Anket Sonuçlarını Görüntüle: Kariyer hakkındaki düşünceniz?

Voters
12. You may not vote on this poll
  • Tek kelimeyle inanılmaz.

2 16.67%
  • Takdire değer.

6 50.00%
  • Normal sonuçlar.

1 8.33%
  • Daha iyisi olabilir.

1 8.33%
  • İyi sayılmaz.

2 16.67%
1 ile 30 arası toplam 270 sonuç

Konu: Bozok Yaylasında Bir Destan Yazılıyor

Threaded View

Default Bozok Yaylasında Bir Destan Yazılıyor

http://forum.turksportal.net/vb//showthread.php?t=69954

Kuralları okudum ve kabul ediyorum.

KARAGÜMRÜK'TEN BOZOKSPOR'A

23 Ocak 1959 yılında tüzüğü hazırlanarak kırmızı/siyah renklerde Karagümrük Spor Kulübü'nün kuruluşu tamamlandı.

Yozgat Amatör Küme Futbol Ligi'nde Karagümrük Spor adı altında 1961 yılına kadar faaliyetini sürdüren kulübünismi, 28 Haziran 1961 yılında yapılan Genel Kurultoplantısında değiştirildi."Mahalli bir isim alınması" amacıyla kulübün ismi oybirliğiyle bu tarihten itibaren Bozokspor olarak değiştirildi.

BOZOKSPOR'DAN YENİ YOZGATSPOR'A

Türkiye Üçüncü Ligi 4'ncü Grup takımlarından biri olan Bozokspor'a yeni yönetim belirlemek üzere olağanüstü genel kurul 28 Temmuz 1985 tarihinde toplandı.Divan heyetine verilen bir önerge ile Bozokspor'un isminin Yeni Yozgatspor olarak değiştirilmesi istenildi.Genel kurul kararı ile kulübün ismi bu tarihden itibaren Yeni Yozgatspor olurken renkleri yine kırmızı/siyah olarak kaldı.

YENİ KALKTI YİMPAŞ OLDU

Karagümrükle başlayan Yeni Yozgatspor'la devam eden Kulübün ismi bir kez daha değiştirildi. 20 Eylül 1997 tarihinde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında verilen önerge ile kulübün isminin Yimpaş Yozgatspor olarak değiştirilmesi kabul edildi.

Bunun sonucunda da 2000 yılında 1. lige çıkarak tarihinde bir ilke imza attı. Tüm şehrin desteğini alan kulübümüz ilk katıldığı yıl olmasına rağmen ligi yedinci bitirerek bir ilke imza attı. Fakat ardından gelen ekonomik kriz tüm takımları olduğu gibi Yozgatsporu da etkiledi ve takımımız tekrar 2. lig A katagorisine düştü.

Last edited by yorumsuz1i : 01.Eylül.2009 at 00:47

Mesaj Yetkileri