Trabzonspor
Beşiktaş
Beraberlik
2 formda takim ama bence Trabzon bu maci Avni Aker de vermez tahminim 2-1 falan biter
Çok zor bir deplasman. Yattara'yı tutabilir Selçuk'u da pasifize edersek kazanacağımızı düşünüyorum. Gol atacağız ama golde yiyeceğiz muhtemelen. 1-2, 2-3 gibi bir skor bekliyorum.![]()
Ancak 3 ihtimalli bir maç. Beşiktaş savunmasının nasıl oynayacağı maçın kaderini etkileyebilir.
Haftanın maçı.Fenerbahçe maçlarını dışında kahvede maç seyretmedim ama kahveye gidip bu maçı izlemeyi bile düşünüyorum.Umarım zevkli bir maç olur.Trabzon galibiyete yakın taraf kanımca.
Beşiktaş maçını Halis Özkahya yönetecek
MHK tarafından yapılan açıklamaya göre, pazar günü oynanayacağımız Beşiktaş maçını Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Nihat Mızrak ve Alper Ulusoy yapacak. Maçın 4. hakemi olarak ise Hakan Özkan görevlendirildi.
Şu anki tahminim Trabzonspor yada beraberlik. Kadrolar tam bir açıklansın tam tahminim o zaman şekillenecek. Ona göre iddaa da oynayabilirim bu maça.
Trabzon'un yenilmeyecegini düşünüyorum. İddaa diliyle 1 yada 0 diyorum. Trabzon eger sampiyonluk istiyorsa sahasında oynayacagı Gs, Bjk, Fb maclarında yenilme gibi bir lüksü olmamalı. Zaten yenilirse de sampiyonluktan bahsetmek yanlış olur. 2 takıma da basarılar...
Her türlü sonuca açık bir maç. İki takımda lige çok iyi başladı. Trabzonspor ev sahibi olduğundan dolayı kazanacağını düşünüyorum.
11’e 1 Aranıyor.!
Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş sınavı için yoğun mesai yaparak gecesini gündüzüne katıyor. Tüm futbolcularının formda olması Bordo-Mavililer’in teknik direktörünü bu kez farklı bir telaşa soksa da ilk 11’de sahaya süreceği 10 oyuncusunun belli olduğu belirlendi. İlk banko eldivenlere sıkı sıkı yapışan Tolga. Trabzon’un savunmasında da sıkıntı yok, seçenek çok. Göbekte Song - Egemen, solda Cale garanti. Sağdaki rekabete rağmen Serkan bir adım önde görülüyor. Gökhan ve Umut da garanti isimlerin başında geliyor.
Isaac Mı Barış Mı?
Orta sahada Hüseyin, Selçuk’un ve Colman’ı da yine değiştirmeyecek olan Yanal’ın tek bilinmeyeni Yattara. Yattara’nın maça yetişmemesi halinde Barış Memiş’ten yararlanması beklenen Yanal’ın bir sürpriz yaparak Isaac’a da görev verebileceği de seslendirildi. Oyunun gidişatını değiştirebilecek yapıya sahip olan Isaac’ın ikinci yarıda oyuna girebileceği görüşü ağırlık kazanırken, Yattara’nın ilk onbirde maça başlayabilmesi halinde Ankaragücü kadrosu bozulmamış olacak ve Yanal, müsabakanın ilerleyen dakikalarında oyuna müdahale edecek.
Takımıma güveniyorum, kazanacağımıza inanıyorum.Yattara da oynamazsa çok iyi olur![]()
Bjk maclarimiz hep golu geciyo, buda oyle olacaktir. Iyi oynayan takim kazanacaktir, buda biz olacaz taraftarlarimizin onunde en azindan ben oyle dusunuyom![]()
Trabzon çok çok yeni bir takım.Henüz yoLun çok başındaLar ve sıkıntıLar yaşayacakLardır.Bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum.Geçen senede Sivas LiderLik mücadeLesi verdiği zamanLarda oynadığı nerdedeyse tüm büyük maçLarı kaybetti.Bu maçı da kazanacağımızı düşünüyorum çünkü biz bu senenin çok ciddi favoriLerindeniz.![]()
İddia diliyle 0-2 çifte şans ... Yani bu maçı kaybetmez Beşiktaş'ım![]()
İnş Yattara oynar. Herkes Yattara oynarsa TeLLo nun zor duruma düşeceğini sanıyor, ama kimse TeLLo ve Serdar Özkanın tek bir sağ savunucu karşısında neLer yapabiLeceğini düşünmüyor.
İyi oLan, hakeden kazansın.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Zan Beşiktaş'ta kolay kolay forma bulamaz gibi gözüküyor...
Şu üç ihtimalden birisi olacak büyük olasılıkla;
Zapo-Sivok ikilisi oynayacak,Toraman sağ beke S.Kurtuluş önliberoya,Cisse kulübeye...
Zapo-Sivok iklisi oynayacak,Toraman önliberoya Cisse kulübeye...
Toraman-Zapo ikilisi oynayacak,Sivok kulübeye...
Holosko şoku
Beşiktaşımızın Slovak golcüsü Holosko, milli takımdan sakat döndü
Beşiktaşımız, 14 Eylül Pazar günü oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını bugün yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. Milli takım kampında bulunan Holosko'nun Slovenya ile Slovakya arasında dün oynanan maçta yeniden sağ ayağını burktuğu ve tedavisine başlandığı öğrenildi. Bu futbolcunun Trabzonspor karşısında oynayıp oynamayacağının Cumartesi günü netleşeceği bildirildi. Türkiye - Belçika maçında forma giyen Gökhan Zan ise takımdan ayrı yaptığı hafif bir çalışmayla günü tamamladı.
Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam, bugünkü antrenmanda oyuncularına dünkü gibi hafif bir çalışma yaptırdı. İlk yarım saati basına açık olan idmanda siyah beyazlı oyuncular top sektirme ve pas çalışması yaptı. Genç teknik adamın hafta başından bu yana yaptırdığı antrenmanlarda oyuncularını zorlamadığı ve sezonun ilk ciddi karşılaşması öncesi oyuncularını stresten uzak tutmaya çalıştığı gözlendi. Sağlam, Shakhtar Donetsk ile oynanan hazırlık karşılaşmasından bu yana taktik veya kuvvet artırıcı çalışmalar yerine, hafif antrenmanlar uyguladı. Genç teknik adamın bu antrenman sistemiyle oyuncularını zorlu maç öncesi futbolcularını stresten uzak tutmaya çalıştığı öğrenildi.
Beşiktaşımız, yarın yapacağı basına kapalı antrenmanla Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdürecek.
Kaynak: DHA
11.09.2008
Büyük ihtimaL orta sahada Toraman ve İnceman, savunmada da Zapo,Sivok ikiLisi oynayacak.
Toraman orta sahada mı?![]()
Mecbur, savunmada Sivok ve Zapo nun oynaması için feda ediLebiLecek tek isim Cisse.
Toraman da hem Cisse kadar hatta daha fazLa savunma yapabiLir orta sahada. Topu oyuna sokma işini de İnceman yapar.
Beşiktaş şu anda çok formda, özellikle hücum hattındaki oyuncular çok verimli şu dönemde. Trabzon'un tandem ikilisi çok iyi alan kabiliyetine sahip oyuncular. Tek forvet oynadığımız takdirde havadan veya yerden top almamıza müsade etmeyeceklerdir. Beşiktaş hücum hattının yapması gereken, tek forvet oynanacaksa bile Delgado ve Holosko (Serdar Özkan) veya Aydın'ı hücum ederken serbest bırakmak. Bu oyuncuların sık sık alan değiştirmesi rakip savunmanın alan yeteneğini sekteye uğratacaktır ve hücum adamlarımız daha sık boşluklar bulacaktır.
Bu maç için solda Seric'in oynamasına karşıyım çünkü gözüme hantal gözüktü ve Yattara oynarsa savunmada kolay geçilerek sıkıntıya uğratabilir bizi.
Bana kalırsa bu maçın favorisi Beşiktaş. Trabzon seyircisini kullanarak maçı dengeye getirebilir ama aynı seyrici Beşiktaş erken öne geçerse ters etki yapıp oyuncuları demoralize edecek tezahüratlarda da bulunabilir. Böylece oyun farka da gidebilir. Trabzon kazanırsa da büyük fark olacağını sanmıyorum.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Bobo 50. golün peşinde
Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Bobo, 2.5 yılını doldurduğu siyah-beyazlı takımda 50. golüne ulaşmak üzere... 23 yaşındaki forvet, 2 gol daha attığı takdirde toplam gol sayısını 50'ye çıkaracak.
NTVSPOR ve Ajanslar
Beşiktaş'ın son dönemde parlayan yıldızı olan Brezilyalı futbolcu Bobo'yu, 50. gol heyecanı sardı.
Siyah-beyazlı forma altında şu ana dek resmi maçlarda toplam 48 gol atan ve mevcut kadrodaki en golcü futbolcu özelliğine sahip olan Bobo, 2 gol daha attığı takdirde Beşiktaş'ta 50. golüne ulaşacak.
Beşiktaş'ın Türkiye'de yaptığı maçlarda 41, Avrupa'daki karşılaşmalarında ise 7 gol atarak siyah-beyazlı formayla toplam 48 gole ulaşan Bobo, 50. gol sevinci için 2 gol atmak için uğraş verecek.
Beşiktaş'a transfer olduğu ilk döneminde genç yaşına rağmen attığı gollerle göz dolduran ve kulüp başkanı Yıldırım Demirören döneminde bonservisi alınan Brezilyalı oyuncu, geldiği günden itibaren adeta takımının 'gol silahı' oldu.
Beşiktaş formasını ilk kez 2005-06 sezonun ikinci yarısından itibaren giyen 23 yaşındaki Bobo, oynadığı yarım devrede Turkcell Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 9 gol attı. Sonraki sezonda adeta patlama yapan ve takımın gol yükünü çeken genç oyuncu, bu dönemde ise 18 gole imza koydu. Geçen sezon ligde ve kupada toplam 12 gol kaydeden siyah-beyazlı oyuncu, iki haftası tamamlanan yeni sezonda ise şu ana dek 2 kez gol sevinci yaşadı.
Bobo, 2005-06'da ligde 5, kupada 4 gol atarken, 2006-07 sezonunda ise ligde 11, kupada da 7 gole imza koydu. Geçen sezon ligde 10 gol atan Brezilyalı oyuncu, Fortis Türkiye Kupası ile TFF Süper Kupa'da ise 1'er gol atma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlı oyuncu, böylece Türkiye'deki karşılaşmalarında toplam 41 gole ulaştı.
Türkiye'ye transfer olduğu dönemden beri performansını sürekli yukarı çeken Bobo, attığı gollerin ardından Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekti.
AVRUPA KUPALARINDA 7 GOL
Bobo, Avrupa kupalarında ise şu ana dek 7 gole imza attı.
Beşiktaş'a geldiği ilk dönemlerinde Avrupa maçlarında kendini fazla gösteremeyen genç futbolcu, 2006-07 sezonunda Avrupa'da takımına 2 gol kazandırdı. Bobo, geçen sezon ise Avrupa'da daha başarılı oldu ve 4 gole imza attı.
İki sezonda Avrupa'da 6 gole ulaşan Bobo, bu sezon takımın yaptığı iki UEFA Kupası maçı sonrası takımına 1 gol kazandırdı.
3 sezonda Avrupa kupalarında toplam 7 gol kaydeden siyah-beyazlı oyuncu, Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü futbolcuları sıralamasında da Mehmet Özdilek ile birlikte 3. sırada bulunuyor.
UEFA Kupası 2. ön elemede Beşiktaş'ın Siroki Brijeg takımıyla yaptığı rövanş maçında bir gol atan Bobo, Feyyaz Uçar ve Metin Tekin'i geçerken, Mehmet Özdilek'i yakaladı.
Brezilyalı oyuncu, bundan sonraki Avrupa kupalarında atacağı gollerle önce 9 gollü Pancu'yu, ardından 14 golle zirvede yer alan Oktay Derelioğlu'nu geçmeye çalışacak.
İki ekipte lige çok iyi başladı bu maçta yenişemezler
Last edited by DisCo : 13.Eylül.2008 at 02:04 Reason: Fikirler size uymayabilir ama bu platformda saygı göstermez zorundasınız.
Niye sadece lig maçlarını yazıyorsun ki , genel toplamda üstünüz.Hadi diyelim lig maçlarını yazmışsın, gol sayılarını da yazsana.Onu da geçtim 01-02, 03-04 sezonundaki farklı galibiyetler, bir de 94 yılı olması lazım.Unutulmaz bir zafer de orda.Skorları yazmaya gerek duymadım zaten sen de biliyorsundur.Ligdeki en farklı galibiyetin 3-0 bize karşı.Bunları laf olsun diye yazmadım, istatistikleri veriyorsan tam ver.Geçen seneye kadar 2 maç üstündük deyip insanlarda Ts, Bjk'den üstün havası bırakma
Last edited by DisCo : 13.Eylül.2008 at 02:05 Reason: Fikirler size uymayabilir ama bu platformda saygı göstermez zorundasınız.
Gol sayılarından , genel toplamdan banane , önemli olan ligde oynanılan maçlar ve alınan galibiyet sayılarıdır.. ayrıca 1-0 yendiğimiz maçlarda 3 puanı vermediler mi bize ? 7-1 , 5-0 , 5-0 yenmiştiniz doğrudur ama bu maçlara da 3 puan verildi , 3+ atılan gol sayısı diye bir kural yok ne yazık ki .
Şu an ligde 27-27 eşitlik vardır , geçen sene de Beşiktaş , Trabzonspor'u her iki maçta da yendiğine göre Trabzonspor'un ligdeki maçlarda Beşiktaş karşısında 27-25 lik üstünlüğü vardı. E bu Yalan mı dır ?
Bu tartışmayı daha fazLa uzatmayın. Konumuz kim kime üstünLük sağLamış yarışması değiL. Pazar günü oynanacak maç hakkında kritik.
Konu dışına çıkmamaya özen göstereLim.
E yani.. arkadaş orda Sivas örneğini vermiş bende Trabzon'un Sivas ile bir tutulamayacağını örnek verip gösterdim hepsi bu.. Ortalığı bu kadar telaşa vermeye gerek yok hiç
Ayrıca şunu da ekliyeyim burda ki konu Trabzonspor-Beşiktaş maçıdır. Ha böyle değil de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında ki bugüne kadar oynanılan maçların istatistiği olsaydı o zaman genel anlamıyla bir istatistik koyardım buraya ama dediğim gibi ben sadece küçük bir örnek vermek için lig maçlarını baz aldım. Yoksa burda Trabzon Beşiktaş'tan üstündü gibi bir anlam çıkartmak amacında değildim.
Sivas'la kıyaslanamayacağımızın bir diğer örneği de Trabzonspor'un ligde yarışın dışında kaldığı zamanlar da bile büyük maçları kazanmıştır. Örneğin geçen sene ki 34.hafta Fenerbahçe maçı. Zaten öyle olmasaydı , İstanbul takımlarının Trabzonspor ile ligde ki oynadığı maçlarda bariz bir şekilde üstünlüğü olurdu. 40-8 , 35-11 vs gibi..
Last edited by shamur1 : 12.Eylül.2008 at 18:43