Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 59 sonuç

Konu: ‘Gerçek Fenerbahçeli’ olmak istiyorum

Default ‘Gerçek Fenerbahçeli’ olmak istiyorum

Oyuncumuz Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe Gazetesi'nin 75. sayısında yayınlanan "'Efsane formayı' giydi, noktayı koydu: Galatasaray'a gol atıp 'Gerçek Fenerbahçeli olmak istiyorum'" başlıklı röportajı şu şekildedir:

- 7 yıl yurt dışında oynadın ve İstanbul'a yani Fenerbahçe'ye geldiğin zamanki duygularını hatırlıyor musun ?..
    "Yurt dışında oynamış bir futbolcu olarak buraya gelişim kolay bir karar olmadı. Ailemin, yakın dostlarımın ve sayın başkanımız Aziz Yıldırım'ın sıcak davranışları bu kararı almamda önemli rol oynadı. Ve sonuç olarak sıkıntılı bir dönem yaşamadan bu kararı verebildim.Zira Fenerbahçe, beklentilerin çok olduğu bir kulüptü..Şimdi ise Fenerbahçe'de oynamanın bir ayrıcalık olduğunu daha iyi görüyorum.."

- Fenerbahçe taraftarı seni kısa sürede benimsedi... Kaybetmeye baş kaldıran, haksızlığa isyan eden ve forması için savaşan ruhunu çok seviyor. Bu davranışların, renk aşkından mı yoksa profesyonellik anlayışından mı ?..
    "Ben bunu yetenek olarak görüyorum. Bu camiaya çok şey vermek istiyorum, Fenerbahçe forması altında böyle olmam gerektiğini hissediyorum. Ama profesyonelliğin içinde de kaybetmemek için savaşan bir yapıya sahip olmak gerekiyor. Umarım futbolu Fenerbahçeli Emre olarak burada bırakırım ve bıraktıktan sonra da bu sözlerle anılmak isterim. Savaşan, mücadele eden Emre olarak..Tabii ki renk aşkı da, profesyonellik te var!."

- Sırası geldiğinde, küçük yaşlardan beri Fenerbahçeli olduğunu vurguluyorsun. Buna karşılık "Profesyonel futbolcunun takımı olmaz!.." diyenler de var. Bu konudaki düşüncelerini söyler misin ?..
    "Futbol bizim mesleğimiz, bizler futboldan ekmek yiyoruz.. Emek verdiğimiz camialarda bizlere emeğimizin karşılığını veriyorlar. Tabiî ki profesyoneliz ama ben Fenerbahçeliyim diye her yerde söyleyen, bunu vurgulayan bir insan da değilim. Bir gün bunu söylemiştim ve bu bir gerçekti.. Kimseye şirin görünme, cici çocuk olma çabam yok. Olduğum gibi davranan bir insanım ben..İnsanlardan bu konuda pozitif eleştiriler alıyorum zaten. Beni samimi bulduklarını söylüyorlar ve ben her zaman onlara layık olmaya çalışıyorum..
    Önümüzdeki maçta hocam görev verirse, Galatasaray'a gol atarak 'Gerçek Fenerbahçeli' olmak istiyorum !.."

-Oynadığın maçlarda çok hırslısın.. Eskiden yanlış kararlarda veya sana kasti yapılan hareketlerde adeta kendini kaybediyordun ama şimdi daha olgun davranıyorsun, bu sorunu nasıl çözdün?..
    "Dışardan aldığım tepkilerden, ailemin ve eşimin eleştirilerinden sonra bu davranışlarıma çeki düzen vermeye başladım. Futbolda kaybetmek de, haksızlık da var… Saha içersinde bunu kabullenip, çok hızlı ve doğru kararlar verebilmemiz gerektiğinden mantıklı düşünebilmemiz lazım... Bu davranışlarımı dengeli tutmaya çalışıyorum. Çünkü üzerimize giydiğimiz formanın bir ağırlığı var. İnsanlar beni böyle agresif anmasın, böyle hatırlamasın istiyorum.. Sakince düşündüğümde de, bunun böyle olması gerektiğine inanıp, kendimi bu yönde değiştirdim."

-Dünyanın en iyi 125 futbolcusu arasında gösteriliyorsun. Bu başarıyı yakalayabilmek için, gençlere önerilerin nelerdir ?..
    "Tabii 30 yaşına geldim artık ve gençlere öğüt verme aşamasındayım... Naçizane onlara söyleyebileceğim şu ; sadece günde 3-4 saatlerini ayırarak, bu kadar paralar kazanıp, tüm ailesine bakabileceği başka bir meslek var mıdır bilemiyorum!?... Gençliği, toprak sahada oynayıp, krampon temizleyerek geçmiş, spor malzemelerini annesi- babası yıkamış birisi olarak, böyle parlak bir gelecek istiyorlarsa, çok çalışmalılar, çok inanmalılar.. Hem psikolojik, hem de fiziki anlamda kendilerini çok hazır tutmalılar. Çok kolay bir yol değil ama sabrederlerse, çok çalışırlarsa kendilerini ve ailelerini çok iyi bir gelecek bekliyor."

-Futbola ilk başladığında hangi mevkide oynuyordun, hayalin hangi mevkide oynamaktı? İlerleyen yaşına rağmen nice gençlere taş çıkartıyorsun… Bunda sağlıklı evlilik yaşantınızın etkisi var mı ?..
    "Zeytinburnuspor ve Galatasaray altyapısında dönem dönem defansif anlamda çok oynadım. Hatta bir dönem genç milli takımda santrafor bile oynattılar.. Ama esas mevkiim şu an olduğum mevkiidir.
    Tabii evlilik hayatı çok güzel bir şey. Ben zaten gezmeyi çok seven bir insan değilim.. Evde sabahlara kadar arkadaşlarımla oturmayı, çay demleyip, play station oynamayı severdim. Özellikle bekar hayatımda, çok düzensiz bir yaşamım olduğunu kabul ediyorum. Evlendikten sonra ilk aylar hanım, gece 11'lerde yatıyor. Ben gece 1'lere kadar bekliyorum. Baktım olmuyor böyle, ben de artık 11'lerde yatmaya başladım. Tabii futbolcu için uykunun büyük önemi var. Evliliğin sadece futbol hayatıma değil, tüm hayatıma olumlu etkisi oldu..Yalnız şunu da belirtmeliyim ki, futbolcu eşi olmak da kolay değil hani !.."

-Devre arasında giden oyuncular oldu ama Gökhan Ünal dışında transfer yapılmadı. Sence transfer yapılmalı mıydı ?..
    "Çok alternatifli kadro bizim işimizi zorlaştırdığı gibi hocamızın işini de zorlaştıracaktı. Ama bunun faydası olacaktır tabiî ki. Bence de yeterli bir kadroya sahibiz zaten. 2 kupayı da kazanacak kadromuz ve gücümüz var."

-Fenerbahçe'nin kaybettiği puanlarda ana faktör nedir?.. Şanssızlık mı, takım içersinde aksayan noktalar mı, hakem ya da saha şartları mı?.. Son dakikalarda yenilen gol sendromu nasıl atlatılacak?..
    "Takım halinde defansif anlamda bir sıkıntımız var, bunu kabul ediyorum. İBB maçı hariç, takımımız gerçekten mücadele etti. Ben bu sözleri hiç sevmem ama, topun canı olsa, herhalde ancak bu kadar istemezdi !... Bursaspor, Manisaspor ve Diyarbakır maçlarını düşünürsek, bu maçlardan alabileceğimiz galibiyetler, şu anda bizi çok daha farklı noktalara getirebilirdi, Hem mental, hem de fiziki anlamda çok daha farklı noktalarda olabilirdik.. Tabii futbolda bunlar var, işler her zaman istediğiniz gibi gitmiyor. Ama hiç bir şey için geç değildir. Önümüzde bu sonuçları telafi edebileceğimiz çok maçlar var.."

-Fenerbahçe taraftarı senin gerçekten Fenerbahçeli Emre olduğuna inandı. Zira önceleri bu konuda bir takım spekülasyonlar yapılmıştı. Seni kıskananların estirdiği bu menfi havayı, maçlardaki hırsın ve performansınla dağıtıp, gerçek Fenerbahçeli olduğunu ispatladın. Bu konuda taraftarımıza mesajın nelerdir ?..

"Tabii buraya gelirken 'Galatasaraylı Emre' olarak anılmıştım hep.. Taraftarın kafasında da tereddütler vardı. Buna her zaman saygı duyduğumu söylemiştim. İlk geldiğim zaman söylemiştim, 'Ben şimdi ne söylersem söyleyeyim bir faydası olmayacak.. Ama gelecek zaman her şeyi gösterecek..' demiştim. Taraftarın desteği ile onların sevgisini kazandım,
    Ben çok kötü maçlar da oynayabilirim, ama bugün göstermiş olduğum performansımdan dolayı, hırsımdan, mücadelemden dolayı beni sevdiler sanıyorum.. Ama şunu bilsinler ki, ben her zaman bu mücadeleyi göstereceğim. Takımla beraber mücadele edeceğiz. Çünkü takım olarak mücadele edersek başarı yakalayabiliriz. Takım içersinde bunu yapabilecek çok isim var. Umarım bana hep bu şekilde destek olur taraftarımız.."

-Sezon sonunda Fenerbahçe'nin ligdeki yeri neresi olur ?..

"Gelecek ile ilgili konuşmayı sevmem ama her iki kupayı da kaldırmayı istiyoruz."

-Milli Takımın başına geçen Guus Hiddink'i nasıl değerlendiriyorsun?

"Daha biz tanışmadık kendisiyle ama Oğuz hocamızla konuştuk, kendisi görüşmüş yeni hocamızla.. Tabii kendisi çok önemli bir isim, gittiği her milli takımda başarı yakalamış birisi. Bu anlamda bakarsak, bize de faydası olacağına inanıyorum. Umuyorum ki çok önemli kararlar alıp, Türk futboluna katkı sağlar. Çünkü kim gelirse gelsin, Türk futbolunun yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekiyordu. Yeni neslin oluşması gerekiyor, en önemlisi geleceğin Türk Milli Takımını yaratması gerek.."

-Senin için bunları konuşmak henüz erken ama futbolu bıraktığında neler yapmayı planlıyorsun ?..
    "Futbolu bıraktıktan sonra futbolun içinde olur muyum, olmaz mıyım bilemiyorum, ama gelecek gösterecek her şeyi. Bu sene ÖSS sınavına girmeyi düşünüyorum, eğer kazanırsam da 'Spor Yönetimi' okumak istiyorum.. Gelecekte Aykut hocamız gibi camiamızda bu bölümde görev yapmak isterim. Şu an için kafamda net bir şey yok tabii.. Ama 4-5 sene daha futbol oynamak istiyorum ve Fenerbahçe'de oynamak istiyorum."

-Özel hayatında neler yapıyorsun ?..

"Şu an özel hayatım kalmamış durumda. 28 günde yaklaşık 9 tane maç oynadık ve uzun süre kampta kaldık. Açıkçası memnunum bu halimden, çok maç oynamak istiyorum. Boş zamanlarımı eşimle geçiriyorum. Sinemaya gideriz, baş başa yemeğe gideriz. Evimizde olmayı ben çok seviyorum. Gökhan Gönül olsun, Uğur Boral olsun ve onların eşleriyle beraber vakit geçirmeyi seviyoruz. Ama kamplardan da başımızı kaldıramıyoruz tabi. !..

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Tartışmaya öyle açık bir konu ki, ben de kendimi zor tutuyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Tribünlere oynamasına gerek yoktu Sahada gösterdiği hırsla o zaten gerçek bir Fenerbahçeli

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Nefretini Sami Yen'e sakla Belözoğlu... Gol atarsan neler yapacağını aşağı yukarı tahmin ediyorum zaten...

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Durup durduk yere yapılmış; her iki takım taraftarını galeyana getirmeye çalışan, saçma sapan bir açıklama olmuş. Fenerbahçe'liyim diyorsan öylesindir kimseye kanıtlamana gerek yok. Boşu boşuna ortamı geriyor Emre. Öyle yaparak Galatasaray taraftarını kendisine karşı daha da çok dolduruyor. Unutmasın ki maç Kadıköy'de değil Sami Yen'de olacak...
    I'm back...

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Çıkıp biri derse ''Önce Adam Ol'' diye tartısma cıkar bu konunun acılıs nedenini hala cözemedim.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Senin ruhun yeter Emre..Sen zaten '' Gercek Fenerbahcelisin ''..

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Çıkıp biri derse ''Önce Adam Ol'' diye tartısma cıkar bu konunun acılıs nedenini hala cözemedim.
    O biri once adam olsun da..

Adam aciklama yapmis niye burada konu acmayalim yahu..Allah Allah..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sakın deme ha ağzından falan kaçar...

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Ama yani harbiden konu tartışmaya çok açık.Emre böyle yaptıkça Galatasaray taraftarından her zaman tepki görür.Sanki Galatasaray'a gol atınca gerçek FB'li oluyorsun.O takımda oynuyorsun işte gerçeği nasıl oluyormuş çözemedim ben.Emre'nin sahada yaptığı sinirli hareketlerinden sonra zaten hiç sevmiyorum şimdi artık hiç sevmiyorum yani saçma sapan konuşuyor.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Bu konu tartışmaya çok açık umarım tartışma çıkmaz.Bu arada Emre Ali Sami Yen'e geleceğini unutuyor yalnız..Taraftarımızdan büyük tepki görecektir..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

3 hafta sonra Sami Yen'e geliceksin yaptığın açıklamaya bak.Sen tahrik et taraftarı, sonra niye kafama su şişesi geldi..

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Forum kuralları içerisinde söyleyecek bişiy yok bu başlığa

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Bu adamı bu yüzden sevmiyorum işte. Gereksiz gereksiz çıkışları ile oynadığı futbola da gölge düşürüyor.

zeki, çevik, ahlaksız bir sporcu.

Nesil
    2008
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by Mr. Cool View Post
    Sen tahrik et taraftarı, sonra niye kafama su şişesi geldi..
    Ağzına sağlık .. Ortamı gerecek bi açıklama olmuş .. Yangına körükle gitmek bunun adı ..

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Fenerbahçeli arkadaşların hiçbiri Gerçek Fenerbahçeli değil bu 'Gerçek Fenerbahçeli' mantığına göre... Çok ironik bir durum...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

En güzel yorum bu olmuş

Quote Originally Posted by ThersoN View Post
    Forum kuralları içerisinde söyleyecek bişiy yok bu başlığa

Ahahah buda 2. güzel tespit

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Fenerbahçeli arkadaşların hiçbiri Gerçek Fenerbahçeli değil bu 'Gerçek Fenerbahçeli' mantığına göre... Çok ironik bir durum...
    Last edited by Nedvedmania : 11.Mart.2010 at 22:02 Reason: Ek mesaj.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Emre'ye neler denmiş yok artık diyorum.Gerçek Fenerbahçeli olma geleneği vardır Fenerbahçe'de Galatasaray'a gol atan "gerçek Fenerbahçeli" olur bu tabi gerçek anlamıyla kullanılmıyor sadece bir şaka bu.

Mesela bu mesaj saçma bi şekilde ciddi de yazılmış olsa durumu özetliyor.

"Fenerbahçeli arkadaşların hiçbiri Gerçek Fenerbahçeli değil bu 'Gerçek Fenerbahçeli' mantığına göre... Çok ironik bir durum..."

Emre bu geleneği bildiği için taraftara hoş gözükmek için bunları demiş.Arda neler diyor hanginiz karaktersiz dedi?Mesela bir örnek Arda'ya Sinem Kobal'la beraberliği soruluyor Fenerbahçe'nin beraberliği gibi seviyesiz,saçma bir laf ediyor.Kim gelip karaktersiz dedi?

Emre'nin yaptığı hata olabilir.Ama bunu daha önce bişeyler yaptı diye hakaret etmek için fırsat olarak düşünmek ne kadar doğru?

Kişilere hakaretten mesajlar siliniyor uyarılar veriliyor.Şimdi kim uyarı alacak?Yoksa Emre bişeyler demiş uyarıya gerek yok mu denecek?Merakla bekliyorum.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Biri çıkıp " Sanane kardeşim bu açıklamayı her sene derbi önceleri bir sürü futbolcu yapıyor şimdi mi zoruna gitti ? " dese tartışma çıkar.

1 Sene önce de NTV'de FB-GS derbilerini anlatan bir belgesel vardı,o zamanlar çekildiğinde Bülent Tulun'da yönetimdeymiş ve Galatasaray'lı bir oyuncu Fenerbahçe'ye gol atarsa gerçek GS'li olur,onlardada tam tersi oluyordu,dedi.Neden tartışıyoruz anlamadım,adam ezeli rakibine gol atmak istemiş tüm herkesin istediği birşey bu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by gfbcagatay View Post
    1 Sene önce de NTV'de FB-GS derbilerini anlatan bir belgesel vardı,o zamanlar çekildiğinde Bülent Tulun'da yönetimdeymiş ve Galatasaray'lı bir oyuncu Fenerbahçe'ye gol atarsa gerçek GS'li olur,onlardada tam tersi oluyordu,dedi.Neden tartışıyoruz anlamadım,adam ezeli rakibine gol atmak istemiş tüm herkesin istediği birşey bu.
    Yok bunu Emre demiş.Her türlü şey serbest.Acaba Emre bu performansı göstermeseydi bu konu Galatasaray'lı arkadaşlar tarafından bu kadar ilgiyi görür müydü?Orası ayrı konu.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post
    Biri çıkıp " Sanane kardeşim bu açıklamayı her sene derbi önceleri bir sürü futbolcu yapıyor şimdi mi zoruna gitti ? " dese tartışma çıkar.
    Biri de cıkıp ''Sen git Yusuf'a bak kardeşim sanane bu olaydan'' derse olay cıkar.

Ama o biri demez inşAllah ta tartısma cıkmaz.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Yahu Siz Tahrik Olmaya Yer Arıyorsanız Emre Ne Yapsın?
    Adam Sadece Galatasaray'a Gol Atmak İstediğini Söylemiş.Neden Bu Kadar Zorunuza Gidiyor Ki?
    Her Oyuncu Sevdiği Takımın Ezeli Rakibine Gol Atmak İster...
    Bu Açıklamaları Arda Yapsa Ooo Aslanım Benim Helal Sana,Bak Ne Güzel Motive Olmuş,Hırs Yapmış,Gol Atacak,Mental Olarak Hazır Diye Yorumlarsınız Sevgili Galatasaray'lı Arkadaşlar...
    Ancak Emre Çıkıp Diyince Tuu Kaka...

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Biri de cıkıp ''Sen git Yusuf'a bak kardeşim sanane bu olaydan'' derse olay cıkar.

Ama o biri demez inşAllah ta tartısma cıkmaz.
    Evet inşallah demez biraz zor zaten demesi

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by vuque View Post
    Yahu Siz Tahrik Olmaya Yer Arıyorsanız Emre Ne Yapsın?
    Adam Sadece Galatasaray'a Gol Atmak İstediğini Söylemiş.Neden Bu Kadar Zorunuza Gidiyor Ki?
    Her Oyuncu Sevdiği Takımın Ezeli Rakibine Gol Atmak İster...
    Bu Açıklamaları Arda Yapsa Ooo Aslanım Benim Helal Sana,Bak Ne Güzel Motive Olmuş,Hırs Yapmış,Gol Atacak,Mental Olarak Hazır Diye Yorumlarsınız Sevgili Galatasaray'lı Arkadaşlar...
    Ancak Emre Çıkıp Diyince Tuu Kaka...
    Arda böyle birşey dese sizde "tahrik ediyor" derdiniz. Gayet doğal tepkiler bunlar.

Ama Arda böyle birşey söylemez çünkü Galatasarayda oynayan herkes Gerçek Galatasaraylıdır.

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Emrede Galatasarayda oynadı ama

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Arda böyle birşey dese sizde "tahrik ediyor" derdiniz. Gayet doğal tepkiler bunlar.

Ama Arda böyle birşey söylemez çünkü Galatasarayda oynayan herkes Gerçek Galatasaraylıdır.
    Aynı Arda'dan Mı Bahsediyoruz?
    Hani Sinem Kobal'la Olan Beraberliği Sorulduğunda Fenerbahçe'nin Beraberliği Mi Diyen Arda?
    Hmm Evet Haklısınız Arda Söylemez Canım...

http://www.tumspor.com/haber/2010020...ma-kapatti.php

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by vuque View Post
    Aynı Arda'dan Mı Bahsediyoruz?
    Hani Sinem Kobal'la Olan Beraberliği Sorulduğunda Fenerbahçe'nin Beraberliği Mi Diyen Arda?
    Hmm Evet Haklısınız Arda Söylemez Canım...

http://www.tumspor.com/haber/2010020...ma-kapatti.php
    Ondan bahsetmiyorum ben. Yanlış anlamışsın mesajımı.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Ondan bahsetmiyorum ben. Yanlış anlamışsın mesajımı.
    Siz Benim Mesaj'ımı Anlamışsınız
    Onu Diyen Arda Bunuda Der mi? Bence Der...
    Kendinizi Kandırmayın Yani...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Tamam şöyle cevap vereyim o zaman

Arda "Gerçek Galatasaraylı olmak istiyorum" başlığı altında emrenin dediklerini deseydi sizde tahrik ediyor , böyle açıklamalara gerek yok diyecektiniz. Empati yapın biraz

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri