Sayfa 1 / 5 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 149 sonuç

Konu: Kupalarda Ambargo Zamanı (Parma 3. Sezon)

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Default Kupalarda Ambargo Zamanı (Parma 3. Sezon)

Takımımız

1990'a kadar önemli başarılara imza atamamış bir kulüptü Parma. 90-91 sezonunda Serie A’ya yeni çıkmışlardı. Kulübü Serie A ile tanıştıran teknik direktör ise çoğumuzun yakından tandığı Nevio Scala idi. Serie A’ya yeni çıkan bir takım için en büyük kabuslardan biri herhalde ilk maçı Juventus ile oynamaktır. Bu şanssızlığı yaşayan Parma 2-1 lik mağlubiyetle başlar lige ama başarılar pek de uzakta değildir. Maradonalı Napoli’yi yeneceklerdir 15 gün sonra.

İşte tam bu sıralarda kulüp için milat sayılacak bir olay yaşanır. Tanzi ailesine ait Parmalat adlı süt ürünleri şirketi kendi yöresinin kulübü olan Parma’nın %45 lik hissesini alıp ana sponsor olacaktır. Bunun Parma’ya neler getireceği ya da Parma’dan neler götüreceği uzun yıllar sonra ortaya çıkacaktı.

Parmalat sponsporluğunda Serie A’da ilk sezonunu altıncı bitirir Parma ve UEFA Kupasında oynamaya hak kazanır. CSKA Sofya’ya elenirler süpriz bir şekilde ertesi sene ve fakat o yıl finalde Juve’yi geçip İtalya Kupasına uzanırlar. Parma’da işler çok iyi gitmiştir, Tanzi ailesi de mutludur, daha da mutlu olacaklardır.

92-93 sezonunda tarihinin o güne kadar ki en önemli maçına çıkar Parmalı oyuncular Wembley’de. Kupa Galipleri Kupası finalinde Belçikalı Royal Antwerp ile oynarlar ve maçı 3-1 kazanırlar. İtalyan orijinli Süper Kupa finalinde ise Milan’ı 2-0 yenerler. Ertesi yıl yine Kupa Galipleri Kupası finalindedir fakat Arsenal’e 1-0 kaybedeler bu kez. O zamanları hatırlayanlar bu maçın özel bir Türk televizyonundan da naklen yayınlandığını bilirler. Aynı kişiler Parma’nın kısa zamanda Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri olmasını ve Scala mucizesini hayretle izlemektedir (96’da Ancelottti geçer takımın başına). 1995 ve 1999'da iki kez UEFA Kupası kazanır Parma. Bu esnada Tanzi ailesi yine mutludur. Bu başarılarının ardında payları büyüktür, takımda çok önemli yıldızlar bulunmaktadır. Tomas Brolin, Fabio Cannavaro, Gianfranco Zola, Faustino Asprilla, Dino Baggio, Hernan Crespo, Enrico Chiesa, Diego Fuser, Adrian Mutu, Lilian Thuram, Serigo Conceiçao, Fernando Couto, Adriano bu futbolculardan bazılarıdır. 95'te Stoichkov transferiyle zaten yaygarayı koparmışlardır Avrupa’da. Taffarel, Appiah ve Hakan Şükür ise tanıdık Parmalılardan olmuştur 2003'e kadar.

Parmalat’ta da işler iyi gidiyordu ya da en azından öyle görünüyordu. Caserta bölgesinde mafyayla iş birliği yaparak pazarın %90'ını ele geçirmişlerdi. Casaleli mafyalar işi o kadar sulandırmıştı ki işi rakip firmaların tır şoförlerini dövmeye kadar götürüyorlardı. Süpermarketlere yapılan baskılarla Parmalat ürünlerinin satılmasını sağlıyorlardı. Parmalat mafyayı kullanarak tekel haline gelmişti tabi mafyaya ödediği bedel karşılığında. Bu paralar mafyanın Parmalat’tan zorla aşırdığı paralar olarak gösterilebilir ancak Parmalat bunun ihbarını hiçbir zaman yapmadı. Olayla ilgili soruşturma yapacak olan savcıları ile rüşvet ve mafya gücü ile etkisiz hale getirebiliyordu. Belli bir zaman sonra ise ellerinden çıkan bu paraların legal olarak gösterilmesi sorununu sahte faturalar, sahte sponsorluklar, yıl sonu satış kotası üzerinden sahte ikramiyeler olarak gösterip her türlü muhasebe sorunun çözüyorlardı. Böylelikle bir Eurolat İmparatorluğu kuruluyordu fakat bu muhasebe yolsuzlukları en tepede de olmaya başlamıştı Parmalat’ta. Off-shore hesapları kullanılarak yapılan sahte trade’ler belli bir zaman sonra gün yüzüne çıktı. Şirket hisseleri borsada taban yaptı ve Tanzi ailesi 8 milyar euro hortumladı şirketten. Kısa zaman önce okyanusun diğer yakasında yaşanan Enron yolsuzluğundan sonra tarihin en büyük ikinci yolsuzluğu ortaya çıkmış oluyordu Parmalat skandalı ile.

Parmalat skandalından sonra sahipsiz kalmıştı Parma, dönemin Real Madrid başkanı Lorenzo Sanz kulübü satın aldı. Bütün olumsuzluklara rağmen iyi bir sezon geçirdi Parma. 2007 yılında kulüp yine el değiştirdi, bu konularda daha amatör ruhlu Tommaso Ghirardi sahibi oldu kulübün. Ancak eski günlerini aradı Parma hep. Bir türlü istikrar yakalanmıyordu ve beklenen gerçekleşti, 2008 Mayıs’ında Serie B’ye düştüler. Parmalatın çöküşü Parmanın da sonunu getirmişti.

Crespo’yu satarak en yüksek bonservis bedelini kazanan Parma da, geçen sezon finansal imkansızlıklardan Serie B’ye düşen Parma da aynı takımdı. Büyük gemi çökünce yanındaki ufak gemileri de batırıyor demek doğru sayılabilir Parma - Parmalat hikayesi için.

Simdi takimin en buyuk kozu bir zamanlar, gollerini Livorno için atıp sol yumruğunu sıkan Cristiano Luccareli de forma giyiyor Parma’da. Tarihin en büyük endüstriyel tokadını yemiş Parma için de goller atar ve Parma’yı tekrar Serie A’da görebiliriz belki.

Okudum Kabul Ediyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Default Kariyer onaylandı.

Başarılar diliyorum.

başarılar abi inş. uzun soluklu olur

Nesil
    2008
    Yer
    Şanlıurfa

OOO Mehmecim başarılar Parma güzel seşim valla severim bu takımı en azından mazisi geniş

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Başarılar diliyorum.
    Tesekkurler

Quote Originally Posted by tarikko View Post
    başarılar abi inş. uzun soluklu olur
    Tesekkur ederim kardesim. Amacimiz Parma yi eski gunlerine dondurmek. Bu yuzden uzun soluklu olacaga benziyor

Quote Originally Posted by aliCHaN_FM View Post
    OOO Mehmecim başarılar Parma güzel seşim valla severim bu takımı en azından mazisi geniş
    Eyvallah kardesim. Hadi artik senden de bir kariyer bekliyoruz. Boyle olmuyor ama...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Takım Bilgieri

Takimin Su Andaki En Buyuk Kozu
    CRİSTİANO LUCARELLİ

Rakiplere Cehenneme Cevirecegimiz Stadyumumuz
    28.000 Kisi Kapasiteli Ennio Tardini

Takım en son Avrupa Kupasını 1999 yilinda kazanmasina ragmen Avrupa Klupler Siralamasinda Hatrı Sayılır bir yere sahip

Transferler ve hazirlik donemi birazdan...
    Last edited by MaliKaya : 11.Nisan.2009 at 13:22 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Başarılar...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Başarılar....

Nesil
    2008
    Yer
    Afyonkarahisar

Başarılar.....

Nesil
    2006
    Yer
    63 - 20

Ya Hemsehrim Ben Sana URfayı Kapattırma Dedim Sen Parma Acmışsın
    Ama Darıldım Sana Yinede BaşarıLAr .
    Takipcinim
    Bazen yürekli kayıplar; Korkak zaferlerden daha önemlidir. [Fatih Terim]

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

parma 2. lige göre gerçekten iyi bir bütçe ve iyi oyunculara sahip kendi taktik bilginle 1. lige çıkarken pek zorluk yaşıyacağını zannetmiyorum başarılar

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

parma en sempati duydugum takımlardan biridir 03-04 serisinde takımım parmaydı hey gidi günler basarılar kardesimm...

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Quote Originally Posted by chastityguard View Post
    Başarılar...
    Tesekkurler

Quote Originally Posted by Haygary View Post
    Başarılar....
    Tesekkurler

Quote Originally Posted by AlexandrePato View Post
    Başarılar.....
    Tesekkurler

Quote Originally Posted by Prince2005 View Post
    Ya Hemsehrim Ben Sana URfayı Kapattırma Dedim Sen Parma Acmışsın
    Ama Darıldım Sana Yinede BaşarıLAr .
    Takipcinim
    Kapatmak demiyelim hemserim dondurdum. Sen onu bitirdikten sonra ona tekrardan devam edecegim Takipcim ol zaten tavsiyelerine ihtiyaclarim olacak...

Quote Originally Posted by malakaci View Post
    parma 2. lige göre gerçekten iyi bir bütçe ve iyi oyunculara sahip kendi taktik bilginle 1. lige çıkarken pek zorluk yaşıyacağını zannetmiyorum başarılar
    Bende oyle dusunuyorum. Aslinda benim bu sezonla ilgili aklimda suphe yok. Ben Serie A ya hazirlaniyorum
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by tolga_001 View Post
    parma en sempati duydugum takımlardan biridir 03-04 serisinde takımım parmaydı hey gidi günler basarılar kardesimm...
    Tesekkur ederim. Yalnis yonetim bizi simdi hey gidi gunler hey demeye itti. Saglik olsun
    .
    .
    .
    Last edited by MaliKaya : 11.Nisan.2009 at 18:07 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Takimda ciddi bir revizyon şart cunku;

Takimi iyi tanimak acisindan her futbolcu icin Asistandan rapor aldim takimda toplam futbol oynayacak adam sayisi 10'u gecmiyor malesef.

Durum boyle olunca Yonetimin bize vermis oldugu 7 MN TL yi sonuna kadar akillica harcayarak kadroda ciddi bir revizyona gidecegiz.

7 MN TL ile yildiz transferi yapamayiz ki Seria B'de olmaninda etkisiyle, bu yuzden bilindik klasik isimler uzerinde yogunlasmanin daha mantikli olacagini dusundum ve transfer donemi sonunda olusan tablo;
    Kaliteli Transferlerimiz

Serbest kalan butun futbolculari aslinda maas butcesini asmamak ve yeni transferlere istedigi maasi verebilmek icin yolladik.

Ama daha sonrada takimdan birkac futbolcuyu gonderince yukselen transfer butcesini oldugu gibi maas butcenie aktardik, ustune 2 MN TL mizde daha kasada duruyor. Devre arasi icin sakliyoruz.

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Forum yine havalarda, bu yuzden mesajlarim birkac defa geliyor...

Birazdan Italya Kupası macina cikacagim SS ler geliyor...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Hocam takımı yeniledin galiba
    Başarılar

Parma'nın kadrosu Serie B için idealdir fazla oyuncu değiştrmek iyi değildir diyorum ancak sen daha iyi bilirsin. Kolay gelsin. . .

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

transferler güzel çıldıralım artık

Parma'nın kadrosu Serie B için idealdir fazla oyuncu değiştrmek iyi değildir diyorum ancak sen daha iyi bilirsin. Kolay gelsin. . .

Nesil
    2006
    Yer
    63 - 20

Santamaria Haric Hepsi Güzel.
    Santamaria Cok Bireysel Hata Yapıyo Seni Yakabilir
    Bazen yürekli kayıplar; Korkak zaferlerden daha önemlidir. [Fatih Terim]

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Yeni bakıyorum daha , başarılar dilerim kardeşim
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Başarılar kardeş...

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Quote Originally Posted by Haygary View Post
    Hocam takımı yeniledin galiba
    Başarılar
    Biraz oyle oldu. Toplam 14 tane futbolcu ile anlastik. Bunlarin 4'unu kiraladik.

Quote Originally Posted by Crocodile1963 View Post
    Haklisin ama bu kadro gelecek sezon Serie A da is yapmaz.Bu yuzden simdiden revizyon yaptim ki alacagim futbolcular geleck sezona daha uyumlu ve motive olmus sekilde ciksin.

Quote Originally Posted by malakaci View Post
    transferler güzel çıldıralım artık
    Cildirin cildirin Parma icin cildirin

Quote Originally Posted by Prince2005 View Post
    Santamaria Haric Hepsi Güzel.
    Santamaria Cok Bireysel Hata Yapıyo Seni Yakabilir
    Valla gorecegiz Turgay'im

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Yeni bakıyorum daha , başarılar dilerim kardeşim
    Eyvallah kardesim. Sen Amasya ile ben Parma ile bakarsin bir ŞL finalinde karsilasiriz

Quote Originally Posted by fifacan View Post
    Başarılar kardeş...
    Tesekkurler...

Arkadaslar kusura bakmayin. 2 gundur evde internet yoktu, yine telekom'un guzelligi
    Ama bu sabah geldi ve hemen yeni SS ler geliyor...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Hazirlik Doneminde butun macari asistan yaptirdi. Bende transferler ile ugrastim. Pekte kotu bir donem gecirdigimiz soylenemez...

Ve Resmi maclarimiza Italya TIM Cup ile basliyorum

2. Ön Eleme turundaki rakibimiz gucsuz bir ekip Podova olmasina ragmen takimda ciddi bir uyum sorunu oldugu ortaya cikiyor.

2. Ön Eleme turundaki kotu futbola ragmen rakibimizi gecerek 3. Ön eleme turunda Serie A ekiplerinden Chievo ile karsilasiyoruz... Ancak Rakibe oranla daha iyi futbol oynamamiza ragmen kupaya daha yolun basinda veda ediyoruz.

Last edited by MaliKaya : 12.Nisan.2009 at 13:04 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Paloschi Transferin Güzel Takipcinim Başarılar

Guzel transferler gercekten kupada elenmen kotu olmus olsun Serie A'ya cikmak daha onemli

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Quote Originally Posted by bugra 1905 View Post
    Paloschi Transferin Güzel Takipcinim Başarılar
    Evet kardesim. Acikcasi yari hissesini Milan dan kolay koparamam zannediyordum ama bu seride genc futbolcularin yari hissesini daha kolay koparabiliyorsun.

Guzel transferler gercekten kupada elenmen kotu olmus olsun Serie A'ya cikmak daha onemli
    Tesekkurler. Ben fazla takmiyorum ama yonetim surekli yuzume vurup duruyor Ama Seria A ya cikmaktan daha onmli olan Serie A da ilk sezonda yapacagimiz basari...

Lig basladi birazdan geliyor SS ler
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Artik Lig basladi, bir bakima sampiyonluk sureci basladi...

Ilk macimizda bocaladik, rakip daha etkili idi bu yuzden beraberik icin mutluyuz...

İkinci macimizi ligin favori ekiplerinden Bari ile oynuyoruz ve gulen taraf bu defa biz oluyoruz...

3. macimizi ligde kalma mucadelesi veren cittadella ile oynayip takimda yyuzlerin gulmesine sebep oluyoruz...

Last edited by MaliKaya : 12.Nisan.2009 at 14:56 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

medya tahmininde 1. kim abi ?

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

4. macimizi ligin zayif ekiplerinden biri olan Ancona ile oynuyorduk. Ilk yari 2 penalti goluyle one gecmemize ragmen ikinci yari taktigimizi degistirmek az daha bize pahaliya patliyordu.

İyi oynadik ama kazanamadik...

Pisa karsisinda daha 6. dakikada 10 kisi kalip 0-1 maglup duruma dusunce yapacak birsey yoktu. Yinede ortada bir mac oldu. Oyuncularimi tebrik ediyorum

Ligde 21. sirada olan Avellino karsilasmasina cikmadan once farkli bir maglubiyetle moral bulmak istiyorduk ama oyuncularim gecen mactaki oyunun aksine beni hayal kirikligina ugratti

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

medya tahmininde 1. kim abi ?
    1. EMPOLİ
    2. BEN
    3. BRESCİA

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara - Kars Arası (=

Başarılar dilerim son haftalarda bocalamışsın ama toparlar takım kendini insallah suan bir uyum sorunu vardır muhakkak başarılar dilerim...

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Quote Originally Posted by sekilaso View Post
    Başarılar dilerim son haftalarda bocalamışsın ama toparlar takım kendini insallah suan bir uyum sorunu vardır muhakkak başarılar dilerim...
    Evet takimda ciddi anlamda uyum problemi var. Bunlarin basimiza gelecegini biliyorduk. Amacimiz bu donemi en kucuk kayiplarla atlatabilmek...

Sayfa 1 / 5 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri