Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi’nin son zamanlarda gösterdiği olağanüstü form, birçok kişinin Arjantinli yıldızı dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu ilan etmesine bile yol açmıştı. Tartışmaya, söz konusu unvanın bugüne kadar belki de en çok yakıştırıldığı isim olan Pele de katıldı.
Daha önceleri Diego Maradona ile kıyaslandığı dönemde de Maradona hakkında “sağ ayağıyla topa çok iyi vuramıyordu ve kafayla da pek gol atmazdı” ifadesini kullanan Pele, Messi’ye karşı da benzer bir tavır takındı.
Her zaman birilerini kendisiyle kıyaslama çabası içinde olduklarını dile getiren Pele, buna karşılık kendisinin Arjantinli dostlarına, önce Arjantin’in en iyi futbolcunun kim olduğuna karar vermeleri gerektiğini, daha sonra da seçilen kişinin 1000 gol atması halinde konuşmaya başlayabileceklerini söylediğini belirtti.
Messi’nin Barcelona formasıyla çok iyi maçlar çıkardığını ifade eden Pele, ancak yıldız futbolcunun yeteneklerini Arjantin Milli Takımında da sergileme konusunda başarısız olduğunu da vurguladı.
Messi, Castrol Football Rankings listesinde de şu anda ilk sırada yer alıyor.
goal.com
ben anlam veremedim bu açıklamaya sanki messi ben peleden iyiyim diye açıklama yapmış gibi.70 yaşındaki bir adamın bu tarz açıklama yapmasına şaşırdım.</IMG>