1 ile 4 arası toplam 4 sonuç

Konu: Saha Boyutlari

Default Saha Boyutlari

arkadaşlar konuyu bir kaç defa arattım bulamadığım için yeni konu açıyorum.

her sezon başında yeniden ayarladığımız saha boyutlarının takıma artı/eksi bir etkisi varmı? bu konuda tecrübeleri olan varsa paylaşabilir mi?

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by STRATOVARIUS View Post
    arkadaşlar konuyu bir kaç defa arattım bulamadığım için yeni konu açıyorum.

her sezon başında yeniden ayarladığımız saha boyutlarının takıma artı/eksi bir etkisi varmı? bu konuda tecrübeleri olan varsa paylaşabilir mi?

bu konu için 2009 dfa bir başlık varmı bilmiyorum ama 2008 de detaylıca konuşuldu bende hatırlıyorum yazmıştım bildiklerimi oraya..

saha boyutunun etkisi azımsanmayacak kadar önemli örneğin kabaca bir giriş yaparsak...

saha boyutu esasında oynayacağınız taktik açısından önemli....

alan daratmaya yönelik rakibi baskı altına almak için dar saha dava avantajlı ...

veya oyunu rahat açabilmek kanatları daha iyi kullanabilmek için ise geniş saha avantajlı...

ben çoğunlukla kendi evimde baskıcı prese dayalı sistem ve taktikler kullandığım ive a oyuncularımın çabuk yorulmaması için dar sahayı veya ortalama boyutu tercih ediyorum...

bu konuda bir çok başka fikirde söylenebilir ama esas önemli olan kim ne derse desin...

esas olan oyuncunun kendi deneme yanılmasıyla takımına en faydalı olanı seneler içerisinde oluşturmasıdır.
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Ben de şunu eklemek istiyorum. Defansınız yavaşsa, rakibin hızlı oyuncularının savunmanın arkasına sarkması sizi rahatsız ediyorsa, savunmanızı geride kurabilirsiniz ama bu da rakibin sizi sahanıza hapsetmesine neden oluyorsa sahanın boyunu düşürebilirsiniz. Daha kısa bir sahada oynamak işe yarayabilir.

Kısaca hızlı oyuncuların varsa geniş sahayı ,yavaş oyuncuların varsa dar sahayı seçeceksin.Yaş ortalaman yüksekse dar sahayı düşükse geniş sahayı tercih edebilirsin.creativity ortalaması yüksek bir takımdaysan dar sahada rakibi şaşkına çevirebilirsin

Mesaj Yetkileri