Gecen yil yaklasik bu aylarda Turkiye arastirmasinin yildan yila yeterince guncellenmedigini bir cok kere bu forumda yazmistim. Hatta bilgilerin Galatasaray tarafli bir sekilde derlendigini soyleyen bir kac kisi ile sorunun tarafliliktan daha ziyade yildan yila gercekte gozle gorulen degisiklikleri arastirmanin yansitmamasindan dogdugunu dile getirmistim.
FM ile de ayni bu sorunun ortada oldugunu ne yazik ki goruyorum.
En basit olarak medyada en cok gundemde olan uc buyuk takimdaki futbolcularin yaslanmalari nedeni ile dusen performanslari ve baska nedenlerden performans gosterememelerinin arastirmaya yansimamasi hic hazmedilebilir boyutta degil. Buna bazi anadolu takimlarindaki futbolcularin bilgilerinin en azindan son 3-4 yilda degismemesi eklenince durumun ne kadar vahim oldugu goruluyor. Ornek olarak Ogun Temizkanoglu, Abdullah Ercan gibi Turk futbolunda artik ismi kalmamis futbolcularin bilgilerine editor araciligi ile goz atmanizi tavsiye ederim.
FM ile beraber sunulan Turkiye liginin derlenmesinin en fazla bir aylik bir calismanin sonucunda ortaya ciktigi benim dusuncem olmakla beraber, bu kadar kisitli bir calismanin Turkiye liglerindeki eksiklikleri duzeltmeye yeterli olmadigindan eminim. Umarim gelecekte bu konuda daha duyarli bir sekilde calisir ve biz de sizin bu konudaki basarilarinizi kutlariz.
Ayrica not olarak, Turkiye liglerindeki bazi gelecek vaad eden futbolculari gozlemis olmanizdan dolayi da kutlarim. Ancak iyi bir arastirmayi sadece gelisen degil ayni zamanda kalitesi dusen futbolculari da duzelterek yapmanin daha dogru olacagini dusunuyorum. Iyi calismalar.