1 ile 2 arası toplam 2 sonuç

Konu: Avrupa'da yabancı oyuncu sayısı artıyor

  1. #1
    Nesil
    2006
    Yer
    İzmir
    Yaş
    36
    Mesajlar
    3,078

    Default Avrupa'da yabancı oyuncu sayısı artıyor

    Avrupa'da yabancı oyuncu sayısı artıyor

    Avrupa'da en iyi 5 futbol ligindeki yabancı oyuncu sayısı, geçen sezona oranla yüzde 3.5 artarak yüzde 42.5'a yükseldi.



    NTVSPOR ve Ajanslar
    Güncelleme: 18:01 TSİ 14 Ağustos 2008 Perşembe
    Avrupa futbol liglerinde geçen sezona oranla yabancı oyuncu sayısında artış gözlendi.

    Avrupa Profesyonel Futbol Oyuncuları İzleme Kurulu'nun raporuna göre, Avrupa'nın en iyi 5 futbol ligindeki yabancı oyuncu sayısı, geçen sezona oranla yüzde 3.5 artarak yüzde 42.5'a yükseldi.

    Rapora göre artış, başarılı kulüplerde daha fazla görülürken, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya'da yabancı uyruklu oyuncu sayısı genel ortalamanın üzerinde yüzde 52.6'ya çıktı.

    Ayrıca liglerde atılan gollerin yarısından fazlasının yabancı oyuncular tarafından kaydedildiği belirtildi.

    İngiltere Premier Ligi'nin en iyi 5 takımı olan Avrupa Şampiyonu Manchester United, FC Chelsea, Arsenal,FC Liverpool ve Everton'da ise oyuncuların yüzde 59.5'ini yabancı futbolcular oluşturuyor.

    Öte yandan Brezilya, 158 ile Avrupa'ya en fazla oyuncu ithal eden ülke olarak dikkat çekiyor. Geçen sezon ise Avrupa'da 140 Brezilyalı oyuncu forma giyiyordu.

    Yabancı oyuncu konusunda 6 artı 5 kuralını uygulamaya sokmak isteyen Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Blatter'in bu isteği gerçekleşirse, kulüpler sahadaki 11'lerinde en fazla 5 yabancı oyuncuya forma hakkı tanıyabilecekler.


    .mobilStyle{ font-family:Verdana; font-size:11px; font-weight:bold; color:#336699; text-decoration:none;} .mobilStyle:hover{ color:#336699; text-decoration:underline; }

  2. #2
    Nesil
    2006
    Yer
    Pekin
    Yaş
    34
    Mesajlar
    12,340

    Default

    Yabancı oyuncu konusunda 6 artı 5 kuralını uygulamaya sokmak isteyen Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Blatter'in bu isteği gerçekleşirse, kulüpler sahadaki 11'lerinde en fazla 5 yabancı oyuncuya forma hakkı tanıyabilecekler.
    Bu kural resmileşirse neler olacak çok merak ediyorum.Kulüplerin bu kuralın çıkma olasılığına karşı bir önlem alma telaşı yok ama 1-2 sene sonra başlarlar herhalde kadrolarında yabancıları tasviye etmeye.Tabii Fifa bu kararı çıkarmada inadını sürdürebilirse..
    So what?
    Saike

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •