-
Dünyanın kaçıncı zenginisiniz?
Bu siteye girenler maaşlarını yazarak dünyanın en zengin kaçıncı kişisi olduğunu öğrenebiliyor
Sitenin hedefi ise insanların çoğunun ayrıcalıklı azınlık içinde olduklarını göstermek!
Poke adlı bir şirket, internette açtığı "küresel zenginler listesi" ile kullanıcıların dünyanın kaçıncı zengini olduklarını öğrenmesini sağlıyor.
"www.globalrichlist.com" adresli siteye girenler yıllık maaşlarını yazarak dünyanın kaçıncı zengini olduklarını ve gelir açısından hangi yüzdelik dilime girdiklerini öğrenebiliyor.
Örneğin, ABD'de 2009'da ortalama gelir olan 52 bin doları kazanan bir kişi, dünyanın 58 milyon 252 bin 719'uncu zengini ve yüzde 0.97'lik dilimde yer alıyor.
Hesap, dünyada 6 milyar kişinin yaşadığı ve ortalama yıllık gelirin 5 bin dolar olduğu varsayımıyla yapılıyor. Sitede kullanıcılar gelirleriyle hayır işlemeleri için de teşvik ediliyor. Örneğin, İngiltere'de 8 dolara 15 organik elma satın alınabileceği ancak aynı parayla Honduras'taki çiftçilere 25 meyve ağacı hediye edilebileceği belirtiliyor.
Sitedeki açıklamada da "Bu siteyi kullanabilen insanların çoğunun aslında ayrıcalıklı azınlık içinde olduklarını görmelerini istedik" deniliyor.
-
You are the 2,337,254,779 richest person in the world! 38.95%
Benim sonuç böyle çıktı. Acaba devlete çok mu yükleniyoruz, yoksa bu site hatalı mı?
-
You're in the TOP 13.92% richest people in the world!
Bencede bir anormallik var.
-
= 4,800,000,000
You are the 4,800,000,000 richest person in the world! You're in the TOP 80%
richest people in the world!
500 $ size göre fakirlik bize göre zenginlik anlamadım gitti
-
% 0.95 hiçte fena değil..
-
Benim gelirim yok ben çok fakirim galiba
-
You are the 107,565 richest person in the world!
You're in the TOP 0.001% richest people in the world!
-
3,514,285,715
You are the 3,514,285,715richest person in the world! You're in the TOP 58.57%
richest people in the world!
3.5Milyar İnsanla Aynı Kefedeyiz Vay Be
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "
A.Çehov"
-
Dünyanın yoksul olması bizim halkımızın yoksulluğunu, gelir dağılımındaki adaletsizliği meşrulaştırmaz ki?
Demek ki; dünyada bir sorun var...
Öyleyse, dünya çapında bir adalet...
Mesaj Yetkileri