-
Manchester United -- Açgözlülük [9.0.3]
Forumu uzunca bir süredir düzenli olarak takip ediyor olsam da çok aktif bir üye olmamıştım şu ana kadar.Ancak bugün foruma bir katkıda bulunmak, aranıza katılmak için ilk kez bir kariyerimi sizlerle paylaşmak istiyorum...Peki neden?
Başlangıç olarak bu sabah sol ayak bileğimi feci şekilde burktum ve bir iki gün kadar evde yatacakmışım gibi görünüyor, yani FM oynamak için bir sürü boş zamanım var.Katkıda bulunmak ve kariyerimle ilgili düşüncelerimi bu işi ciddiye alan insanlarla paylaşmaya başlamak için daha iyi bir zaman olamazdı diye düşünüyorum.
Peki, neden Manchester United? Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olarak, Fenerbahçe dışında izlemekten zevk aldığım 2 takım olmuştur her zaman, biri saldırgan oyunu ve ruhu ile Liverpool, diğeri ise her daim göze hitap eden futbolu ve istikrarı ile Manchester United.
FM 2009 çıktığı günden beri Fenerbahçe ve Liverpool ile toplam 6 sezon kadar oynadım.İlk 2 sezonum Fenerbahçe'de geçti ve 2. sezonun sonunda Şampiyonlar Ligi'nin aldım, hem de Liverpool'dan!Sezon sonunda ise Liverpool'a transfer oldum.Burada geçirdiğim 4 sezon boyunca hem lig hem de Şampiyonlar Ligi'ni kimseye bırakmadım...Anlayacağınız sevdiğim 3 takımdan 2 tanesi ile yapmayı isteyebileceğim pek bir şey kalmadı...
Şimdi ise Manchester United ile 2008-2009 sezonuna dönmek, ve geçen sene kaldıkları yerden başarılarına devam etmek istiyorum.Umarım bu yolculuk boyunca bana eşlik edersiniz...
Not: Kariyerimi paylaşma fikri oyunu açtıktan yaklaşık iki üç saat sonra aklıma geldiği için "screenshot"lar özet niteliğinde başlayacak, umarım bu durum büyük bir sorun olmaz...
--Dünyanın Zirvesine İlk Gün--
Bugün Premier Lig için tarihi bir gün, Kırmızı Şeytanlar'ın Alex Ferguson'un bavulunu eline verdiği gün.Adada kime sorarasanız sorun, İngiliz futbol tarihinin son 25 yılının en büyük ismi o.Man U'nun tepesinde sayısız başarılara imza attı ve bugün koltuğunu devrediyor, hem de mümkün olan en garip ve en anlamsız şekilde...En ufak bir açıklama en ufak bir belirti yok,sadece olay var...
Sir Alex Ferguson Manchester United'dan kovuldu... Peki neden?
Çok basit...İlahi bir güç yerine Fırat Altun'un geçmesini istiyor...Paralel evrenlerde daha önce Fenerbahçe ve Liverpool'un da başına geldiği gibi...
Takımın başına geçer geçmez ilk işim soyunma odasına koşmak oldu.Ani bir hareketle kapıyı açtım ancak karşılaştığım manzara korkunçtu, soyunma odasında sadece "Bernie" vardı.Reklam filminden de hatırlayacağınız üzere Bernie formalardan falan sorumlu.Bernie çocukların hep beraber revirde olduğunu söyledi, büyük bir kısmının bacaklarının kırıldığını, geri kalanların ise onları ziyarete gittiğini söyledi...Manzara korkunç...

Ronaldo,Hargreaves ve Park'ın sakatlıkları orta sahamda büyük can sıkıntısı yaratıyor.Bunlara ek olarak Evra'nın da sakatlanması adeta takımın sol kanadını çökme noktasına getiriyordu.Ancak ne yalan söyleyeyim ileride de değineceğim üzere, hazırlık maçlarında O'shea ve Nani'nin insan üstü performansları canımın bu duruma daha az sıkılmasına sebep olacak.
--Transfer piyasası--
Zaten en büyük eksisinin orta sahanın göbeği olduğunu düşündüğüm takımım bir de sakatlıklarla boğuşmaya başlayınca buraya destek şarttı.Hemen başkanın odasına koştum transfer bütçesi için o da bana sadece 11 milyon avro'cuk verdi.Burası Man U yahu...11 milyon nedir?
Kara kara yapacağım transferi düşünürken, daha önceki kariyerimde oldukça memnun kaldığım bir isim geldi aklıma.Bu isim DM pozisyonu için oldukça yüksek ofansif değerlere sahip olan Miguel Veloso'dan başkası değildi.İkinci kez düşünmeden tüm transfer bütçemi Veloso için yatırdım ve kırmızı-beyaz formayı Veloso'ya giydirdim.İngilizce bilmemesi biraz sıkıntı yaratacak olsa da takımda kendisi gibi portekizce konuşabilen (bkz. Nani, Ronaldo)oyuncuların çokluğu ve yüksek adaptasyon puanı bu yabancı dil meselesinin küçük bir sorun olacağını düşündürüyor bana.
Belki genç bir yetenek yakalarlar diye Scout raporlarını incelemeye karar veriyorum Veloso'ya gönderdiğim teklifin ardından ancak raporları incelerken küplere biniyorum, çünkü sanırım benimle dalga geçiyorlar!
Scout olacak bu insan müsveddelerinin bir kısmı Sri Lanka, Honduras, Malta gibi sıcak memleketlere uçmuşlar, tatile gitmeleri yetmiyormuş gibi bir de bu memleketlerin baş kentleri ve nüfusları üzerine bir rapor hazırlıyorlar bana...Gel de çıldırma...
Geri kalan Scout'lar ise daha mantıklı memleketlerde geziniyor olsalar da, Pato,Balotelli,Messi,Juninho gibi oyuncuları bulduklarını haber veriyorlar bana.Tebrik ediyorum çocuklar, siz olmasaydınız ne yapardım ben?
--İç Operasyon--
Transfer bütçemi Scout'lara güvenerek çarçur etmediğime seviniyor, takımda tek başıma olduğumu bir kez daha görüyor ve hemen koçlarıma dönüyorum.Sevgili koçlarımın bir kısmının neden burada olduğunu anlayamıyorum,Hemen 2. kaleci koçumla kontratı fesh ediyoruz, yerine güzel bir "Set Pieces" koçu alıyoruz.Set Pieces ve Attack çalıştıran hocayı sadece Attack için çalıştırtmaya başlıyoruz...Nispeten daha başarılı bir antreman kadromuz oluyor böylece.
Training hazırlamaya çok üşenen bir insan olduğum için turksportal'da da paylaşımda olan "Tug's Training" kullanıyorum.2008 versiyonunu da kullandığım ve hiç pişman olmadığım bir program TT.Paylaşımı gerçekleştiren arkadaşa da bir kez daha teşekkür ediyorum.
Taktik meselesine gelince...Ayrı bir screenshot düşünmüyorum, ancak söyleyebilirim ki topu sahanın her noktasında kullanan, ayağa kısa paslarla ve tempolu ilerleyen, kontrolü elinde bulundurmayı seven bir sistemim var...Maç içerisinde gidişata bağlı olarak, çok marjinal kararlar olmasalar da takım komutları üzerinde oynamayı da severim...
Diziliş ise, takımın beni mecbur kıldığı üzere 4-4-2, dörtlü defanstan vazgeçemeyen ve forvette Rooney,Tevez,Berbatov üçlüsüne sahip olan bir ekibin çok fazla seçeneği de yok zaten. 
Aşağıdaki screenshot ise hazırlık maçlarım, ve Community Shield kupası maçında aldığım skorlara aittir...
Kariyerimin kabul görmesi durumunda hikayeme devam etmeyi istiyorum.

Bu arada unutmadan...Bu da kuralları okuduğumun kanıtıdır, umarım bu mesajım da bir önceki denemem gibi çöpe gitmez. 
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69954
İlgilenen ve destek veren herkese, şimdiden çok teşekkürler...
--Başlama Vuruşu--
:::WORK IN PROGRESS:::
Mesaj Yetkileri