1 ile 26 arası toplam 26 sonuç

Konu: Sion UEFA'yı mat etti

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Default Sion UEFA'yı mat etti

İsviçre mahkemesi, FC Sion takımının Avrupa Ligi'nden men edilmesi üzerine açılan itiraz davasında noktayı koydu ve FC Sion'un derhal Avrupa Ligi'ne dahil edilmesi kararını verdi.

İsviçre mahkemesi Avrupu Ligi'nden men edilen FC Sion takımının itiraz davasında men kararını bozarak FC Sion'un tekrar Avrupa Ligi'ne dahil edilmesi kararı verdi. Mahkeme kararı "Adalet için argümanların ikna edici olmaması ve UEFA tarafından alınan bu kararın kendi düzenlemelerine aykırı olması nedeniyle haksız olduklarına karar verilmiştir" şeklinde açıkladı.

Mahke ayrıca UEFA'ya men kararını bozmadığı her gün için 1000 İsviçre Frankı para cezası verdi ve 33.000 Franklık yasal mahkeme masraflarının da UEFA tarafından ödenmesine hükmetti.

Hürriyet
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Yerel mahkemeler eylül ayının ortalarından beri bu tür kararlar alıyorlar; UEFA'nın pek iplediği yok.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Benim anlamadığım İsviçre takımının Uefa'ya girip girmeyeceğine İsviçre mahkemeleri mi karar veriyor.

Ya ben anlayamadım ya da mantıksız.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

UEFA İsviçre de olduğu için mantıken oranın kararlarına uymak zorundadır bence. sonuçta UEFA bir dernek.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Kastamonu

Birbirine ters iki haber şuan türksportal'da

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

UEFA ne diyecek diğer takımlara? "Hadi bu arkadaşı da alın aranıza, sizinle kardeş kardeş oynasın" mı?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

para cezasına katlanır.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Acaba dava açarken Sion İsviçre basını Platini sizden intikam alacak dava açtınız şöyle olacaksınız böyle olacaksınız diye haber mi yaptı yoksa destekledi mi öğrenmek lazım.
    Bizim ülkede Platini'ye laf attırmıyor,sürekli kollanıyor da basın tarafından.
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

YusufKenan_ Yusuf Kenan Çalık

UEFA vs. Sion: UEFA, Sion'un yeniden Avrupa ligi'ne dahil edilmesi için İsviçre mahkemesine bazı senaryolar sunmuş

http://www.uefa.com/uefa/aboutuefa/n...audois+request

http://twitter.com/#!/YusufKenan_/st...42438278868992
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

CAS'dan Fenerbahçe lehinde bir karar çıkarsa Platini kaçacak delik arayacak..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

daha bizim halkımız çıkıp, federasyon hemen karar versin desin. bak isviçre ye takımını korudu ne oldu.. isviçre de başka takım ceza mı aldı yoksa isviçre milli takımı mı ya da Sion mu aldı da biz göremedik.. hep dediğimi tekrarlıyorum: savunma hakkı anayasada yer alan bir haktır. siz bu hakkı çiğneyip nasıl hemen karar verilmesini istersiniz anlamamışımdır.

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Benim anlamadığım İsviçre takımının Uefa'ya girip girmeyeceğine İsviçre mahkemeleri mi karar veriyor.

Ya ben anlayamadım ya da mantıksız.
    Ben de bunu anlayamadım. UEFA'nın uyması gereken karar CAS'tan çıkmıyor mu ? İsviçre Mahkemesi karar verse kaç yazar ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

İsviçre hukuk konusunda önemli bir ülke hepimizin bildiği üzere belki uefa'nın işlerine resmi olarak bakma hakkı olan bir mahkemedir "isviçre mahkemeleri" diye adlandırılan.

Ayrıca türkiye'de türk mahkemeleri şike soruşturmasında fenerbahçe'yi haklı bulursa benzer bir şekilde yine uefa'nın başı ağrıyacak.Hukuksal konuların çok detaylarını bilmediğimiz için biz çıkan haberler hakkında yorumlamalar yapabiliyoruz sadece,bakalım umarım fenerbahçe'nin istediği gibi ilerler isviçre'de de süreç.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Bu karar Fenerbahçe aleyhine bir pozitif etki yaratmıyor maalesef. Cihan Kamer'de söyledi. Sion'u UEFA men ettiği için tekrar geri alınabiliyor ama Fenerbahçe'yi TFF men ettiği için böyle birşey söz konusu değil.

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    Bu karar Fenerbahçe aleyhine bir pozitif etki yaratmıyor maalesef. Cihan Kamer'de söyledi. Sion'u UEFA men ettiği için tekrar geri alınabiliyor ama Fenerbahçe'yi TFF men ettiği için böyle birşey söz konusu değil.
    Bu saatten sonra Fenerbahçe şampiyonlar ligine alınsa ne olur alınmasa ne olur? Önemli olan maddi zararın karşılanması. Ki Fenerbahçe bir nebze olsun yıldız oyuncularını satarak biraz düzeltti bu durumu.

Türk mahkemeleri TFF aleyhine bir karar alırsa, o zaman TFF Fenerbahçe'nin masraflarını karşılamak zorunda olacak. Zarar yine Türk futboluna olacak. UEFA karşısında zamanında dik durabilseydi federasyon bunlar olmazdı.

Hiçbir kanıt, delil veya mahkeme kararı olmadan bir takımı şampiyonlar liginden men etmek gibi bir saçmalık daha olmamıştır futbol tarihinde. Ayrıca Fenerbahçe'nin yerine aldığınız takımın yöneticileri de aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınmış. Bari "şike iddialarına" hiç karışmamış en yakın takımı gönderseydiniz de yaptığınız işte bir güzellik olsaydı...
    Last edited by Alexi Lalas : 18.Ekim.2011 at 17:18

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Fenerbahçeli misiniz bilmiyorum ama değilseniz başka takım taraftarlarından böyle şeyler duymak güzel.. Yargısız infaz yapılsın savunuldu hep..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ben de ilk başta inanmıştım ama soruşturma ilerledikçe inandırıcılığı azalıyor.

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Fenerbahçeli misiniz bilmiyorum ama değilseniz başka takım taraftarlarından böyle şeyler duymak güzel.. Yargısız infaz yapılsın savunuldu hep..
    Çocukluktan beri gelen bir sempati diyelim. Ama taraftar olduğumu düşünmüyorum ve hiçbir zaman da kendimi o kategoriye sokmadım.

Bunları görmek için, bir aidiyet duygusunun var olması gerekmiyor. Ortada apaçık bir şekilde gelişen olaylar. Benim yorumum bu şekilde. Afrika'da bir takıma da bunlar yapılsaydı aynılarını düşünürdüm ve o takımı savunurdum.

Bu olaylar üzerinden kapışan, objektif olmak yerine işine geldiği gibi yorum yapan ve kendini taraftar diye nitelendiren Fenerbahçelilerden ve Trabzonsporlulardan da iğreniyorum.

Hani bu olaylar üzerinden sadece Fenerbahçe'nin menfaatlerini savunanlardan tutun, Trabzonspor'un şampiyonlar ligine gitmesine ses çıkartmayan ve şampiyon olmuş gibi sevinenlerden bahsediyorum.

Bir futbol etiğinden söz ediyorsak, itiraz edilmesi ve tartışılması gereken yukarıda belirttiklerimdir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Uefa'nın bunu takacağını düşünmüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    okumadın heralde UEFA kendisi şuan çözüm önerileri sunuyor ve UEFA tamam bütün avrupa futbol kulüplerinin bağlı olduğu bir yer ama o da İsviçre de bir dernek sonuçta.. İsviçre hukukuna uymak zorunda..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Uefa böyle alternatiflerimiz var ne dersiniz diye açıklama yapıyor neredeyse sen takmaz diyorsun

Nesil
    2006

Bir ülke var takımını Avrupa'ya girmesi için mücadele ediyor, bir ülke var takımını yok etmek için çabalıyor.

Sonra neden Avrupa Birliğinde değiliz...

Kırk fırın ekmek yememiz gerek.

İsviçre, UEFA'nın blöfünü yemedi kurtuldu. Türkiye yedi...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    okumadın heralde UEFA kendisi şuan çözüm önerileri sunuyor ve UEFA tamam bütün avrupa futbol kulüplerinin bağlı olduğu bir yer ama o da İsviçre de bir dernek sonuçta.. İsviçre hukukuna uymak zorunda..
    Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Uefa böyle alternatiflerimiz var ne dersiniz diye açıklama yapıyor neredeyse sen takmaz diyorsun
    Uefa elbette cevap verecek fakat bu geçiştirme cevapları olacak. Sion hiç bir yolla Uefa Avrupa Ligi'ne giremez artık. Uefa geçiştirir bu olayı.

Platini Sion ve Fenerbahçe olaylarından sonra kolay kolay kalamayacak o koltukta.Avrupa Kulüpler Birliği Rummenige'yi hazırlıyor yavaş yavaş Platini'nin karşısına.Bu dönemde bizim açımızdan önemli olan CAS'taki davamız sonuçlanana kadar doğru lobiyi yapmak.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Aynen muhaliflerle felanda görüşüp baskı ortamı oluşturmak lazım Platini'ye karşı. Zaten hiç sevmiyordum Platini'yi bu olaylardan sonra iyice nefret ettim.

Nesil
    2006

UEFA, İsviçre kurulmuş bir kurum ve orada bir mahkemede haksız bir işlem yaptığı gözüküyor, gözüken şu Platini UEFA'yı bu karar ile ismini, itibarını karalamış oldu. Belki bize öyle gözükmüyor; ama UEFA yönetimi böyle düşünüyordur, ilk seçimlerinde Platini ismi bir daha gelemeyecek gibi.

Mesaj Yetkileri