1 ile 26 arası toplam 26 sonuç

Konu: Moğolistan 20.000 Türk Erkeği İstiyor!

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Default Moğolistan 20.000 Türk Erkeği İstiyor!

Moğollar 20,000 TÜRK ERKEĞİ İSTİYOR.

21 Oca 2010 20:28
    Önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelecek Moğolistan heyetinin bavulunda bu kez farklı bir dosya var. Altı kadına sadece bir erkeğin düştüğü Moğolistan, Türkiye'den 20 bin erkek isteyecek.

Referans Gazetesi'nden Jale Özgentürk'ün haberini aşağıda okuyabilirsiniz...

Bir yanında Rusya, diğer yanında Çin... Orta Asya'da denize kıyısı olmayan, gözalabildiğine ovalardan, çayırlardan oluşan bir ülke. Yüzölçümü 1.5 milyon metrekare yani Türkiye'nin iki katı... Nüfusu ise sıkı durun, sadece ve sadece 3 milyon.
    Bu ülke Moğolistan. Büyük Moğol İmparatoru Cengiz Han'ın ülkesi...
    Bölgesel iki süper gücün arasına sıkışmış, yıllarca
    Rusya'nın egemenliğinde kalan Moğolistan, tarım, madencilik, hayvancılık ve turizme dayalı bir ekonomiye sahip. Dış ticaret hacmi sadece 3 milyar dolar ülkenin 45 milyon hayvanı var. Moğolistan atların en özgür dolaştığı ülke.
    Moğolistan'ın Türkler için önemi ise farklı. Orhun Abideleri, Göktürk Anıtları ile Türk tarihi açısından da ayrı bir değer taşıyor.
    Ak Parti hükümeti de bu farklılığın farkında ve "Moğolistan dâhil Orta Asya ülkeleriyle artan ölçüde derinlikli bir işbirliği dokusu geliştirilmesi" politikası doğrultusunda ilişkileri sıcak tutuyor.
    Başbakan Recep
    Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği Moğolistan'da dört adet Türk okulu var. Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) kanalıyla bu ülkede çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalardan biri de Orhun Kitabeleri'ne giden Bilge Kağan yolunun yapılması oldu.
    İki ülke arasında dış ticarete gelince, burada çok sevindirici bir durum yok. Moğolistan'ın 3 milyar dolarlık ticaret hacmi içinde Türkiye'nin payı 2008 rakamlarına göre sadece 7 milyon dolar civarında.
    Üçüncü komşu Türkiye
    Coğrafi olarak sıkışmış kalmış olan Moğolistan da bu tarihi bağlar nedeniyle Türkiye'yi "üçüncü komşu" ülke olarak görüyor. Karşılıklı işbirliği için atılan adımlar hızlanıyor.
    Heyetler geliyor, gidiyor. Önümüzdeki günlerde ise Türkiye'ye yeni bir heyet gelecek. Ama bu kez heyetin bavulunda farklı bir dosya var.
    Nedir bu? Moğolistan giderek azalan nüfusuna çare arıyor.
    Rusya'nın egemenliğinde geçen yıllar boyunca işi, gücü olmayan müslüman Moğol erkeklerinin büyük bölümü alkolün pençesine düşmüş. Moğolistan'da erkek nüfus azalıyor. 6 kadına bir erkek düşüyor.
    Erkek sayısının bu kadar az olması yüzünden başlık parası kadınlar için değil erkekler için isteniyor. 45 milyon hayvan, başlık parası için önemli bir kaynak.
    Moğol hükümeti giderek artan bu endişelerini gidermek için şimdi Türkiye ile farklı bir talepte bulunuyor. Türkiye'den 20 bin erkek istiyor.
    Bu aşamada görüşmeler sürüyor. Önceki gün bu konuda çalışmaları yürüten bir yetkili ile sohbet ettik. Moğolistan'da erkek sayısının azlığının ülkede önemli sıkıntılar yarattığını söyleyen yetkili, Moğolistan'dan önümüzdeki günlerde üst düzey yetkililerden oluşan bir heyetin geleceğini anlattı.
    Heyetle bu konuda nasıl bir yol izleneceğini konuşacaklarını söyleyen yetkili, "Halk, Ruslar kökümüzü kuruttu diyor. Türk erkeklerinin çalışkan olduğunu düşünüyorlar. Türk erkekleri gelirse kendi erkeklerinin de silkineceğini düşünüyorlar" diyor.
    Moğolistan deyip geçmeyin. Ülkede madencilik, tarım ve turizm konusunda ciddi potansiyel var. Topraklar tertemiz, bakir bir doğaya sahip. Bu arada tarım dedik diye korkmayın nüfusun yüzde 51.2'si de şehirlerde yaşıyor. Ciddi bir şehirleşme var. Okuma yazma oranı da yüzde 95.
    20 bin Türk erkeği nasıl seçilecek bilmem ama seçilenin başına talih kuşunun konacağı ortada.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya-Edirne(Üni)

Biz gereken yerlere başvurumuzu yapalım, bellimi olur talih kuşu denen meret bizim başımıza konar

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Başvuru yeri tarihi adresi hemen alayım İlk sıraya yazsınlar beni özel ilgim var bu bölge insanına

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Beyler.

Gidiyoruz.

Bana da Davetiye Yollarlarsa Bende Giderim Mogol Kardeşlerimizi Kırmam

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Moğol kadınları çok çirkin gitsek dahi istatistiği yükseltiriz sadece 1 erkeğe 5 kadın düşer ama reelde 0 sıfır olur kanısındayım.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yukarıdaki daha güzelmiş en azından kadına benziyor.. Eğer iyi para verirler, sigorta yaparlarsa bi kadının yanında işe başlayabilirim hemen.. Ama 3 öğün yemek felanda isterim

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Yav niye şimdi şevkini kırıyosunuz insanın Öyle olduklarını bizde biliyoruz 1 umut belki çıkar arada

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

niye erkeklerin kaçtığı belli

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

İşsiz ve bekar erkeklerden gitmek isteyenleri yollasınlar işte.İşsiz oranı azalır hiç olmazsa.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Evet Moğol Kadınlarına Çirkin Diyenleri Kınayarak Bu Görüşü Çürütmek Üzere Belgelerle Konuşmaya Başlıyoruz

http://img707.imageshack.us/gal.php?g=mool1.jpg
    Last edited by vuque : 22.Ocak.2010 at 14:45

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Usta Biraz Fazla Adult Kaçmamışmı

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by bugra 1905 View Post
    Usta Biraz Fazla Adult Kaçmamışmı
    Sanatsal Resim Bunlar Yaff
    Ancak Yanlış Anlaşılma Olacaksa Veya Forum Kurallarına Aykırıysa Yönetici Arkadaşlar Kaldırabilirler

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Sanat için sanat.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by LinGoLn_10 View Post
    Sanat için sanat.
    Toplum İçin Sanattan Yanayız Biz Hocam

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Sanat için TSI her türlü katkıyı yapar.. ÜStad az daha koysana şunlardan Sanata biraz daha katkı yapalım

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Zaten haber asparagasmış.

Moğolistan'dan Türk erkeklerine kötü haber!

'Nüfusu artırmak istiyoruz ama...'

Moğolistan’da 6 kadına 1 erkek düştüğü ve Moğollar’ın Türkiye’den 20 bin erkek istemek için heyet göndereceğine dair çıkan haberler Moğolistan Büyükelçiliği’ni de şaşırttı. Moğolistan Ticaret Ataşesi, “Nüfus sayımına göre 1 kadına neredeyse 1 erkek düşüyor. Nüfusu artırmak gibi bir niyetimiz var ama siz zahmet etmeyin, bunu kendimiz becerebiliriz” dedi.

Cengiz Han’ın ülkesi Moğolistan’ın nüfusunu artırmak için Türk erkeğine ihtiyaç duyduğuna dair çıkan haberleri okuyanlar büyükelçiliğin kapısına dayandı. Buzullarla kaplı Grönland ile birlikte dünyanın en az nüfus yoğunluğuna sahip ülkesi olan Moğolistan’ın az olan nüfusunu artırmak için Türkiye’ye heyet göndereceği ve heyetin de Türkiye’den Türk erkeği isteyeceğine dair haberi okuyanlar birbirine aktaranlar Büyükelçilik telefonlarının kilitlenmesine neden oldu.

Moğol yetkililer, “Haber güzel ama bilgi yanlış. Böyle bir talebimiz yok. Nüfusu artırmak için bir çok ülke gibi politikamız var ama erkek ithal etmek bunların arasında yok. Bunu kendimiz becerebiliriz” dediler.

Basın organlarında çıkan, “Moğolistan’ın az olan nüfusunu artırmak için Türkiye’den çalışan 20 bin Türk erkeği talep edeceği” haberinde yer alan 6 kadına 1 erkek düşüyor ifadesinin tamamen yanlış olduğunu kaydeden Moğolistan’ın Ankara Büyükelçiliği Ateşesi, “İthal erkeğe ihtiyaç duyacak bir nüfus dengesizliğimiz yok” diye konuştu.

“Türk erkeği ithal etmeyeceğiz”

Moğolistan yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik geniş alana sahip. Yani Türkiye’nin 2 katı. Nüfusu ise 2007 sayımlarına göre 2.7 milyon. Bu da Moğolistan’ı dünyanın en az nüfus yoğunluğuna sahip ülkesi yapıyor. Kilometrekareye 1.7 kişinin düştüğü ülkenin nüfusunu artırmak için bir takım politikalara imza attığını kaydeden Moğol yetkili, Moğolistan’ın nüfusunu artırmak için 3-4 yıl önce bir projeye start verdiğini belirtti. “Moğolistan Dünya Bankası verilerine göre 1 erkeğe 1.1 kadın düşüyor. Bu da dünya ortalamasıyla aynı. Bizim sıkıntımız nüfus dengesizliği değil azlığı. Türk erkeği ya da herhangi bir ülkeden erkek ithal etmek gibi bir düşüncemiz de olamaz” dedi.

“Hükümetimiz yeni evlenecek çiftleri teşvik etmek amacıyla 500 dolara yakın bir ödeme yapıyor” diyen yetkili, “Doğurganlığı artırmak için de çocuk başına 25 dolara yakın aylık bir ödeme yapılıyor. Bunun meyvelerini almaya başladık. Geçmiş yıllarda yüzde 1 olan nüfus artış hızı geçen yıl yüzde 8.7 oldu ve 3 milyona yaklaştı” diye konuştu.

Avrupa ve Rusya’nın da nüfusu artırmak için çalışmalar yaptığını anlatan Moğol yetkili, “Hiçbirinin Türkiye’den böyle bir destek istediğini duymadım. Sanmıyorum da” dedi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

yalnız adam fena laf etmiş.

Nüfus sayımına göre 1 kadına neredeyse 1 erkek düşüyor. Nüfusu artırmak gibi bir niyetimiz var ama siz zahmet etmeyin, bunu kendimiz becerebiliriz

Sheriff Misafir

Emre dünyayı başıma yıktın

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Erkek mi kadın mı gelde ayır

Bide ne zaman anlayacağın çok önemli biraz anlamakta gecikirsen tatmadığın ve muhtemelen tatmak istemeyeceğin zevkler yaşamak zorunda kalabilirsin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İyiki yalanlamışlar, yoksa ünlü düşünür Cem Yılmaz'ın dediği gibi, bizim Türk erkekleri orayı yıkar!

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

bu haberi duyupta büyükelçiliğe mail atan kesin vardır "Yardımcı olsaydık?" diye

Km kareye 2 kişi vay be aL bi arkadaşını yanına bu km2 bizim diye gez orda
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

vuque adlı arkadaşın forumdaki Üyeler: 206.392 arkadaşı ümitlendirmesi ve haberin fos çıkması yüzünden banlanmasını istiyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by vego View Post
    vuque adlı arkadaşın forumdaki Üyeler: 206.392 arkadaşı ümitlendirmesi ve haberin fos çıkması yüzünden banlanmasını istiyorum

Böyle Bir Sebepten Banlanırsam Kabul Ediyorum
    Bende Beni Umutlandıranlara Ban Talep Edeyim O Zaman

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

yaşım tutmayacağı için umutlanmadım ama ya yaşım büyük olsaydı diyerek bende vuque'nin banlanmasına destek veriyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by AirJeT View Post
    yaşım tutmayacağı için umutlanmadım ama ya yaşım büyük olsaydı diyerek bende vuque'nin banlanmasına destek veriyorum
    Rakip Lockerz'cıların Gazına Gelme Yönetim
    Beni Banlayacaksan Türk Gençlerine Umut Verip Onların Ufkunu Açtığım İçin Banla
    Vay Bee Ne Acıtasyon Yaptım Hee

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by vuque View Post
    Rakip Lockerz'cıların Gazına Gelme Yönetim
    Beni Banlayacaksan Türk Gençlerine Umut Verip Onların Ufkunu Açtığım İçin Banla
    Vay Bee Ne Acıtasyon Yaptım Hee
    Hocam Lockerzde tamamladım görevimi mission completed

Mesaj Yetkileri