1 ile 13 arası toplam 13 sonuç

Konu: İlkay: Türkler tehdit ediyor

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Default İlkay: Türkler tehdit ediyor

Almanya Birinci Ligi'nde (Bundesliga) mücadele eden FC Nürnbergli futbolcu İlkay Gündoğan Türk Milli Takımı yerine Alman Milli Takımında forma giymeyi tercih etmesi nedeniyle hakarete uğradığını ve tehdit edildiğini öne sürdü.

Almanya Birinci Ligi'nde (Bundesliga) mücadele eden FC Nürnbergli futbolcu İlkay Gündoğan Türk Milli Takımı yerine Alman Milli Takımında forma giymeyi tercih etmesi nedeniyle hakarete uğradığını ve tehdit edildiğini öne sürdü.

Gündoğan Welt Kompakt gazetesine yaptığı açıklamada, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kendi adına bir kullanıcı adı açtığını ancak, burada bazı Türk taraftarların Almanya Milli Takımında oynamayı tercih etmesi nedeniyle tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını iddia etti.

Gazeteye, Benim göğsümde iki kalp atıyor. Türkiye'ye karşı büyük sempatim var. Ancak ben kendimi bir Alman gibi hissediyorum ve öyle yaşıyorum. Burada futbola başladım ve hiç bir zaman Almanya dışında bir ülke adına oynamayı düşünmedim'' açıklamasında bulunan Gündoğan, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta olan kullanıcı adını iptal ettiğini kaydetti.

Gazete ayrıca Real Madrid'te forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in de internet sitesinde kendisine hakaret edilmesi nedeniyle forum sayfasını kapatmak zorunda kaldığını yazdı.

AA
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa/Çanakkale

Ben olsam bende ederim. Türkiye'yi seçecekti.

Türkiye'ye karşı büyük sempatim var. Ancak ben kendimi bir Alman gibi hissediyorum ve öyle yaşıyorum.
    Kesin ve Net Cevap.

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa/Çanakkale

Mesutun forum sitesinide İlkayın facebook adresinide ben kapattırdım enterasan hakaretlerle...

Sorunlu musunuz arkadasim illa Türk milli takimini mi sececek. Adam dogdugu egitimini aldigi ekmegini yedigi yerin milli takimini secmis bundan daha dogal ne olabilir. Bizi secse daha iyi olurdu ama adamin tercihi bu saygi duymak lazim. Forum sitelerini kapattirdin da noldu eline ne gecti?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Abartmayın. Artık insan haklarına saygısızlığa kadar götürdünüz işi. Bir kişi, sırf bir milletin aşırı abartılı milliyetçilik duygusuna yaranmak için karar veriyorsa zaten bu takımda oynamasın. Kendini Türk gibi hissetmedikten sonra kendi bilir.

Ona küfür edenleri gördükçe daha da mutlu olmuştur Almanya'yı seçtiği için.

Bizimkiler de onun feysine küfür yazsın, forumunu kapattırsın. Rahat uyuyun yeter ki. Bunları yapınca Türk milli takımını seçmeyen bir haine muhteşem bir ceza veriyorsunuz. Türkiye sizinle gurur duyuyor.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=87949

Şuradaki gibi şova dönük bir şekilde milli takımı seçtiğini açıklayanlara da ayrıca uyuz oluyorum. "Çocukluğumdan beri milli takımda oynama hayalim vardı" diyor. Madem öyle niye bilmem kaç aydır bunun haberlerinin yapılmasına izin veriyorsun? Spekülasyonlar çıkar çıkmaz açıklasaydın kararını. "Ailemle görüştüm vs." diyor.

Oyuncu olarak severim Cenk Tosun'u ama onun gibi milli takıma gelme olayını böyle şova dökenlere uyuz oluyorum. Ben de gidip onun forumunu mu kapattırsam ne?

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa/Çanakkale

Quote Originally Posted by Volkan Şen View Post
    Mesutun forum sitesinide İlkayın facebook adresinide ben kapattırdım enterasan hakaretlerle...
    yav şaka yaptık hemen celallendiniz

Quote Originally Posted by Volkan Şen View Post
    yav şaka yaptık hemen celallendiniz
    Senin Arkan Sağlamdır Rusum Senden Beklenir

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Almanım diyorsa iş bitmiştir. Daha küfür edipte gururumuzu ayaklar altına almanın ne alemi var... Hiç ilgilenme ki anlasın Türklüğün değerini...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bunları anlatmasının arkasında Alman'lara yaranma amacı olmadığını nerden biliyoruz. Cenk'in yaptığının başka bir türünü yapıyor bence de bu arkadaş.

Dünya'da 100milyon belki daha fazla Türk var. Elbet bunların içinde aşırı tepki gösterecek kesim olacaktır,bu tercihi yaparken de bunun bilincinde olması gerekiyordu. Facebook'tan tehdit yemişmiş.

Türk milli takımını tercih ettiğini söyleseydi ne olurdu? Benzer bir tepkiyi Alman tarafından görmeyeceğinin garantisi var mı? Kaldı ki orada doğmuş büyümüş ekmeğini kazanan bir oyuncu. Geçelim bunları, profesyonel adam kariyeri, hedefleri doğrultusunda kendisi için neyin doğru neyin iyi olduğunu düşündüyse onu yapmış. Bende onun yerinde olsam büyük ihtimal bende aynı şeyi yapardım.

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Almanım diyorsa iş bitmiştir. Daha küfür edipte gururumuzu ayaklar altına almanın ne alemi var... Hiç ilgilenme ki anlasın Türklüğün değerini...
    Bitmiştir.Nokta...

Mesaj Yetkileri