1 ile 15 arası toplam 15 sonuç

Konu: Defans ile Ortasaha arasındaki mesafe

Default Defans ile Ortasaha arasındaki mesafe

Selamlar,
    Benim sorunum maç esnasında asistan menejerin taktik kısmında ne yaparsam yapayım defans ile ortasaha arasındaki mesafe cok fazla o bolge patlayabilir demesi.wide i narrow yaptım olmadı önlibero lu oynattım olmadı bek oyuncularını okla ileri cektim olmadı.ne yapmam gerekiyor ?

Nesil
    2007
    Yer
    .

Defans çizgisini çok geride kurmamalısın.

line i deep yapma mı demek istiyorsun ortadamı olsun? tam anlayamadım kusura bakma

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul-Ümraniye

Quote Originally Posted by GReeN BeReT View Post
    Defans çizgisini çok geride kurmamalısın.
    Bu sorun bende de var.Defans çizgisini öne kurunca da ağır savunma oyuncularım olduğu için arkaya atılan her topta kaleciyle karşı karşıya kalıyorlar.
    20alex20...

Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet;
    Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet...

Necip Fazıl Kısakurek

Nesil
    2007
    Yer
    .

Ben zaten öne kurmalısın demedim çok geride kurmamalısın dedim.Ortanın 1 kademe sağı veya 1 kademe solu makuldur.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul-Ümraniye

Quote Originally Posted by GReeN BeReT View Post
    Ben zaten öne kurmalısın demedim çok geride kurmamalısın dedim.Ortanın 1 kademe sağı veya 1 kademe solu makuldur.
    Hımm tamam sağol deneyeceğim.
    20alex20...

Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet;
    Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet...

Necip Fazıl Kısakurek

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Defans oyuncuları ile ortasaha oyuncuları arasında çok fazla mentality farkı olmamasına dikkat et. Takımdaki en defansif oyuncu ile en ofansif oyuncu arasında 8 puanlık bir fark olursa bölgeler arasında fazla boşluğun olmaz.

Birde saha boyutlarınında bunda etkisi var. Defansı önde kuracaksan saha boyutun büyük olsunki arkasına atılan toplarda oyuncularının yakalaması için daha fazla şansı olsun.

sagolun

Arkadaşlar birde asistan menajerin örneğin Önder is not used to closing down opponents as asked benzeri birşey çıkıyor. Ne yapmalıyım yani Closing Down ile oynadım ama olmadı. Çözemedim. Tam tersi de oluyor fazla closing down da yapabiliyor.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by vladimirpyro View Post
    Arkadaşlar birde asistan menajerin örneğin Önder is not used to closing down opponents as asked benzeri birşey çıkıyor. Ne yapmalıyım yani Closing Down ile oynadım ama olmadı. Çözemedim. Tam tersi de oluyor fazla closing down da yapabiliyor.
    Oyuncunun ve takımın "creative freedom"ını düşür, böylece taktiksel yönlendirmelerine daha bağımlı olacaktır.

Quote Originally Posted by BeeTLeJuiCe View Post
    Defans oyuncuları ile ortasaha oyuncuları arasında çok fazla mentality farkı olmamasına dikkat et. Takımdaki en defansif oyuncu ile en ofansif oyuncu arasında 8 puanlık bir fark olursa bölgeler arasında fazla boşluğun olmaz.
    En ve tek doğru cevap

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Günümüz futbolunun en büyük sorunu.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Teşekkürler

Quote Originally Posted by neyzenbarkan View Post
    Selamlar,
    Benim sorunum maç esnasında asistan menejerin taktik kısmında ne yaparsam yapayım defans ile ortasaha arasındaki mesafe cok fazla o bolge patlayabilir demesi.wide i narrow yaptım olmadı önlibero lu oynattım olmadı bek oyuncularını okla ileri cektim olmadı.ne yapmam gerekiyor ?
    Yahu sen sonuca bak sayet aldigin sonuclar seni mutlu ediyorsa takma asistanini. Ha adamin sogledigi dogru cikiyor vede baski yiyorsan, oyuncularin atak mental ayarini ya takim yap yada defans oyuncularla onun hemen onunde oyniyan oyuncularin atak mental ayarlarini birbirlerine biraz yaklastir.

Defans çizgisini önde kurup, orta sahadan birini geri okla defansa yönelik oynatırsan sorunun kalmaz diye düşünüyorum. Ama eğer defans oyuncuların tecrübesiz ve yavaşsa hızlı forveti olan takımlara karşı kesinlikle bunu uygulama derim.

Aksi halde savunma arkasına atılan toplarla çok gol yersin, başarılar

Mesaj Yetkileri