http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69954
okudum,kabul ediyorum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yeni Teknik Direktörümüz Mircea Lucescu
Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı'nın teknik direktörlüğü görevine Mircea Lucescu getirilmiştir. Kulübümüz ile Romen teknik direktör arasında 1 yıllık sözleşme imzalanmıştır.
info :
Mircea Lucescu (d. 29 Temmuz 1945, Bükreş Romanya), eski futbolcu ve teknik direktördür. Şu anda Shakhtar Donetsk'in teknik direktörüdür. Rapid Bükreş'in teknik direktörü olan oğlu Răzvan Lucescu eski bir kalecidir.
Başarıları
Romanya Milli Takımı'nı 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine taşıdı. Dinamo Bükreş'i 1990'da Kupa Galipleri Kupası'nda yarı finalist yaptı. 1997/98'de yönettiği Inter Milan takımıyla finalde Schalke 04'ü yenerek UEFA Kupası'nı kazandı.
2000 yılında Galatasaray ile Süper Kupa 'yı kazanan Rumen hoca, 2000/01 sezonunda Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final oynattı. 2001/2002 senesinde ise Galatasaray Türkiye Ligi şampiyonluğunu yakaladı. Ardından sezon başında Beşiktaş'a transfer olan hoca 2002/03 senesinde de Beşiktaş'ı şampiyon yaptı. Aynı sezon Beşiktaş'ı UEFA Kupası'nda çeyrek final oynattı.2004/05, 2005/06 ve 2007-2008 sezonlarında ise Ukrayna liginde Shakhtar Donetsk'i mutlu sona ulaştırdı.
Atılan imzalardan sonra yapılan basın toplantısından birkaç soru :
Soru: Önümüzdeki sezonda Avrupa Kupaları’ndaki hedefiniz nedir?
Galatasaray, Avrupa’nın büyük kulüplerinden biri. O yüzden Şampiyonlar Ligi’nde büyük kulüplerle aynı düzeyde olmak istiyoruz.
Soru: Arda, Avrupa Şampiyonası’nda çok iyi bir performans sergiliyor. Gazetelerde çok sayıda transfer teklifi aldığı yazılıyor.
Lucescu: O çok iyi bir yetenek ve biz Arda’nın burada olmasından dolayı çok mutluyuz. Türkiye’nin şu anda şampiyonada ilerlemesinde çok büyük bir pay sahibi. Sadece önümüzdeki sezon için söylemiyorum, ilerideki yıllarda da bizim takımımızda çok önemli rol oynayacak.
Soru: 6 yıl aradan sonra tekrar Galatasarayın başına geçtiniz. Ne hissediyorsunuz?
Açıkçası çok mutluyum. Galatasaray benim evim gibi. 2002 de ayrıldığımda çok üzülmüştüm ama şimdi tekrar buradayım ve büyük başarılara imza atacağımıza eminim.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
photoshopla yapılmış ss lerle konuyu renklendirmeye çalışacağım.![]()