1 ile 17 arası toplam 17 sonuç

Konu: bu kadar saçmalık olur mu?

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Default bu kadar saçmalık olur mu?

genelde oyunu oynama şeklim takımı asistan menajere bırakıp tatile çıkmak.başlarda hiç tatile çıkmazdım taktik çözülünce taktiği değiştirince bile fayda etmeyince ve en sonunda takım liderken batınca sinirlenip kapatırdım oyunu.şimdi de oyunu yardımcıma bırakıyorum ama yine bu olay devam ediyor.biraz önce oynadığım oyunda öyle bir rezalet oldu ki finlandiya liginde bir takımla başladım ligin açılış kupasını ve ilk 3 maçı bariz bir üstünlükle kazandım ve sonunda öyle bir bozulma oldu ki tablo:ilk 3 maç 9 puan sonraki 6 maçta 6 puan.bunu nasıl açıklayabiliriz merak ediyorum ben 5 yıldır fm oynarım ama bütün kariyerlerim bu saçma olay yüzünden bitti.en iyi ihtimal ilk sene açık ara şampiyon oluyorum 2. sene resmen kümeye giiyorum bunun çözümü yok mu?
    Not:Antrenman personel olayıyla ilgili bi eksiğim olduğunu sanmıyorum

Ben de FM 08 de Arsenalle ilk yarıyı yenilgisiz + 3 (4 de olabilir) beraberlikle bitirmiştim, açık ara zirvedeydim, 2. yarı bir gerileme başladı takımda, puan farkı 3 puana kadar indi ve taktiği değiştirmek zorunda kaldım, 5-6 hafta bu taktikle devam ettim çok iyi sonuçlar aldım, daha sonra tekrardan bozuldu takım ve 3. bir taktik geliştirdim, ve ortalama bir verim aldım taktikten ve ligi 1. bitirdim, 2. sezonuma aynı taktikle giriş yaptım, berbat sonuçlar aldım, 5.- 6. idim zaten sonra FM 09 çıktı ben de bıraktım kariyerimi,

Genel yorumum şu ki bilgisayar bir kaç maç üstüste aynı taktikle oynarsanız gerçekten taktiğinize ilaç bulabiliyor.

Ayrıca bence maçları yardımcıya yönettirmeniz de başlı başına bir yanlışlıkl.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by burakaksoy90 View Post

Ayrıca bence maçları yardımcıya yönettirmeniz de başlı başına bir yanlışlıkl.
    haklı olabilirsin ama ben bunu yardımcı yönetse de yönetmese de taktiğim çabuk çzöüldüğü için yapıyorum.hem şöyle birşey de var hadi ben taktik çözülünce taktik üretemiyorum yardımcı da mı böyle bundan bir kurtuluş yok mu?

Nesil
    2008
    Yer
    Anadolu Yakası

FM 09 aslına ve eleştrilere bakılırsa her yönden sınırları zorlayan bir oyun olmuş durumda.. Benimde Ajax kariyerimde aynı şeyi yaşadım güzel tarafı şu ki tek taktikle oyunu bitirip diğer takılmarı ve ligi ezici bir üstünlükle bitirmenize izin vermiyor oyun.. Yani alternatif olarak 2 veya 3 taktik geliştirmelisiniz.. Takımın taktiğe alışması acısından genel taktiğinizin üstünde oynama yapmayı deneyin misal olarak 3 forvet oynarken tek forvete dönerseniz takımızın afallama olasılığı yüksek. Taktik üretme konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlara takım acıklamaları üzerinde oynamaları tavsiyemdir oyun şeklinize göre düzenleyerek sonuçları görebilirsiniz..
    çirkin öldü de, güzel ölmedi mi ..?

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Bedlamite View Post
    FM 09 aslına ve eleştrilere bakılırsa her yönden sınırları zorlayan bir oyun olmuş durumda.. Benimde Ajax kariyerimde aynı şeyi yaşadım güzel tarafı şu ki tek taktikle oyunu bitirip diğer takılmarı ve ligi ezici bir üstünlükle bitirmenize izin vermiyor oyun.. Yani alternatif olarak 2 veya 3 taktik geliştirmelisiniz.. Takımın taktiğe alışması acısından genel taktiğinizin üstünde oynama yapmayı deneyin misal olarak 3 forvet oynarken tek forvete dönerseniz takımızın afallama olasılığı yüksek. Taktik üretme konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlara takım acıklamaları üzerinde oynamaları tavsiyemdir oyun şeklinize göre düzenleyerek sonuçları görebilirsiniz..
    haklısın ama şöyle bir durum var örneğin ben 4-3-2-1 taktiğine göre hazırladım kadromu(genelde düşük bütçeli takımlarla oynayınca pek alternatif bulunmuyor)lig başladı 5 maç sonra taktik bozdu 4-4-2 ye geçmek hem oyuncu yapısına hem de sisteme uymaz asıl sorun bu kaldı ki arsenalle bile bu sorunu çekenler var küçük takımlarda ne yapabiliriz ki?

Nesil
    2008
    Yer
    Anadolu Yakası

küçük bütçeli takımlar icin önemli olan taktiğe göre kadro değil kadroya göre taktiktir genelde bütcesi az olduğu için. Küçük bir takımda oyuncu alternatifin fazla olmayacağı için dediğim gibi oyunun taktik kısmından çok mental kısmıyla oynamayı denemelisin bence örneğim uzun pas yerine kısa pas kanat oyunu yerine direk oyun vesaire gibi..Birde oyunu şu açıdan düşün sana gelen gözlemci raporu tarzında bi rapor gittiğini düsün rakip takımına o şekilde bir rapor gittiği zaman takımında nasıl bir değişiklik yaparsın ? o yönde düşünmen yararlı olacaktır..
    çirkin öldü de, güzel ölmedi mi ..?

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya / 07

Taktiğin çözülmesi olayı güzel olmuş.İndir bir yerden "Devam Et"'e basıp menejerlik olayına son verilmiş .Napoli ile 2 sene aynı taktiği kullandım(taktiği deneme açısından).Her iki sene sonunda son 5 maç takım acayip şekilde saçmalıyor .

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Rais View Post
    Taktiğin çözülmesi olayı güzel olmuş.İndir bir yerden "Devam Et"'e basıp menejerlik olayına son verilmiş .Napoli ile 2 sene aynı taktiği kullandım(taktiği deneme açısından).Her iki sene sonunda son 5 maç takım acayip şekilde saçmalıyor .
    son 5 maç olsa belki oyuna tad katar ama ligin 5. maçından sonra oyun adamı perişan etmeye başlayınca çok sinir bozuo daha kötüsü büyük çoğunluğunda da maçı hakeden taraf oluyorsunuz(benim gözlemim bu)

total dominasyon taktiğini kullanıyorum genel olarak tabi oyuncuya yada lige göre takım komutlarında biraz değişiklik yapıyorum ve o taktikle yaklaşık 30 maç oynadım (iki takımda denedim:fenerbahçe-redditch united) hiçbirinde de böyle sorun yaşamadım... arasıra oyuncular rehavete kapılıp saçmalamaya başladılar onun çözümüde sürekli kadro rotasyonu...

Nesil
    2008
    Yer
    fethiye

Taktikle falan alakası yok,bariz oyun hatası

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Bariz oyun hatası? Oyunda hata bulmak ne kadar kolay. Gerçek hayatta da böyle değil midir bu? Bir takımı bir antrenör çok iyi analiz ederse karşıdaki iyi takım yenilgiye uğrayamaz mı? Aynı şekilde bir diğer hoca aynı hoca gibi taktik düzenlerse ve yenilen takımın hocası hatalarını düzeltmezse yine yenilgiye uğrayamaz veya puan kaybedemez mi? Asıl sorun şu ki biz birşeyin çok kolay olmasını istiyoruz. Aynı şeylerden bende şikayetçiydim fakat oyun böyle daha zevkli yoksa; ben Es-Es'le her sezon şampiyon olurum TSL'de açık ara...
    I'm back...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by MostapHa View Post
    Bariz oyun hatası? Oyunda hata bulmak ne kadar kolay. Gerçek hayatta da böyle değil midir bu? Bir takımı bir antrenör çok iyi analiz ederse karşıdaki iyi takım yenilgiye uğrayamaz mı? Aynı şekilde bir diğer hoca aynı hoca gibi taktik düzenlerse ve yenilen takımın hocası hatalarını düzeltmezse yine yenilgiye uğrayamaz veya puan kaybedemez mi? Asıl sorun şu ki biz birşeyin çok kolay olmasını istiyoruz. Aynı şeylerden bende şikayetçiydim fakat oyun böyle daha zevkli yoksa; ben Es-Es'le her sezon şampiyon olurum TSL'de açık ara...
    dediğin gibi gerçek hayatta rakip antrenör takımını analiz edip seni yenebilir ama bu bir zamandan sonra seri halinde yenilgilerle olursa bu saçma olur.dediğin gibi bu olay hiç olmazsa her sene şampiyon olursun ama benim derdim bu olayın 5. haftada başlayıp lig sonuna kadar sürmesi.hadi lig ortasında yada sonuna doğru olabilir taktiğin çözülmesi ama 5. hafta biraz abartı bence

Quote Originally Posted by nikootinn View Post
    Taktikle falan alakası yok,bariz oyun hatası
    peki benim neden başıma gelmedi? iki maç üstüste aynı kadroyla çıkmıyorum. oyuncular rehavete kapılmışsa maç öncesi uyarıyorum... Fenerbahçe ile bir yenilgi alarak şampiyon oldum, Redditch United ile yanlış hatırlamıyorsam ikinci olarak elemelerle bir üst lige çıktım ve bu durum iki sezon boyunca sürdü. başka takımlarla da oynadığımı hesaba katarsak 8-9 sezondur oynuyorum oyunu fakat hiçbirinde başıma böyle bir sorun gelmedi... haa birkaç maç kötü oynadılar ama durumu kurtarmayı becerdim ki bana göre önemli olanda bu

Quote Originally Posted by enforcer View Post
    peki benim neden başıma gelmedi? iki maç üstüste aynı kadroyla çıkmıyorum. oyuncular rehavete kapılmışsa maç öncesi uyarıyorum... Fenerbahçe ile bir yenilgi alarak şampiyon oldum, Redditch United ile yanlış hatırlamıyorsam ikinci olarak elemelerle bir üst lige çıktım ve bu durum iki sezon boyunca sürdü. başka takımlarla da oynadığımı hesaba katarsak 8-9 sezondur oynuyorum oyunu fakat hiçbirinde başıma böyle bir sorun gelmedi... haa birkaç maç kötü oynadılar ama durumu kurtarmayı becerdim ki bana göre önemli olanda bu
    kardeş Redditch United ı nası oynatıosn?

fm08de 4-2-3-1 le gayet iyi oynatıodm takımı bayada üst liglere çıkmıştm ama 09 da henz oynamadm. neler önerirsin. önceden bilgim olsun

Quote Originally Posted by MostapHa View Post
    Dediğinize katılmıyorum.Çünkü, Fenerbahçe, 5-6 yıldır aynı taktikle (4-4-1-1) oynuyor ve 3. dahi olmadı bu ne oluyor Türkiye'deki antrenörler çok salak olduğunu gösterir. Baksana oyunda 3-4 haftada taktiği çözüyorlar, Fenerbahçe 5-6 yıldır aynı taktikle oynuyor ve hiç kimse çözememiş ve ben daha ayda taktik değiştiren takım görmedim zaten bana göre taktik çözülmez futbolcu çözülür ve size katılıyorum oyun böyle daha zevkli.

Aslında oyun hatası değil, tamamen oyunu zorlaştırmak için yapılmış ama bir şey var ki oyunu zevkleştiriyor.

Sağlıcakla Kalın.

Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    kardeş Redditch United ı nası oynatıosn?

fm08de 4-2-3-1 le gayet iyi oynatıodm takımı bayada üst liglere çıkmıştm ama 09 da henz oynamadm. neler önerirsin. önceden bilgim olsun
    normalde 4-4-2 zorlu deplasmanlarda ise 4-1-2-2-1(1 önlibero 2 ortasaha 2 kanat) oynatıyordum ama takımın defansına üst liglerden bir kiralık buldum birde sağ bek için bir serbest oyuncu aldım. sağ bek aynı zamanda iyi defans da yapıyordu onun için işler biraz kötü gidince 3 defans 2 önlibero iki m r/l iki ileri ortasaha 1 forvet taktiğine döndüm son 7-8 maçı ise total dominasyon ile oynadım...
    bir ara takımı çinli yatırımcılar alacak haberleri çıktı 3-4 milyon € yatırım yapacak dendi sonra birden vazgeçti adamlar başka bir şirket aldı o hiç yatırım yapmadı üstlig çok daha zorlu transfer bütçesi vermediler maaşlar artınca maaş bütçesi de yetmedi bende yarım sezon daha devam ettim bıraktım olayı...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Muhammet Celik View Post
    Dediğinize katılmıyorum.Çünkü, Fenerbahçe, 5-6 yıldır aynı taktikle (4-4-1-1) oynuyor ve 3. dahi olmadı bu ne oluyor Türkiye'deki antrenörler çok salak olduğunu gösterir. Baksana oyunda 3-4 haftada taktiği çözüyorlar, Fenerbahçe 5-6 yıldır aynı taktikle oynuyor ve hiç kimse çözememiş ve ben daha ayda taktik değiştiren takım görmedim zaten bana göre taktik çözülmez futbolcu çözülür ve size katılıyorum oyun böyle daha zevkli.

Aslında oyun hatası değil, tamamen oyunu zorlaştırmak için yapılmış ama bir şey var ki oyunu zevkleştiriyor.

Sağlıcakla Kalın.
    hocam şöyle bir durum var taktiği çözmek yetmez bir de elindeki malzemeyle o taktiği yenebilecek bir şey üretebilmek lazımdır. biz fm de ne yazık ki bilgisayar kadar verimli kullanamıyoruz elimizdeki malzemeyi... gerçek hayatta fenerbahçenin birkaç maçını izleyen defansın ne kadar yavaş olduğunu görür onun için biz sezon başında partizana zorlandık onun için kayseri bize 4 tane attı onun için eskişehir 10 kişiyle bizi zorladı... gerçekte kimin elinde agahowa gibi youla gibi hızlı adam olsa öyle kontralara çıksa o da fenerbahçeyi zorlar hatta yener...
    Last edited by enforcer : 04.Ocak.2009 at 21:34 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

bir ara takımı çinli yatırımcılar alacak haberleri çıktı 3-4 milyon € yatırım yapacak dendi sonra birden vazgeçti adamlar başka bir şirket aldı o hiç yatırım yapmadı üstlig çok daha zorlu transfer bütçesi vermediler maaşlar artınca maaş bütçesi de yetmedi bende yarım sezon daha devam ettim bıraktım olayı...

işte bu oyunun asıl sorunlarından biri de bu doğru dürüst transfer yapmadan terfi ediyorsunuz ama maliye batıyor belki bu taktik çözülmesinden daha da büyük bir sorun

Mesaj Yetkileri