1 ile 6 arası toplam 6 sonuç

Konu: Oyuncu Taktikleri

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Gayrettepe

Default Oyuncu Taktikleri

bence oyuncu taktikleri taşınabilir olmalı şöyle ki:

mesela lampard'a verdik bir taktik yerine deco'yu koyduk deco lampard'a verdiğimiz taktikleri almış alıyor. halbuki hem deco'ya hem lampard'a verdiğimiz taktikler yer değiştirirken de taşınması daha pratik olur. biz de rahatça taktiği yapmış oluruz diye düşünüyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bencede böyle yapılmalı SI bildirilse iyi olur çok can sıkıyor bu
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Evet aslında çok mantıklı birşey gibi duruyor. Ama bunu aşmanın yolları var. Mesela belli bir oyun şablonu ve taktik belirledikten sonra taktik üzerinde kafa yormak lazım. Mesela aynı taktikle Çaykur Rize'ye karşıda Arsenal'e karşıda oynarsanız birşey bekleeyin zaten. Belli bir oyun şablonunuz enaz bu taktiğin çeşitli varyasyonlarından oluşmuş 5-6 tane farklı taktiğiniz olmalı. Her oyununun yeride belli olmalı ve oyuncuya verdiğin göevler belirlenmiş olmalı. Mesela klasik 442 oynarken ortasahanın 2 oyuncusunu Essien ve Lampard olarak seçersin ama maç kötü gider gol gerekir bu 2 oyuncuyu sürükleyip forvete koymak bir yarar sağlamaz. Onun yerine daha önceden ayarladığın bir taktiğe geçmek ve ona göre oyuncu değişiklikleri ile sonuca gitmek daha akıllıca.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Gayrettepe

tamam ama maç içinde yaparken yoruyor bu seni ... maç içinde bir oyuncu değişikliği yaptığın zaman onun ayarlarını değiştirmen lazım, sıkıcı olan bu ... ya da sakat olduğu, cezalı olduğu vakit işler karışır. çözümü elbette var -teknik sorunlar hariç- ama pratik olması açısından dedim ..

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Elbette pratik olması açısından iyi ama her maç Lampard'a yada Deco'ya aynı görevi vermekte doğru değil bence. Yine ayar yapman gerekecek yani. Bence işin eğlenceli kısımlarından biri taktik üzerine kafa yormak, taktiğe uygun oyuncu bulmak, iş yapmaz denen oyuncuyu yıldız yapmak vs.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Gayrettepe

yok zaten ben de öyle diyorum anlatmak istediğim şu :

deco'ya bir taktik verdim, lampard'a bir taktik verdim lampard şu an ilk 11'de deco yedekte. Deco'yu yedekten lampard yerine ilk 11'e aldım deco lampard'ın görevlerini almış oluyor ben de onu tekrar eski taktiğine döndürmekle uğraşıyorum mesele bu .. ya ben seni yanlış anladım ya da sen beni

Mesaj Yetkileri