oysa ki sadece tatile gelmiştik
Avusturalya Hyundai A- League ile karşınızdayım..
Umarım uzun soluk bir kariyer olur. Şimdiden lig ve kuralları hakkında size vereceğim bilgilerde yanlışlık olursa kusuruma bakmayın. Ben de oynadıkça öğreniyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Sydney FC ile ilgili bazı bilgiler..
Takımım medya tarafından üçüncülüğe uygun görülmüş. Kulüp yönetimim 2 yıl içerisinde ligin en prestijli takımımı yaratmamı istiyor. Şu an için bana sunabildikleri transfer bütçesi 80k pound, ayrıca maaş bütçesinde ve oyunculara vereceğim bonuslarda da ciddi kısıtlamalar var. Daha çok Uzakdoğu ve Ortadoğu Liglerinden birkaç oyuncu takibine başladım. Transferleri kısa zamanda açıklayacağım.
Takımızda Brezilyalı ünlü veteranlardan Juninho Paulista bulunmakta. Kendisi taraftarın sevgilisi olup, kulubun de gözbebeği durumundadır.
Ayrıca daha önceden Galatasaray ve birkaç Anadolu takımında oynamış, Aslen Türk olan daha sonra Avusturalya’ya yerleşmiş, vatandaşlık almış, Orta saha oyuncumuz Ufuk Talay..
Avusturalya Milli Takımın vazgeçilmez isimlerinden, veteran Tony Popovic , takım kaptanımız durumundadır.
Avusturalya Futbolu ile ilgili bazı kritik noktalar.
Daha önceden belirttiğim gibi takımların bütçelerine göre ayırdıkları bir maaş barajı var, oyuncuları federasyona bildirirken bu maaş barajının altında olması kuralı mevcut, kadroda en fazla 23 kişi bulunabilir, fakat baraj ne kadara izin veriyorsa o kadarını federasyona bildirebiliriz. Bu demektir ki, fazla transferin, hatta pahalı oyuncunun gereği yok, çünkü kulubu zor duruma düşürüp kadroyu kısıtlar, örnek olarak haftada 9000 pound alan bir oyuncu yerine, federasyona göndereceğiniz listeye, 3000 pound alan üç oyuncu alabilirsiniz. Bunun gibi bir şey. Ayrıca 4 tane yabancı oyuncuya izin veriliyor, takım kadrosunda en az 2 kaleci bulunmak zorunda ve en az 2 tane U20 oyuncu bulundurmak zorundayım.
Ayrıca lig başlamadan hemen önce Pre-Season adında bir turnuva düzenleniyor, 2 ayrı grup şeklinde yapılan bu turnuvada, gruplarda ilginç kurallar mevcut, 3 gollu galibiyette 5 puan alıyorsunuz. 4 takımlı gruplardan çıkan takım sırasıyla birinci tur ardından final maçını oynuyor, gruptan sonra takımlar sıralamalarına göre eşleşiyor, avantajlı olacak biçimde yani a grubunun birincisi, b grubunun dördüncüsü ile, daha sonra final maçları oynanıyor, Final maçında 8 ekip oluyor, eşleşiliyor, 4 maç oluyor, fakat grubu birincilikle tamamlayanların yaptıgı maçı kazanan takım kupayı kaldırıyor. Pre-Season sadece eğlence amacıyla yapılan, yeni kadroyu, lig öncesinde rakiplerin karşısında deneme fırsatı ve transferleri tribüne tanıtma fırsatı sunuyor, nitekim yönetim bu kupa ile ilgili olarak, oyuncuların eğlenmesini, kaynaşmasını esas alıyor. Sportif bir ciddiyeti yok.
Fikstür ile ilgili olarak, lig Ağustosta başlayıp, Aralık başında sona eriyor, Hyundai A-League 8 takım mevcut, toplam 21 maç yapılıyor. Tam olarak emin olmamakla birlikte sezon sonu şampiyonu belirlemek için playoff kullanılıyor olabilir. Yeni yılın ilk yarısında Asya Şampiyonlar Ligi başlıyor. Oyun Temmuzda başladığı için bu senenin AŞL’si yapılmış, takımım gruptan çıkamamız, yönetim takımın AŞL de çeyrek final oynamasını istiyor.
Şimdilik bu kadar daha sonra, Hazırlık Kampı ve Pre-Season Kupası ile devam edeceğim.