Fenerbahçe’den olaylı bir şekilde ayrılan ve İspanya’nın Real Betis takımına transfer olan Mehmet Aurelio ve menajeri Bayram Tutumlu’dan çar***ı açıklamalar!..

İspanya’da Lig TV muhabiri Ömer Güvenç’e konuşan Aurelio, sarı lacivertli takımdan para için ayrılmadığını söylerken, Fenerbahçe’de bazı çalışanlardan saygı görmediğinin altını çizdi.

Menajer Bayram Tutumlu ise Aurelio’nun Fenerbahçe’den ayrılışını sarı lacivertli yönetimin basiretsizliğine bağladı!..

Tutumlu Aragones ve Güiza transferleri hakkında da çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

İşte Bayram Tutumlu’nun açıklamaları!..

“MARCO İLGİSİZLİKTEN SIKILDI”

Her zaman Fenerbahçe Cumhuriyeti diyorlar. Benim Fenerbahçe Cumhuriyeti’nden bir oyuncu kaçırmam mümkün mü? Fenerbahçe Yönetimi’nin basiretsizliği Marco’yu kaçırttı. Marco parayı tercih etmedi. Marco ilgisizlikten sıkıldı.

“AZİZ YILDIRIM, MARCO’NUN FİYATINI ARTTIRMAK İSTEMEDİ”

Tek taraflı sözleşmeye imza atıldığında bunun olmayacağını ve geçerli olmadığını söyledik. Şekip Mosturoğlu da bunu söyledi. Yeni kanunlara göre geçerli olmadığını söyledi. Fenerbahçe tarafından Marco’ya teklif yapılmasını bekledik. Euro 2008’den sonra Aziz Yıldırım, Marco ile konuşmuş ama ‘Ben senin fiyatını arttırmam!’ demiş. Güvensizlik ortamı doğmaya başlamıştı.

“AURELIO MİLLİ TAKIM KAMPINDAYKEN ELÇİLER GÖNDERİLDİ”

Marco mili takımdayken elçileri göndermek ayıptır. Eğer Marco, milli takımda konsantre şekilde oynadıysa bu Fatih Terim, Marco ve benim sayemde olmuştur. Onlar Marco ile görüştükten sonra Marco beni telefonla arıyordu. Bana durumu anlatıyordu.

“ALİ ŞEN BAŞKAN OLSA MARCO KALIRDI”

Betis 2 milyon 700 bin Euro verdi Marco’ya ama Ali Şen başkan olsaydı Marco 2 milyona ‘evet’ demişti. Buradaki bütün parayı Mehmet aldı. Hepsini Mehmet’e verdik. Bizim menajer olarak aldığımız para normalde bunun 4-5 katıdır. Son yılların en düşük ücretini aldım ben.

“FENERBAHÇE TEKLİF YAPMADI”

Marco, Sevilla’da ilgiyi gördükten sonra biraz kendine geldi. Marco ‘Fenerbahçe 400-500 bin euro aşağı verse kalırım’ dedi. Ama ben ‘Marco F.Bahçe’den teklif yok’ dedim. Marco mükemmel bir futbolcu.38-39 yaşına kadar oynar. Ben Marco’nun F.Bahçe’den ayrılmasına sevinmiyorum. F.Bahçe hukuki yollara başvuracakmış Marco için ama madem öyle neden sözleşmeyi uzatmak istiyorlardı. Demek ortada bir sözleşme yok.

“ARAGONES BABASINI BİLE SOYUNMA ODASINA SOKMAZ”

Luis Aragones babasını soyunma odasına sokmaz. Luis kadroyu kendisi yapar. Sokaktaki çobanı oynatır ama Maradona’ya taktı mı onu oynatmaz. Luis’i rahat bırakırlarsa o Türkiye’de büyük işler yapar. Ama benim tanıdığım Luis ve benim tanıdığım Fenerbahçe camiası…. Bu iş yakında patlar…

“GÜIZA İÇİN EN FAZL 6 MİLYON EURO VERİYORLARDI”

Güiza için en fazla verilen para 6 milyon Euro’ydu. F.Bahçe 10 milyon daha verse Mallorca’yı satın alırdı. Sağdan soldan orta gelirse Güiza iş yapar ama 17 milyon Euro ben olsam vermezdim.

Ve işte Aurelio’nun açıklamaları!..

“F.BAHÇE’DE BAZILARI BANA SAYGI GÖSTERMİYORDU”

Fenerbahçe’den ayrılmamın sebebi sadece para değil. Ben Fenerbahçe’yi paraya değişmem ama ailemi de düşünmem lazım. Ayrıldığımda herkes para için bunu yaptığımı sandı. F.Bahçe’nin büyüklüğünü anlamıştım. Oradaki herkes tarafından seviliyor ve sayılıyordum ancak bazı çalışanlar tarafından saygı görmez olmuştum. Ayrılığım söz konusu olunca herkes bana karşı cephe aldı ve bu para sorununu ortaya attılar. Ben F.Bahçe’ye tüm gücümle faydalı olmaya çalıştım. Bu futbol işte böyle kararlar da almanız gerekebiliyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Kimseye kırgın değilim.

“BİR GÜN BAŞKANLA KARŞILAŞTIM VE…”

Bir gün kulüp doktoruylayken başkanla karşılaştım. ‘Bana duyduklarım doğrum mu, başka takım var mı?’ diye sordu, ben de doğruladım. Menajerim bana teklif getirdiğinde düşünmeye başladım. F.Bahçe’den bana teklif edilen paraya yakın para teklif edilse kalırdım. Çok az bir fark için bunu yapmazdım. Çalışan birkaç kişi dışında F.Bahçe’de kimseye kırgınlığım yok Türkiye’yi çok sevdim. Şimdi İspanya’da da mutlu olacağımı umuyorum.

“EN SEVDİĞİM HOCA TERİM”

Türkiye’de en çok sevdiğim hoca Fatih Terim’di… Samet Aybaba da Trabzonspor’dayken bana kendimi iyi hissetirdi. Daum ve Zico da mükemmel hocalardı.

“TÜRKİYE’YE DÖNERSEM F.BAHÇE’DE OYNARIM”

Futbolda hiç tahminde bulunamazsınız. Betis ile 3 yıllık sözleşmem var ama bir gün tekrar Türkiye’ye dönersem bu takım Fenerbahçe olacak. Fenerbahçe’de çok şeyler yaşadım. Fenerbahçe ve ben birbirimizi kaybettik.