde olurdum şimdi:

Ders çalışsaydım: Boğaziçi Bilg. Mühendisliği mezunu olurdum şimdi(büyük ihtimal yine işsiz olurdum[ki iş bulacağım, yüksek lisans yapıyorum GSU'da]).

Vücut Geliştirme Salonlarına Gitseydim: Şu anda Vücut Geliştirme Şampiyonalarına katılıyor olurdum.

Küçüklük sporum satranca devam etseydim: Kesinlikle dünyaca ünlü genç bi satrançcı olurdum

Yani böyle durum
    ewt doğru diyosun... örneğin bende futbol ve fm ile uğraşmasam şu anda okuduğumdan daha iyi bi lisede okuyor ve 3 ay sonra da mezun olacaktım. ama kötü bi okuldan 3 ay sonra mezun olacağım. ayrıca öss'ye daha doğru düzgün hazırlanacaktım. ama şimdi de hazırlanıyorum diyebilirim!

Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR

çağrı öss de fm sormazlar abi sorsalar türkiyenin zirvesinde olurduk

Hobilerin nedeni olmaz ki! Örneğin bende kadınların 5-6 saat mağaza mağaza dolaşıp hiçbir şey almamalarına ve bu gezmeden(alış-veriş demiyorum dikkat ederseniz çünkü ortada ne alış var ne veriş) zevk almalarına anlam veremiyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by cgdsshn
    Hobilerin nedeni olmaz ki! Örneğin bende kadınların 5-6 saat mağaza mağaza dolaşıp hiçbir şey almamalarına ve bu gezmeden(alış-veriş demiyorum dikkat ederseniz çünkü ortada ne alış var ne veriş) zevk almalarına anlam veremiyorum.
    aha valla katılıyom sana.bana neden futbol diye soran bu soruya cevap versin

Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR

pembe dizileride unutmayalım

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

neden fotbol ha güzel soru

hımmm valla bende bilmiyom atalarımızdan öyle gördük
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Hırs, ihtiras, azim, sevinç, hüzün, görsellik, yetenek, sahiplenme duygusu, bir gruba bağlanma duygusu.

Anahtar kelimeler olsa gerek.

Dünya üzerinde çok az insanın futbolu sevmediği düşünülüyor.Dayım bile futbolu sevmediğini söyler (Beşiktaş'lıdır) ama Beşiktaş aleyhine kızdırmak için bir söz söylesem kızdığını biraz belli eder

Bitmeyen bir dizi, sürekli yenileniyor ve ihtiras hep en ön noktada.Sürekli bir yarış var ve bu yarışın içerisinde ciddi bir sektör ortaya çıkıyor futbolda aynı zamanda.

Futbolu çocuğunuz gibi sahipleniyorsunuz; çocuğunuzun herkesten iyi eğitim almasını ister gibi takımınızın da diğer takımlardan daha iyi bir seviyede olmasını istiyorsunuz (kötü bir benzetme olmuşsa affedin).

Biraz da alışkanlık, çünkü popüler olması nedeniyle mahçup olmamak için dünya futbolunu takip ediyorsunuz ve zamanla alışkanlık haline gelerek bırakamıyorsunuz (gerçi ben hep sevmişimdir dünya futbolunu takip etmeyi).

NBA Stüdyo reklamında vardı, "Bu insanlar ne konuşuyor"
    Dışarıdan bakıldığında o şekilde ama içeriden baktığınızda bir diziden daha da farklı.Alışkanlıklarında ötesinde bir durum, tarif edilmesi çok zor aslında.

Benim en çok sevdiğim spor basketboldur (çoğu sporu severek takip ederim, özellikle olimpiyat sporlarını) ve amatör basketbolcu -genç takım sporcusu- idim eskiden (hala devam etmek istiyorum, amatör kulüp bulabilecek miyim bakalım).Çok yetenekliyim ama boyumun biraz kısa olması nedeniye 1 numara oynamama rağmen çok fazla ilgi çekemedim o da ilginç bir durum.İspanya'da, İtalya'da vs. olsaydım belki de yıldız bir oyuncu olabilirdim, çok da düşünmemek gerek ...

Futbola geri dönersek, işin bir de ekonomik boyutu olduğundan dolayı küçük yaşta para sözü, futbolu öğrenmekte ve futbolculuk yeteneklerini geliştirmekte çok önemli rol oynuyor.
    Şu dönemde aileler paranın sözünü duyduklarından olsa gerek ellerinden tutup çocuklarını futbol okullarına götürseler de geçmişte tam tersi olduğunu görüyoruz.Futboldan iyi para kazanılmadığı dönemde futbolun popülaritesinin yüksek seviyede olmasına rağmen futbolculuğa ve futbolun kalitesine ilginin az olduğu görülüyor.Ekonomik pasta büyüdükçe tabi ki popülarite de çok artmış oldu.

Sporun kötü bir şey olmadığını düşünürsek bayanların da futbola biraz ilgisi olması gerektiğini düşünüyorum
    Tabi ki latife ama çok fanatik bayanları da gördüm.

Sözün özü futbol sevgisi çok öte bir durum ve ben bu sevgiyi açıklayamıyorum.Bir çok kişi gerçek aşkın futbol olduğuna inanıyor, belki doğrudur
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Neden futbol?
    Çünkü futbol sadece o topun çizgiyi geçmesinden ibaret değil de ondan.

Mesaj Yetkileri