1 ile 18 arası toplam 18 sonuç

Konu: Taktik Komutlarının Anlamları

Default Taktik Komutlarının Anlamları

Beyler ingilizcesi iyi olanlardan bir isteğim var.Taktikler bölümünde orta açma talimatında float ve drill tam olarak ne anlama gelmekte?Bir de oyuncuya özel taktiklerden wide play daki üç seçenek hug touchline ve diğer ikisinden birini oyuncuya verebiliyoruz.Ne demek oluyor bunlar yani hug toucline çizgiden ayrılma demekse neden bu komut verilir oyuncuya?Bir de roam from position pozisyonunda kal mı yoksa istediğin gibi dolaşmı?

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

bildiğim kadarıyla,

drill - yerden
    float - havadan
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by barpolla View Post
    Mentality:Anlayış
    Creative Freedom: Yaratıcılık serbestliği
    Passing style : pas şekli
    closing downres
    tackling:top kapma
    run from deep: ileriye gitme (bek ve açıklarda bindirme yapma, forvetlerde defansın arkasına sızma)
    run with ball: dribbling yapma
    long shots:uzun şutlar
    through balls: arapası denemesi
    cross ball: orta açma
    cross aim: ortanın nereye atılacağı
    cross from: nereden atılacağı
    wide play: sahaya yayılış şekli (taç çizgisine yapışma vb)
    swap position: takım arkadaşıyla pozisyon değiştirme
    distribution: dağıtım
    distribute to: topu kime atacağı
    roam from position: pozisyonuna çok fazla sadık kalmama, serbest oynama. yani free role un yeni hali
    hold up ball : topu tutma, bekletme

kısıtlı ingilizcemi kendi fikirlerimle birleştirerek bu ortaya çıktı
    bunu geçen bir arkadaşa sorduydum böyle cevap verdi umarım yararlı olur..

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    bildiğim kadarıyla,

drill - yerden
    float - havadan
    Quote Originally Posted by World Hollow o1 View Post
    bunu geçen bir arkadaşa sorduydum böyle cevap verdi umarım yararlı olur..

Beyler sağolun da bir iki kelimeyle değilde biraz daha detaylı anlatım olursa iyi olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

dahada geniş bilgi verecek çıkarsa alırsın

closing downres
    run from deep: ileriye gitme (bek ve açıklarda bindirme yapma, forvetlerde defansın arkasına sızma)
    roam from position: pozisyonuna çok fazla sadık kalmama, serbest oynama. yani free role un yeni hali

Yahu basit bir mantıkla yorum yapın hemen üstümdeki mesajın daha üsttekinden ne farkı var?Ben hiç bir fark göremedim.Arkadaşın anlama kabiliyetinde bir sıkıntı var sanırım.

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Şöyle şimdi, drill crosses daha çok ön direğe ortalar topları float ise arka direğe ortalar.

Roam position demekde pozisyonundan ayrılıp başka yerlere gitme olayı. Yani sağ kanattayken sol kanada geçebilir oyuncun.

Hug Touchline bildiğin kenardan çizgiye, sıfıra inme yani ingiliz kanat oyuncusu tarzıdır. Ordaki diğer seçeneklerden move into channel ise boş kanallara kaçma yani boşluklara kaçıp pozisyon bulmaya çalışmak olarak anlaşılabilir. Son olarak Cut inside ise sağ kanatta topla buluştuğunda direk ceza sahasına ortalama olayıdır. Yani Hug Touchline ın tam tersidir.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by yorumsuz1i View Post
    Yahu basit bir mantıkla yorum yapın hemen üstümdeki mesajın daha üsttekinden ne farkı var?Ben hiç bir fark göremedim.Arkadaşın anlama kabiliyetinde bir sıkıntı var sanırım.
    İki mesajı da aynı arkadaş yollamış. Bu kadar abartacak ne var?

Quote Originally Posted by World Hollow o1 View Post

dahada geniş bilgi verecek çıkarsa alırsın

closing downres
    Quote Originally Posted by El Barto View Post
    İki mesajı da aynı arkadaş yollamış. Bu kadar abartacak ne var?

Farketmemişim kusura bakma kardeş

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by DaveJones View Post
    Şöyle şimdi, drill crosses daha çok ön direğe ortalar topları float ise arka direğe ortalar.

Roam position demekde pozisyonundan ayrılıp başka yerlere gitme olayı. Yani sağ kanattayken sol kanada geçebilir oyuncun.

Hug Touchline bildiğin kenardan çizgiye, sıfıra inme yani ingiliz kanat oyuncusu tarzıdır. Ordaki diğer seçeneklerden move into channel ise boş kanallara kaçma yani boşluklara kaçıp pozisyon bulmaya çalışmak olarak anlaşılabilir. Son olarak Cut inside ise sağ kanatta topla buluştuğunda direk ceza sahasına ortalama olayıdır. Yani Hug Touchline ın tam tersidir.
    Düzeltme yapayım;

Float crosses havadan orta açma yani hava topalarından etkili santraforun varsa bunu kullanabilirsin,drill ise bunun zıttı yerden orta.

Roam position bir nevi Alex gibi serbest oynamak dahada açarsak sağda solda ortada forvette heryerde gezinen bir pozisyon vermek anlamına gelir.

Hug Touchline ve cut inside arkadasın anlattıgı gibi.

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Oyunda ön direk ve arka direk diye açıklıyor? Havadan yerden olduğunu nerden biliyorsunuz?

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

İngilizce karşılığı budur bunun yanlış veya eksik türkçe paket kullanıyorsan bundan dolayı yanlış anlamış olabilirsin.

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Oyun ingilizce zatende drill crosses de yerden orta yapıyor diye bir ibare yada açıklama yok ondan sordum.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Ben o yeni taktiği kullanmıyorum o yüzden açıklamada ne yazdıgını bilmiyorum ön arka direk diye bahsediyorsa açıklamasında ben yanılmışımdır.

Nesil
    2006

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=81562

Bu konuda nannar adlı üyemiz çok güzel bir bilgilendirme yapmış. Buradan gerekli yardımı alabilirsiniz.

NOT: Başlığı değiştirdim, kurallara uygun olması gerekiyor. "Yardım" gibi kelimeler başlıklarda yer vermiyoruz.

Ön direğe çok hızlı şekilde koşabilecek fırsatçı bir forvet varsa drill
    Ağır ama hava toplarında etkili bir forvetiniz varsa float

yararlı olacaktır

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Şutu falan iyi bir stoperiniz varsa yerden atmayı seçin. Topu düzeltip çok güzel zımbalıyor. bkz: Ömer Toprak

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

float crosses: arka direğe orta yap (dolayısıyla havadan olur). takım komutlarından bunu seçtiğinizde kanat ve bek oyuncularınızın cross aim yani orta hedefleri otomatik olarak "arka direğe" olur.

drill crosses: ön direğe orta yap (alçaktan, sert ortalar olur). takım komutlarından bunu seçtiğinizde kanat ve bek oyuncularınızın cross aim yani orta hedefleri otomatik olarak "ön direğe" olur.

hug touchline: taç çizgisine yakın oynar, içeri fazla girmez. kanat ataklarına ağırlık veren takımlar için idealdir.

cut inside: kanattan içeri doğru hareketlenir, kanatta ters ayaklı oyuncular için idealdir (örnek Messi). bu komutu verdiğiniz oyuncular kanattan çizgiye inmek yerine içeri doğru kateder ve ara pasları yada uzaktan şutlarla tehlike yaratmaya çalışırlar. teknik özellikleri yüksek olmalıdır.

move into channels: rakip savunmadaki boşluklara sızmaya çalışır. topsuz oyun, hızlanma ve önsezi özellikleri yüksek oyuncular bu komutu daha iyi uygularlar.

roam from position: ofansif varyasyonlarda mevkisine bağlı kalmadan rakip sahada serbestçe dolaşması yani serbest rolün yeni hali denilebilir. Kaka, Cristiano Ronaldo, Messi tarzı oyuncular en güzel örnekleridir.

Mesaj Yetkileri