Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 42 sonuç

Konu: Ve TRT açıkladı!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default Ve TRT açıkladı!

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin şifreli maç yayıncılığına TRT'nin son vermeye hazırlandığını açıkladı.
    TRT'nin maç yayınlarına talip olduğunu belirten Şahin, şifreyi kaldırıp açık yayıncılık yapacaklarını söyledi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, bugünün TRT'sinin dünün TRT'sinden çok farklı olduğunu belirterek, 'Çünkü bu teknolojik çağı yakalamış yayıncılık gelişmelerini izleyen ve rekabet eden bir TRT'yiz' dedi.

Şahin, TRT Genel Müdürlüğü'nde, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle yaptığı sohbet toplantısında, günümüzde TRT'nin sadece Türkiye'deki medya ile değil, dünya medyalarıyla da rekabet etmek istediğini söyledi.

Şifreyi kaldırıp açık yayıncılık yapacaklarını belirten Şahin, "Maç yayınlarının şifresiz, açık yapılmasından yanayım. Bu konuda çalışma yaptırıyorum. Arjantin modelini inceletiyorum" dedi.

MODEL ARJANTİN'DEN

Arjantin modeli olarak bilinen çalışmaya göre şifreli maç yayınlayan platformların işi zora girecek. Arjantin modeli, şifreli maç yayınları sebebiyle özellikle gençlerin maç seyredebilmek için belli ortamlarda toplanmalarının önüne geçmek için uygulanmaya başlanan bir yöntem.

Toplu maç seyredilen ortamlarda gençlerin farklı etkilenmelerle karşı karşıya kalmamaları için uygulanan yöntem Arjantin'de olumlu sonuçlar verdi. TRT de maç yayın ihalesine girip şifresiz maç yayınlamayı ve herkesin istediği yerden maçları seyredebilmesine imkan vermeyi amaçlıyor.

Halkın vergileriyle dişinden tırnağından kestiği paralarla idare edilen TRT'yi halkın gurur duyacağı bir medya gurubu haline getirmek istediklerini vurgulayan Şahin, idari yapılanmada büyük değişiklikler yaptıklarını, 200'ün üzerindeki kadro unvanını 90 seviyesine indirdiklerini anlattı.

Süper bir haber.Gerçekleşirse mükemmel olur.Trt'den bu konuda ümitliyiz.Artık böyle adımların atılması gerekiyor.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

YıLLardır bunu bekLiyoruz.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul-Ümraniye

Süper bir haber gerçekten.Ben de geçen gün arkadaşa söylüyordum Arjantin'de devlet televizyonundan veriyorlar bizde niye açık kanaldan vermiyorlar diye.TRT alırsa süper olur ama pek ümidim yok gibi.Çünkü bir devlet televizyonunun o yükün altına girmesi kolay değil keza digitürk ve d-smart böyle büyük bir pastayı ne pahasına olursa olsun kaptırmak istemeyeceklerdir.
    20alex20...

Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet;
    Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet...

Necip Fazıl Kısakurek

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

trtnin bütcesi öyle az buz değil yani cidden isterlerse alabilirler keşke alsalar süper olur almanyayı falan bırak trt masraftan kurtar kendini süper ligi al rating canavarı olursun
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

TRT'nin imkanlarının hiç biri özel kanallarda yoktur. TRT maç yayınını alıp bir de TRT Spor diye bir kanal kurarsa çok iyi olur. Tabi parayla izletmeyeceği için bu maliyetin bir kısmını reklamlarla karşılayabilir, kalan kısmı için de bizden aldıkları vergileri kullansınlar. Devletin kanalının, milletin yararına yayınlar yapması şart. Bekliyoruz gelişmeleri.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

TRT son yıllarda bir atılım içinde gibi, hayırlısı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Pişekar View Post
    Süper bir haber gerçekten.Ben de geçen gün arkadaşa söylüyordum Arjantin'de devlet televizyonundan veriyorlar bizde niye açık kanaldan vermiyorlar diye.TRT alırsa süper olur ama pek ümidim yok gibi.Çünkü bir devlet televizyonunun o yükün altına girmesi kolay değil keza digitürk ve d-smart böyle büyük bir pastayı ne pahasına olursa olsun kaptırmak istemeyeceklerdir.
    TRT hepsinden zengindir merak etme

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

İnşl. bunlar sözlerde kalmazda icraat görürüz.Eğer böyle bir şeyi yapacaksa bile TRT 5-10 sene bekleriz heralde.O zamana kadarda zaten evinde Lig tvsi olmayan kalmaz heralde.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

10 sene sonrada şifresiz bir kanalda maç yayınlanıcaksa bekleriz.Yeterki yayınlansın.TRT kafaya koyduysa bizleri mutlu edicektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Birde spor açılımı yapsalar güzel olur.
    Umarım uzun süre beklemeyiz

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by Mr. Cool View Post
    10 sene sonrada şifresiz bir kanalda maç yayınlanıcaksa bekleriz.Yeterki yayınlansın.TRT kafaya koyduysa bizleri mutlu edicektir.
    İşte bunu diyorum bende.Madem birşeyi ortaya atıyorsunuz bunu fazla bekletmeyin.Yani bu dedikodular artık olmasın ya TRT artık alsın Lig tv'den maçları yada böyle devam etsin.İnsanları umutlandırıyorlar ondan sonra hiç bişi yok.10 Sene sonraya kim öle kim kala.TRT Madem yapacak böyle bir şey 1-2 sene içerisinde gerçekleşse bari.

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

TRTden bunu gerçekleştirmesini bekliyoruz süper bir haber

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Vallahi rating canavarı olur TRT

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Peki arkadaşlar yeni ihale ne zaman yapılıyor bilen var mı?

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

ne 10 yılı yahu 14 yıldır şifreli lig maçları...
    Cine5,Teleon,Itv daha sonra Lig Tv oldu...

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by scar face View Post
    ne 10 yılı yahu 14 yıldır şifreli lig maçları...
    Cine5,Teleon,Itv daha sonra Lig Tv oldu...
    Ya ben örnek verdim.Yapıcaklarsa artık bir an önce yapılsın dedim demek istediği bu yani.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Mr. Cool View Post
    Peki arkadaşlar yeni ihale ne zaman yapılıyor bilen var mı?
    2010 başında yapılacak sanırım. Seneye yeni ihale ile izleyeceğiz maçları.

Umarım TRT alır.Fakat nasıl gelir elde edecekler? Reklam ile sadece. Bu da ekranın yarısı kadar reklam ile olmaz umarım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

TRT'nin deli gibi bir bütçesi var.. Eğer gerçekten isterse bunu çok rahatlıkla yapabilir. Alacağı reklamlarla fln da iyi de gelir yapar. Bu haber beni çok sevindirdi gerçekten.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Hele sukur kurtuluyoruz tum dertlerden. Avrupada Ligtv almasi hele hepten bi zor, Trt le dertlere son

Del Piero_10 Misafir

İnsanların kendi ligini izleyemeyip bihaber kalması zaten büyük bir ayıptı. TRT sadece reklam gelirleri ile bu işten maddi kazanç sağlayamaz ama büyük prestij kazanır.

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Quote Originally Posted by Togiii View Post

Ya ben örnek verdim.Yapıcaklarsa artık bir an önce yapılsın dedim demek istediği bu yani.
    Aynen öyle ben de katılıyorum sana ligimizi izleyememiz rezalet...

Ayrıca kahvehanelerde bende kendimden geçiyorum doğru galiba bi tespit..

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Geçen ay ADSL modem ini bedava değiştirdi telekom o zaman dükkana gelen görevli söylemişti maçları Trt nin vereceğini ama bana söylediği şuydu TRT ve TELEKOM ortak alacak ihaleyi 3 büyüklerin maçlarını internet üzerinden seyredilecek para ile diğer maçları Trt naklen ücretsz verecek demişti bakalım ne kadar doğru.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Sonunda ya kırın şu Şansal Büyükağ ın hegemonyasını

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Süper bir haber.İnşallah en kısa zamanda (mesela sıradaki ihalede) gerçekleşir bu olay.Çok sevinirim gerçekleşirse..
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul-Ümraniye

Quote Originally Posted by galatasaray12 View Post
    TRT hepsinden zengindir merak etme
    Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    TRT'nin imkanlarının hiç biri özel kanallarda yoktur. TRT maç yayınını alıp bir de TRT Spor diye bir kanal kurarsa çok iyi olur. Tabi parayla izletmeyeceği için bu maliyetin bir kısmını reklamlarla karşılayabilir, kalan kısmı için de bizden aldıkları vergileri kullansınlar. Devletin kanalının, milletin yararına yayınlar yapması şart. Bekliyoruz gelişmeleri.
    Quote Originally Posted by sananes View Post
    trtnin bütcesi öyle az buz değil yani cidden isterlerse alabilirler keşke alsalar süper olur almanyayı falan bırak trt masraftan kurtar kendini süper ligi al rating canavarı olursun
    Quote Originally Posted by kaanali View Post
    TRT'nin deli gibi bir bütçesi var.. Eğer gerçekten isterse bunu çok rahatlıkla yapabilir. Alacağı reklamlarla fln da iyi de gelir yapar. Bu haber beni çok sevindirdi gerçekten.
    Zarar edeceklerini bile bile ihaleye girmeleri saçma ben onu belirtmek istemiştim.
    20alex20...

Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet;
    Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet...

Necip Fazıl Kısakurek

sakary Ali Misafir

TRT Spor kanalı için zaten çalışmalar var diye biliyordum.

TRT son senelerde gerçekten çok iyi işler yapıyor.Formula 1,Bundesliga...

Olursa süper olur ve inşallah olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Eskiden maçlar Show tv'de felan olurdu. O zamanlarda da teknoloji çok gelişmediğinden bizim buralarda anten çekmezdi. İzleyemezdik. Ne zaman analoglar devreye girdi ve başladı şifreli furyası.

Şimdi şifreye dur diyecek TRT ama takımlara yayın gelirlerini nasıl ödeyecek.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bende ondan korkuyorum. Baktığımızda Avrupadaki yayın gelirleri çok çok yüksek. Bizim yayın gelirleri çok az. Ancak ve ancak Trt sadece spor severleri düşünüp yapıyorsa olmalı.

O halde hiç bir çıkar beklemezler. Sadece maç aralarında maç içinde reklamlardan elde edilecek gelirlerle felan idare ederler.

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

Arkadaşlar 3 büyüklerin maçları şifreli olacak diye biliyorum ben yani tamamen şifresiz değil yani
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    TRT ve TELEKOM ortak olarak alacaklarmış.
    Last edited by murat taşlı : 06.Ekim.2009 at 23:13 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

TRT alsın bizi şu Lig Tv'den kurtarsın mümkünse maçları Ercan Taner anlatsın..

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri