1 ile 25 arası toplam 25 sonuç

Konu: FIFA ‘Kota Uygulaması’nı kabul etti [6+5 Geliyor!!]

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default FIFA ‘Kota Uygulaması’nı kabul etti [6+5 Geliyor!!]

FIFA Başkanı Sepp Blatter’in hazırladığı ‘6+5’ kuralı dün Sydney’de yapılan oylamada ezici çoğunlukla kabul edildi.

Dün Sydney’de toplanan FIFA Dünya Kongresi’nde Blatter’in planı 5’e karşı 155 oyla kabul edildi. Yeni kurala göre kulüpler sahadaki kadrolarında en az 6 tane kendi yetiştirdiği oyuncu oynatmak zorunda kalaca. Bu durum küçük bütçeli takımları dünya futboluna entegre etmeyi amaçlıyor.

Kota uygulaması özellikle Avrupa takımlarından büyük tepki görüyor. Dev bütçeli takımlar için bu gelişme oldukça üzüntü verici.

Avrupa Birliği de bu karara karşı çıkıyor çünkü oyuncuların serbest dolaşım hakkının kısıtlanacağı düşünülüyor. Buna karşın Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini ise kanunlar dahilinde sportif değerlerin ön plana çıkarılması gerektiğini düşünüyorlar.

Del Piero_10 Misafir

İtalya'da matbaacılara iş düştü.

Valla degisik bir karar dev butceli kulupler baya zorlanacak ama bu Galatasarayimiz icin iyi oldu

Inter,Fenerbahce gibi kulüpler zor durumda ...

Ayrica Blatter istifa.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Inter,Fenerbahce gibi kulüpler zor durumda ...
    Baran biraz sözlerine dikkat et istersen.Bir tek dünyada bu kuraldan kötü etkilenen Fenerbahçe ile İnter kaldı değil mi?

Nesil
    2007
    Yer
    34

FIFA'dan yabancı sınırı!

FIFA, Sidney'de 155 delegesinin katılımıyla gerçekleştirdiği genel kurulunda yabancı sayısını karara bağladı. Buna göre 6+5 kuralı geçerli olacak. Yani ilk 11'de yerli oyuncu sayısı yabancı oyuncu sayısından fazla olmak zorunda. 155 delegeden 5'i ret, 44'ünün çekimser ve diğerlerinin kabul verdiği oylamanın sonuçları 2013'te yürürlüğe girecek. Tek sorun hala Avrupa Birliği'nin bu karara itiraz hakkını kullanacak olması. İtiraz bu uygulamanın Avrupa yasalarına aykırı olması yönünde.

Kaynak : DHA

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

En iyisi .İpin ucu kaçtı çünkü.Yapılan son araştırmalar dünyada futbol izleyicisinin azaldığını gösteriyor.Sebebi ise artık insanların takımlarını benimsememeye başlaması gösterilmiş.Zaten bir önceki oturumda eğer bir çözüm bulamazsak yakında Milli takımlar örnek olarak Brezilya-B Arjantin-B C takımlarına dönüşecekler söylemi vardı.
    Parayı veren limitsiz herkesi oynatır mantığı rekabeti öldürdü ve sonunda bir hoşnutsuzluk başladı.

Ayrıca bu benim kendi görüşüm ama dünyada bazı oyuncuları çok abartmıyor muyuz?Bence oyuncu kalitesinde büyük bir düşüş var olayın içine reklam boyutu girdikten sonra.İsimleri öyle bir pazarlıyorlar ki herkes oynayan oyuncuyu süpermen sanıyor fakat karşındaki takım korkmadan oynarsa aaa o oyuncu bu muymuş diyor insan.
    Ya da gerçek bir süperstarı iyice gazlayıp öldürüyolar futbol hayatları bitmeden bunalıma giriyorlar.Örnek:Shevchenko,Ronaldinho,Ronaldo,Sav iola,Riquelme vs vs.. bu liste uzar gider.

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Baran biraz sözlerine dikkat et istersen.Bir tek dünyada bu kuraldan kötü etkilenen Fenerbahçe ile İnter kaldı değil mi?
    Bence sen biraz rahatla,gevse.Herseyden nem kapma,bu kadar fanatik olma.
    Bak mesajimi 100 kere oku anlayamiyorsan,ben orada dogru birseyi söyledim.Fenerbahce ve Inter aklima gelen ilk takimlar oldu,isteseydim 100 tane yazardim ama gerek yok böyle seye.Biraz sakin ...

Nesil
    2007
    Yer
    Ev

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Bence Baran'ın yazdığı alınılacak bir durum değil. Bu kadar hassas olmayın..

Bakalım avrupa takımları ne yapacak kural resmiyet kazanınca tel tel dökülecekler

Ayg.22 Fun Club's

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu kural bizde de geçerli mi ?
    Bir de Ingiltere'de ?

Quote Originally Posted by QsmAneLka View Post
    Bu kural bizde de geçerli mi ?
    Bir de Ingiltere'de ?
    bütün ülkelerde geçerli olacaktır büyük ihtimal...

Ayg.22 Fun Club's

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben Baran'ın yazdığı mesajdan o kadarda alınmadım.Zaten durumuda Baran'a açıkadım daha da uzamasın

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Seyir zevki azalacak ama neyse ...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

kendi yetiştirdiği futbolcu ne demek? neye göre oluyor bu? mesela belli bir yıl boyunca takımında mı olması lazım, yoksa paftan beri mi? eğer ikinci dediğim se saçma bişe olur da..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kendi yetiştirdiği yanlış bir ifade olmuş galiba.
    6 tane o ülkenin vatandaşı oyuncu, 5 tane yabancı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

olay şu mu yani: 5 yabancı kadroya alınabilir şeklinde mi, yoksa takıma 5 yabancı alınabilir mi?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kadroda istediği kadar olabilir. Önemli olan ilk 11'de 6 tane o ülkenin oyuncusu olması.

Misal Aurelio bizde Türk olarak oynayacak, Ronaldinho Barcelona'da İspanyol statüsünde oynayacak. Önemli olan oynadığı ülkenin pasaportuna sahip olmak.

Tabi bu kural 2013'te yürürlüğe girecek.

Tam emin olmamak ile birlikte böyle bir bilgi buldum

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Avrupa Birliği izin vermedi diye birşeyde duydum Tv'de hala resmiyeti yok o zaman ...

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bence çok kötü bir kural.Zorla takımda yer alan bir yerliden kime yarar gelir ki?
    Önemli olan yabancılarla rekabet ederek kadroya girebilmek.Böylece Milli takıma kaliteli oyuncu gönderilir.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    Avrupa Birliği izin vermedi diye birşeyde duydum Tv'de hala resmiyeti yok o zaman ...
    Avrupa Birliği bu kuralı uygulayan ülkelere dava açacak.
    Last edited by a.arıcı-11 : 30.Mayıs.2008 at 17:58 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    CORLU

Fener niye zor durumda onu anlamadım ya neyse

FIFA kabul etti ancak AB izin vermiyor..

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

En iyisi, umarım uygulanır..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fenerbahçe'nin neden zor durumda olduğunu ben de anlayamadım? Birisi anlatabilir mi?

Şu anda kadroda 6 yabancı oynuyor, o zaman 5 yabancı oynayacak. O kadar da zor bir durum değil yani.

Bir de bu kurala Avrupa Birliği itiraz etse de bizi etkileyen bir durum yok. Ayrıca UEFA'nın da ne karar vereceği önemli. Serbest dolaşım hakkı nedeniyle Avrupa Birliği ülkelerinde vatandaşlar yabancı sayılmıyor, sadece futbolda değil, yaşamın her alanında aynı haklara sahipler. Bu kural büyük bir olasılıkla avrupa birliğine bağlı olmayan ülke futbolcularından 5 tanesini oynatma olarak düzenlenir.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Yeteneksiz topçuları büyük diye izleyeceğiz.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Haberde yanlış geçmiş olması lazım.6 tane alt yapıdan gelmiş oyuncuda ne demek? O 6 tane yerli oyuncudur.Bende tv de öyle duymuştum zaten.

Karara gelecek olursak bence güzel bir karar.Azcıkta olsa Eşit yarışma ortamı olacak.Destek veriyorum..
    So what?
    Saike

Mesaj Yetkileri