Bülent Korkmaz bir gün Sertaç Erdoğan ( Mersin İdman Yurdu'nun başkanı ) tarafından aranmıştı. Arada şu konuşma geçti.
-Bülent Kaptan nasılsın?
-İyiyim Serrtaç Başkan sağolasın.
-Bi maruzatım olacaktı.
-Tabiki Sertaç bey buyrun.
-Bülent Kaptan Allah'ın izniyle seni gelecek yıl Mersin'de görmek istiyorum. Kaç para istersin?
-Başkan gönlünden ne koparsa gelirim. Hedeflerinizi ne olarak belirlediniz?
-Valla 2. Lig A kategorisine çık yeter.
-Öyle şey olurmu başkan? Daha büyük hedefler lazım bana. 5 yıl beni takımda tutarsan Avrupa'da başarı getirebilecek bi takım ortaya çıkarırım.
-Şimdilik 1 yıllık anlaşalım. Memnun kalırsak daha büyük anlaşmalar yaparız.
-Olur başkanım.
-Yalnız bişey daha söyleyecem Kaptan Bülent.
-Buyrun Sertaç Bey.
-Geçen gün tinerciler çevirdi beni tüm paramı alıp kaçtılar.Onun için fazla param yok.
-Sorun değil başkanım Mersin'in menfaatleri için para da az harcarım.
-İyi o zaman. Sana 50.000 pound transfer bütçesi veriyorum. Haftada 10.000 pound da oyuncu maaşları için veriyorum. Uygun mudur senin için?
-Olur başkanım. Göreceksin paraları çoğaltacağım. İyi Akşamlar.
-İyi akşamlar Kaptan.
Ertesi gün gazetelerde:
ŞOK!MERSİN İDMAN YURDU BÜLENT KORKMAZ'I GETİRDİ.
Bülent Korkmaz Mersin İdman Yurdu'nun teknik direktörlük teklifini geri çevirmedi. "Büyük Kaptan" bu anlaşma karşılığında haftada 625 pound alacak ve deyim yerindeyse sefillik çekecek.Bu anlaşmadan dolayı mutlu olduğunu söyleyen "Büyük Kaptan" bir basın toplantısı düzenledi. Bu basın toplantısında şunları dile getirdi.
-Sayın gazeteci arkadaşlarım. Burada Mersin İdman Yurdu'na imzamı konuşacağım. Duyduğunuz gibi Sertaç Başkan geçenlerde tinerci saldırısına uğramış. Bu da klübü baya bi etkiledi. Çok az paramız var ve etkili isimlerin transferi çok zor görünüyor. Bu durum altında bile 2 lig A kategorisine çıkmayı hedefliyoruz.
-Bülent Bey, sokakta tinercilerle yattığınız doğru mu?
-Olur mu öyle şey kardeşim benim evim var 1 oda 1 salon.
-Bülent Bey, sizin için takımı batıracak diyenler var.
-Ayıp oluyor ama. Gidin böyle çamur atmayı başka yerlerde deneyin. Ben saksı değilim. Ben Galatasaray tarihinin en büyük oyuncularındanım.
-Bülent Bey, bardağı kafanıza vurmayın lütfen.
Bu konuşmalardan sonra Bülent Korkmaz antremana gitti. Bülent Korkmaz bu antremanda oyuncuları teker teker inceledi ve neredeyse hiçbirini beğenmedi. Yeni sezona yeni transferlerle gireceğini söyledi.
Devamı birazdan............................