Partizan MTKya göre daha güçLü bir ekip.MTK gibi uLtra defans yapmayı kendiLerine yediremezLer.Pas yapıp goL pozisyonLarı buLmayı deneyecekLer.Fnerbahçede normaL futboLunu oynayarak 4-0 gibi bir skorLa yeneceğini düşünüyorum.
Fenerbahçe daha güçlü olsada partizan gerçekten avrupanın en ateşli taraftarlarından birine sahip deplasmanda beraberlikle dönüp kadıköyde bu işi bitirirler diye düşünüyorum ayrıca fotomaçta yazan bir köşe yazarının bir uyarısı vardı ; 25 yaş altı çocuklarınızı lütfen deplasmana yollamayın diye artık siz anlayın
Yugoslavya, iç savaşa girdikten sonra futbolunda büyük bir düşüş yaşadı. Sirbistan olarak tekrar Futbol Dünyasına dönen ülke'nin en büyük temsilcisi hiç süpşehiz Partizan. Partizan eski Yugoslavya döneminde ki gücüne yavaş yavaş kavuşmak istiyor. Bunuda son bir kaç yıl içinde gösteriliyorlar. Fenerbahçe'yi eleyebilecek bir kadroları yok. Kendi evlerinde taraftarı önünde Fenerbahçe'yi zorlayacaklardır. Bir süpriz olur mu derseniz, bu futbol belli olma ama; hiç sanmıyorum.
Partizan taraftarını merak ediyorum. Özellikle Kosava'yı tanıdıktan sonra bize antipati kuran Sırp Hükümeti bu ateşli taraftarı ile bize nasıl davranacak merak ediyorum? Bakalım ne kadar fanatiklermiş...
Küçük bir not, bu takım Kezman'ın yetiştiği takımdır. Kezman futbola ilk adımlarını bu kulüpte attı.
Bu maç deplasmanda olduğu için açık bir kanalda yayınlanacak sanırım bilgisi olan varmı?
Mtk maçı gibi kolay olmayacağı kesin..
Mtk macı kadar kolay olmaz evet ateşli seyircileri var bu da bir gercek kendi sahalarında bambaska oynarlar ama biz işi ciddiye alırsak Guiza ve Semih pozisyon bulursak orada işi bitiririz.
Diarra denen bi adamları var tehlikeli diyorlar ona dikkat etmeliyiz mesela R.Carlos kademeye girmeli yoksa Eduyla Luganoyu rahat gecer.
Kanatlarımız cok iyi calısıyor oradan gelp golü bulabiliriz.
Alexin biraz daha oyuna katılması gerekiyor.Semih 4 gol atarak Aragonesi zor durumda bıraktı.4 gol atmasaydı onun yerine Emreyle baslayacaktı bence..
Partizan darmadağın
Fenerbahçemizin Şampiyonlar Ligi’ndeki yeni rakibi Sırp temsilcisi Partizan’da sıkıntılar bir türlü bitmiyor.
Takımdaki en iyi oyuncuları; Ljubomir Fejsa, Zoran Tosic ve Marco Javanovic’i olimpiyat takımına gönderen, Inter Bakü ile oynanan rövanş maçında Juca’nın sakatlığıyla sarsılan Sırp ekibinde Portekizli Almani Moreira’nın da sarı kart cezalısı olduğu bildirildi.
Bu arada yardımcı antrenörümüz Önder Özen’in Partizan - Bakü maçını izlediği ve gerekli raporu Aragones’e sunduğu bildirildi.
Kaynak: Milliyet
Eşşeğe altın semerde vursan eşşek yine eşşektir.Biraz kaba bir tabir oldu ama takım kötü ise taraftar istediği kadar fanatik olsun cart olsun curt olsun futbol sahada oynanıyor sonuçta.Tabi takımın iyi olur seyircinide arkana alarak büyük takımları yenebilirisin ama takım kötüyse taraftar ne yapsın insin onlar mı oynasın.
Yani anlatmak istediğim biz Partizana üstünlük kurarsak taraftar falan vız gelir.
Partizan'ın taraftar grubu ile yunanistan'ın Paok takımının taraftar grubu arasında kardeşlik anlaşması varmış. Gerginlik adına tribünlerde yunan bayrakları görürsek şaşırmayalım.
Selçuk'a güvenmesem de Partizan'ı tek önliberolu sistem ile geçebileceğimizi düşünüyorum.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Ben tek ön liberonun biraz riskli olacağını düşünüyorum ama bu arada gfbde organizsyon yapmayacakmıs Partizan deplasmanına.Malum Kosava'nın bağımsızlığının ardından vize vs işlemler zor oluyor.Taraftarlarımızın orda olmaması daha iyi olur..
"Asıl cehennemi görmediler"
Partizan'ın Grobari (Mezarkazıcılar) lakaplı taraftar grubundan büyük iddia: "Şükrü Saracoğlu´nun ününü biliyoruz ancak onlar daha burayı görmedi"Fenerbahçe’nin önünde Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edebilmesi yolunda tek bir engel kaldı: Partizan. Bu eşleşmede Sırp ekibinden daha önce çıkan birşey var; Taraftarı. 13 Ağustos Çarşamba günü Belgrad’da oynanacak maçta Fenerbahçe’yi 32 bin çılgın taraftar bekliyor. Partizan taraftarları ‘Grobari’ lakabıyla anılıyor. Türkçesi ‘Mezarkazıcılar.’ Bu lakabı, renklerinin Siyah-Beyaz olmasından dolayı ezeli rakipleri Kızılyıldız’ın taktığı söylentileri var. Bir diğer iddia ise, stadın bulunduğu sokağın adının Humska (Mezarlar) olması yüzünden bu lakabın takıldığı.
Saygı duyuyoruz ancak...
Hırçınlıkları ve ırkçı söylemleriyle tanınan Partizan taraftarları, çarşamba günkü maç öncesi büyük bir iddiada bulundu. İşte iddiaları: “Fenerbahçe, Galatasaray gibi Türk takımlarının Avrupa kulüpleri üzerinde yarattığı etkiyi biliyoruz. Kupalarla Türk takımlarıyla eşleşen Avrupa’nın dev ekipleri, ‘Eyvah! Cehenneme gidiyoruz’ diye korkuyor. Şükrü Saracoğlu Stadı’nın müthiş ambiansını, 50 bin taraftarın orayı rakipler için bir cehenneme çevirdiğini biliyoruz. Onlara bu nedenle saygı da duyuyoruz. Ancak Fenerbahçeliler gerçek cehennemi henüz tanımadı. Asıl cehennemi çarşamba günü göstereceğiz.”
En büyük grup
Böylesine iddialı sözler sarfeden Mezarkazıcılar, ülkenin en büyük taraftar grubuna sahip. 2005’te Partizan önce Devler Ligi ön elemesi, ardından UEFA Kupası 1. turu ve Sırbistan Kupası’nda bir 3. lig ekibine elenince, taraftarlar bunun sorumlusu olarak Sportif Direktör Nenad Bjekoviç ile Genel Sekreter Zarko Zecevic’i göstermiş ve bu ikili görevden ayrılmak zorunda kalmıştı. Geçen sezon ise UEFA Kupası’nda Bosna ekibi Mostar maçında çıkardıkları olaylar yüzünden Partizan kupadan ihraç edilmişti. Sırplar işin ciddiyetini İnter Bakü maçında anladı ve olay çıkarmadıkları gibi Sırp kasabı Karadziç’in posterini açmaktan kaçındı.
PAOK taraftarlarıyla kardeşler
Grobari’nin, Yunanistan’da aynı renkleri taşıyan PAOK takımının taraftar grubu “Gate 4”le de güçlü bir kardeşlik anlaşması var. İki grup, geçen sezon PAOK ile Kızılyıldız arasında oynanan basketbol maçında güçlerini birleştirip, rakip takım taraftarlarına saldırmıştı. Sırp taraftarlarının felsefesi ise korkutucu: Kuralsız ve karşılıksız şekilde kulüp için ölmek. Bu arada dikkat çekici nokta, taraftarların birçoğunun, Grobari yazısını vücutlarının çeşitli yerlerine dövme olarak yaptırmış olması.
Arkadaşlar maç hangi kanalda yayınlanacak
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Fenerbahce bu maçta umarım Partizan'a fark atar,ırkçı takıma ve taraftarlarına haddini bildirir.
Bu ülkeyi ve takımlarını sevmiyorum.Fenerbahçe'nin kazanmasını isterim bu yüzden.Pek heyecanlı bir maç beklemiyorum.Fenerbahçe 1-0 veya 2-0 kazanır bence.
Parizan taraftarı kendilerine mezarcı diyormuş, bu sefer kendilerini gönmek için çukur kazacaklar. Biz Kızılyıldız'a benzemeyiz.
Umarım Kadıköy'de ki maçta, dostumuz olan Bosna Hersek & Kosva bayrağı açarak onlara gereken yanıtı veririz.
Last edited by Universal : 09.Ağustos.2008 at 23:10 Reason: Bosna Herkes'i, Bosna Hersek olarak değiştirim. :) Bosna'lı kardeşlerimden özür dilyorum. ;)
Taraftarları ateşli olan her takımın deplasmanı zor olur.Fenerbahçe orada berabere kalıp Kadiköy'de işi bitirir.
Kabul etmek gerekirki Partizan taraftarı fanatik orda cehennem gibi bir yer olacaktır.partizan mtkya da benzemiyor.sıkı maç olur.
Partizan takımını deplasmanda yenmek baya zor bana göre...Yine de sonucu kestirmek güç..
N.Ş.A. deplasmandaki MTK maçından farklı olmamalı. Fenerbahçe iki maçıda kazanır, birini farklı kazanır.
Partizan taraftarıda cehennemi görmediniz falan diyeceklerine Güiza, Carlos, Alex, Semih ... gibi iyi oyuncuları canlı gözle seyredecekleri için sevinsinler.![]()
Partizan taraftarının fotolarını koysam banlanırım heralde. Beraberlik Fenere turu getirir.
Deplasmanda Fenerbahçe'nin işi zor
Kendi evinde atacağı gol sayısı önemli..
Futbol sahada oynanır bıraksınlar bu cehennemi filan.Yıllardır nerde bu Partizan yeni mi çıktı bu mezarcılarda bu kadar iddaalılar.
Deplasnmanda ilk 15-20 dakika zorlanabiliriz hatta gol bile yiyebiliriz.Fakat bir süreden sonra oyunun kontrolünü elimize alacağımızı düşünüyor ve deplasmandan en az beraberlik,evimide de kazanarak Devler ligine adımımızı atarız diye düşünüyorum.
Aurelio ve deivid oynasa ve fenerbahce zico'nun 4-5-1 ini oynasa partizanın laflarına gülerdim ama şuan oynanan taktik 442 ve oldukça riskli kazım alex semih guiza geri dönüşü olmayan oyuncular..Selçuk tam bir ön libero sayılmaz..Kadıköyde olsa bunlar pek tınlamaz ama zorlu deplasmanda zorlanacağını düşünüyorum.Burdan ne sonuç çıkarsa çıksın fenerbahce kadıkmyde işi bitiirir yine de..
Bencede böyle şeylere hiç gerek yok zaten mimli bir ülkeyiz.
FB bu turuda geçer kanımca rahat ama bnm bir korkum var açıkçası inşallah ordaki maçta bir olay olmaz