1 ile 15 arası toplam 15 sonuç

Konu: Alemitu Altın, Elvan Gümüş

Thumbs up Alemitu Altın, Elvan Gümüş

Az önce 5bin metre yarışı sona erdi. Alemitu Bekel Degfa Altın, Elvan Abeylegesse Gümüş madalya kazandı.
    Alemitu Şampiyona rekorunu da kırdı.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Sevinemiyorum nedense.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben gayet de sevinebiliyorum. Bu sporcuları biz yetiştirdik ve artık bizden birileri oldular. Kendini Türk gibi hisseden o bayrağı görünce duygulanan herkes Türk'tür Ata'mızın sözü hatırlatırım..

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Ben gayet de sevinebiliyorum. Bu sporcuları biz yetiştirdik ve artık bizden birileri oldular. Kendini Türk gibi hisseden o bayrağı görünce duygulanan herkes Türk'tür Ata'mızın sözü hatırlatırım..
    +1.......................

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

İki atletimiz arasında da kişisel bir rekabet var aslında... Hatta söylendiğine göre birbirlerine yarış esnasında engel olmaya çalışmışlar. Elvan'ın eski hocası şimdi Alemitu ile çalışıyor.

Ama aynı anda hem altın, hem gümüş... Bu tarihi unutmayın.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Aralarında soğukluk olduğu anlaşılıyordu zaten, yarıştan sonra ve ödül töreninde pek samimi değillerdi.

Avrupa Şampiyonası tarihinde en iyi derecemizi yaptık Türkiye olarak, ayrıca madalya alamayan diğer sporcularımızın da çoğu ya sezonun en iyi derecesini ya kendilerinin en iyi derecesini yaptılar ya da Türkiye rekoru kırdılar.

Ahh keşke Süreyya Ayhan da burada olabilseydi, Gabriela Szabo bugün 1500 metre yarışının ödüllerini veren isimdi, o dönemde Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olan Szabo'yu tahtından eden Süreyya Ayhan nerede?

Tekrardan teşekkürler sporcularımıza...
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Barcelona’da Türk tarihinin en başarılı atletizm yarışı sonrası ortalık karıştı.

Elvan Abeylegesse’nin eski antrenörü olan Ertan Hatipoğlu, milli atleti ağır bir şekilde suçladı. 6 yıl birlikte çalıştığı Elvan’la yolları ayrıldıktan sonra Alemitu Bekele’yi çalıştırmaya başlayan Hatipoğlu, “Elvan yarışta Alemitu’yu safdışı bırakmak için Portekizli atletlerle işbirliği yaptı. Bilerek tempoyu yükseltti. Dünya ve olimpiyat ikincisi olmuş eski bir atletime bu hareketi hiç yakıştıramadım. Herkes dürüstçe yarışmalı” diye konuştu.

Portekizliler’in Alemitu’yu sıkıştırdıklarını ve Elvan’ın da yardımıyla tempoyla oynadıklarını öne süren Ertan Hatipoğlu, “Fakat biz her türlü tempoya ve taktiğe hazırlıklıydık. Alemitu bu oyuna gelmedi ve hak ettiği bir zaferi kazandı” dedi. Yarışın seçmelerinin kaldırılmasını da garipsediğini söyleyen Hatipoğlu, “Bu kadar kalabalık bir yarış sporcu sağlığı açısından da tehlikeliydi. Nasıl oldu anlamadım” ifadelerini kullandı.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Normalde Elvan'ın da orada sevinci paylaşıyor olması lazımdı. Demek ki ortaya atılanlar doğru.

Galatasarayla Fenerbahçe gibi dedi Mert Aydın bu ikisi için.
    Bekele'nin antrenörü hemen yarıştan sonra açıklamalar yaptı ve bence çok yanlış oldu.
    Elvan'ın portekizlilerle bir olduğunu söyledi. Ama başka bir gazetede Bekele, "Elvan bana git dedi" dedi diye yazmışlar.

Nesil
    2006

Beni bağlamaz, iki Türk ilk ikiye girmş, gerisi yalan. Madalyanın keyfini yaşayalım bir daha elde edemeyiz böyle bir başarı.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Default Alemitu, Diamond Lig'de koşuyor

Avrupa Şampiyonu olan milli atlet Alemitu Bekele Degfa, Diamond Lig'de bugün 2. kez piste çıkacak. İsveç'in başkenti Stockholm'de bugün yapılacak ligin 11. ayak yarışlarında 5 bin metrede mücadele edecek Degfa, Lozan'daki 7. ayak yarışlarında 3 bin metrede 2. olmuştu. Alemitu'nun antrenörü Hatipoğlu, oyuncusunun yorgun olduğunu ve bu yarıştan çok büyük bir beklentileri olmadığını söyledi.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bu ligde ve bu tür diğer liglerde daha fazla yarışmalı sporcularımız. İlla ki madalya almaya gerek yok, buralarda sürekli yarışarak da kendilerini geliştirebilirler.

NTV Spor'da saat 19.25'de yarışacak diye biliyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

2. tamamladı. Sonda iyi bastılar ama Alemitu karşılık veremedi. Eğer geçseydi gerçekten büyük başarı olacaktı.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

10 saniye daha iyi koştu Avrupa Şampiyonu olduğu koşudan, eminim 5 gün önce Avrupa Şampiyonası'nda koşmamış olsa, Defar'ın karizmayı çizecekti, Defar rekor kırsın diye düzenlenen yarışta. Artık Defar'ı geçmek Dünya Şampiyonası'na kaldı.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bir ara Alemitu liderliği aldı. O esnada yanından geçerken birşeyler dedi. Acaba ne söyledi. Merak ettim.

Mesaj Yetkileri