Fenerbahçe Cumhuriyeti
Kesin yenilcez de, inşallah fark yemeyiz...
Ben elimden geleni yaptımgerisine karışmam
![]()
Ne olursa olsun bu maçı kazanacağız bana göre. Nedense Cenk Tosun'un ilk milli maçında ilk golünü atacağını hissediyorum
Nuri: Avusturya bize rakip olamaz
23 Mart 2011 15:49 | NTV Spor ve Ajanslar
A Milli Futbol Takımı oyuncuları Mehmet Topal ve Nuri Şahin, salı günü oynanacak Avusturya maçı öncesi NTV Spor'a çok özel açıklamalarda bulundu.
![]()
A Milli Futbol Takımı oyuncuları Mehmet Topal ve Nuri Şahin, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 29 Mart Salı günü Avusturya ile yapılacak maç için iddialı konuştular.
NTV Spor'da canlı yayınına katılan Mehmet Topal, uzun süredir milli takıma çağrılmaması nedeniyle arkadaşlarını çok özlediğini ve burada olmaktan çok mutlu olduğunu söylerken, Avusturya maçının telafisi olmadığını dile getirerek, ''Kesinlikle maçı kazanmak zorundayız. Kendi seyircimizin önündeyiz ve avantajımızı kullanmalıyız. Avusturya iyi bir takım ama kendi oyunumuzu sahaya yansıtırsak maçtan en iyi şekilde ayrılırız'' dedi.
Milli takıma çağrılmadığı dönemde sitemli bazı açıklamaları olduğunun hatırlatılması üzerine Valencialı futbolcu, ''Bu sadece benim için geçerli değil. Her oyuncu milli takımda oynamak ister. Türk Milli Takımı'nın formasını giymek büyük bir onur. Çağrılmadığım zamanlarda çok üzüldüm ama oynamak istiyorsanız her zaman fazla çalışmalısınız. Moralinizi üst seviyede tutmalısın. Ben işimi yapmaya çalışıyorum. Takdir milli takım hocalarımızın'' diye konuştu.
Mehmet Topal, ligde kötü dönemler geçiren Galatasaray ve Beşiktaş'tan milli takıma gelen oyuncuların moral durumuyla ilgili bir soru üzerine, ''Ben milli takıma bu durumun olumsuz yansımayacağını düşünüyorum. Çünkü burası ayrı bir ortam. Biz salı günü hayati bir maça çıkacağız. Moral bozukluğu, güven eksikliği olacaktır ama bunlar futbolun içinde olan normal şeyler. Hepsi profesyonel futbolcular. Bu durum hep beraber üzerimizden atıp maçı kazanmak istiyoruz'' yanıtını verdi.
Milli futbolcu, İspanya'da Türkiye ligine bakışla ilgili olarak da ''İspanya'da ligimiz takip edilmeye çalışılıyor. Türk futbolcuların yetenekli olduğuna inanıyorlar. Ülke futboluna pozitif bakılıyor'' ifadelerini kullandı.
NURİ: AVUSTURYA BİZE RAKİP OLAMAZ
Almanya'nın Borussia Dortmund takımında başarılı bir sezon geçiren Nuri Şahin, Avusturya maçının önemine dikkati çekerken, ''Avusturya maçı bizim için çok önemli bir final. Ona göre iyi bir hafta geçirip, 3 puanı almamız lazım. Avusturya'yı küçümsemiyorum ama sahaya kalitemizi yansıtırsak, bize rakip olabilecek bir takım değil. İyi konsantre olup maça öyle çıkmamız lazım'' diye konuştu.
Orta sahada sakat olan Emre Belözoğlu ve formsuzluğu nedeniyle Tuncay Şanlı'nın milli takıma çağrılmamasıyla ilgili olarak, bu oyuncuların tecrübelerine dikkati çeken Nuri Şahin, ''Kaliteleri ortada ama bu kampta yoklar. Şimdi bizde sıra. Hocamız kime görev verirse versin, herke yüzde 100'ünü sahaya yansıtacaktır takımı için, bizim de elimizden geleni yapmamız lazım'' derken, Almanya'nın Wolfsburg takımına transfer olan Tuncay Şanlı'yı arayarak başarı dilediğini vurguladı.
Gaziantepspor'da forma giyen ve Türk Milli Takımı'nı tercih eden Cenk Tosun'la ilgili bir soru üzerine, ''Cenk'le aynı odadayım. Burada olmaktan dolayı çok mutlu. Çok iyi bir çıkış yakaladı. Umarım böyle devam eder ve milli takımıza hayırlı olur'' ifadelerini kullanan Nuri, yarın Türkiye ile karşılaşacak 17 Yaş Altı Alman Milli Takımı'nda çok sayıda Türk olması konusunda da ''Hangi milli takımı seçeceği, her oyuncunun, her ailenin kendi kararı. Ben kimseye 'şunu seç' diyemem. Tabii ki umudumuz Türkiye'yi tercih etmeleri. Bence yurt dışında oynayan her Türk'ü, hangi takımda, hangi milli takımda oynarsa oynasın desteklemek lazım'' şeklinde konuştu.
Nuri Şahin ayrıca, yeniden şekillenen (A) Milli Takım'ın gelecek yıllarda başarı kazanabilecek kapasiteye sahip olduğunu dile getirerek, ''Umarım daha çok Türk futbolcu Avrupa'ya gider. Önümüzdeki yıllarda çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Biraz sabır lazım'' dedi.
şimdi takımımız azerbaycan'a yenilmişse bize rakip olamaz bence pek olmadı.yani normalde olmaması gerek ama millilerde türk klüplerinin durumundan etkileniyor.
benim en büyük endişem ise hiddink'in kazanamazsak giderim gibi bi laf söylemesi.bunu ben şundan hayra yormadım:1-gitmek istiyor olabilir yada zaten tartışmalıdır durumu azeri yenilgisinden sonra bu maçta da kaybederse ipi çekilebilir.Gitmeye mazeret yani.Özelikle de teklif varsa.Mesela Gs den. 2-sırf hiddink gitsin diye oyuncular bilinçli oynamayabilir ki bak hiddink suçlu biz değiliz diye böylece oyuncuların sevdiği Türk bi isim gelir. t.d lerde bilakis oynamasın da arkadaşım yada ben geleyim diye yada iddia ya girmişlerdir falan.
tabi bunlar sadece ucu açık çirkin laflar bir kanıtı da yok.Yani kesindir demiyorum sadece kuru laf.Umarım Tr maçı kazanır ve biz diğer maçları da kazanarak yolumuza devam ederiz.
Normal şartlarda rahat kazanırız yeter ki yok atıldık yok hakem falan girmeyelim kendi topumuzu oynayalım,zaten onların da en iyi oyuncuları Türk'tür herhalde yani bilmiyorum ama.
Cok formda oyuncularimiz var tabi defanstakiler haric. Bol golu gecer bu mac4-2 aliriz
İsmail ve Serdar umutlu
24 Mart 2011 15:34 | NTVSpor.net
A Milli Takımın iki genç oyuncusu İsmail Köybaşı ve Serdar Kesimal, NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu. İki genç futbolcu da Avusturya maçını kazanacaklarına inandıklarını söyledi.
![]()
A Milli Takım'da Avusturya maçı öncesinde iki genç savunma oyuncusu Beşiktaşlı İsmail Köybaşı ve Kayserisporlu Serdar Kesimal NTV Spor'dan Hakan Gündoğar'ın sorularını yanıtladı.
İki genç futbolcu da Avusturya maçını kazanacaklarına inandığını söylerken, taraftarlardan da destek istedi.
İsmail Köybaşı, hiçbir zaman sorumluluktan kaçmayan bir yapıya sahip olduğunu belirtirken, Gareth Bale'i örnek aldığını söyledi.
Serdar Kesimal ise, bundan sonra oynayacakları ilk iki maçtan mutlak 4 puan almaları gerektiğini belirtti. Serdar, stoper oynamanın kolay olmadığını ve Barcelona'nın savunma oyuncusu Pique'yi örnek aldığını söyledi.
İşte iki futbolcunun NTV Spor'a yaptığı özel açıklamalar:
İSMAİL KÖYBAŞI
"HATALARIMIZDAN DERS ÇIKARDIK"
Avusturya maçının önemini hem biz futbolcular, hem tüm Türkiye olarak herkes bilincinde. Bu maçın bilince herkes sahaya çıkacak, oynayan ve oynamayanlar. Geçmişe baktığımız zaman onlardan her yönde üstün bir takımız. Fakat yakın geçmişte yaptığımız hatalar, almış olduğumuz dersler var. Almış olduğu dersleri sahada daha iyi bir şekilde uygulayarak, bu yapmış olduğumuz hataları yapmamak için bunu da skora yansıtabilmek tabiki bizi Avrupa Şampiyonası'na götürmek için önemli bir adım olacaktır diye düşünüyorum. Özelikle de taraftarların desteğini bekliyoruz.
"ŞANS HER ZAMAN CESURDAN YANADIR"
Öncelikle Avusturya maçıyla başlayacak olan önümüzdeki iki maçı alıp turnuvadaki şansımızı da devam ettirmek istiyoruz Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda. Sahadaki mücadelemizi teknik, taktik ve mental olarak uyguladığımız zaman ve bunları tabiki de cesurca uyguladığımız zaman hiçbir engel olmayacaktır. Şans her zaman cesurdan yanadır. Bu mentaliteyle ilerlersek hiçbir engel olmayacağını düşünüyorum.
"EKREM İLE GÖRÜŞTÜK, ONLAR DA KAZANMAK İSTİYOR"
Ekrem ile görüştük. Onlar da bu maçın zor olacağının bilincindeler. Bizde bu maçın önemini biliyoruz. Zor olacağını da biliyoruz aynı zamanda. Sadece biz yeteneklerimizi sahada cesurca uyguladığımız zaman hiçbir engelin olacağını düşünmüyorum. Onlar da yenmek istiyor doğal olarak, bizde yenmek istiyoruz. Öncelikle fair-play çerçevesinde olmasını temenni ediyoruz ama galip gelen tarafın da biz olmasını da istiyoruz tabiki.
"HİÇBİR ZAMAN SORUMLULUKTAN KAÇMAM"
Ben sorumluluk almayı seven bir futbolcuyum. Bundan kaçacak bir futbolcu değilim. Sorumluluk futbolcunun hayatında olması gereken bir duygu. Sorumluluğun bilincinde olup daha da fazla çalışırsanız önünüzde bir engel olacağını düşünmüyorum. Ben bu konuda kendime güveniyorum. Tabik bu konuda inancıma güvenerekten çalışmaya da her zaman üstüne koyarak devam etmek gerekiyor.
"GARETH BALE ÇOK BEĞENDİĞİM BİR FUTBOLCU"
Şu anda futbolunu beğendiğim futbolcu Gareth Bale. Ama geçmişe baktığımız zaman ve halen faal olarak futbol hayatını sürdüren bir Roberto Carlos gerçeği var. O da es geçilemez. Onun yaptıkları ve halen yapıyor olması onun gerçekten çok iyi bir profesyonel ve örnek alınması gerektiğini gösteriyor bence.
"HİDDİNK'İN BİZİMLE İLETİŞİMİ ÇOK İYİ"
Hiddink'in futbolcularla olan iletişimi çok iyi. Zaten bir teknik adamın futbolcuyla iletişiminin iyi olması sahaya da yansıyacaktır. Bu futbolcunun kendine olan özgüvenini artırması için antrenmanlarda veya dışarıda yapmış olduğunuz iletişimler çok önemlidir. Kendisi de zaten bunu daha önceden yapmıştı ve halen yapıyor. Bu gerçekten bizim özgüvenimizi bir kat daha artırıyor.
"PLAY-STATION'DA NURİ ŞAHİN İYİ"
Kampta zaman zaman maçın önemini konuşuyoruz, belki de en önemlisi bu. Onun dışında oyunlar oynuyoruz, bir nevi stres atma adına. Tedavisi olan tedavisini yaptırıyor. Play-station. Ben play-station'da çok iyi değilim ama Nuri Şahin iyi. Onu biliyorum, gerçekten iyi. Serdarla hiç oynamadım, o da iyidir diye düşünüyorum.
"TARAFTARLAR STADI DOLDURSUNLAR"
Herkesin Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı doldurmasını bekliyoruz. Taraftar her zaman artı bir puandır. İnşallah salı günü bize göstereceklerdir. Bizde inşallah bu gücü gole dönüştürürüz ve galip gelen taraf oluruz.
SERDAR KESİMAL
"İKİ MAÇTAN EN AZ 4 PUAN ALMAMIZ GEREK"
Önümüzdeki iki maç da bizim için çok önemli, direkt rakiplerimize karşı oynuyoruz. Bu oynayacağımız önümüzdeki iki maçta 4 puan çıkarmamız gerekiyor ki iddiamız devam etsin. İnşallah da bunu başarırız.
"GELECEK VAAD EDEN BİR KADROMUZ VAR"
Birden kadro değiştirmek imkansız. Yaşlılarla gençleri kaynaştırmak gerekiyor. Ondan sonra bir rotasyona gidilebilir. Şu anda her şey yolunda. İnşallah yeni gelen arkadaşlarımız da uyum sağlar, gelecek vaad eden bir kadromuz var. Önümüzdeki iki maç önemli bizim için. Bu iki maçı alıp Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz.
"STOPER OYNAMAK KOLAY DEĞİL"
Mevkii olarak çok fazla sorumluluk olan bir pozisyonda oynuyoruz. Tabiki stoperde oynamak kolay değil. Biz hata yaparsak sadece kaleci var. Türkiye'de yeterince iyi stoperler var. Kadromuzda Gökhan abi, Servet abi, Hakan abi gibi oyuncular var. Onlardan bir şeyler öğrenip iyi olmaya çalışıyoruz.
"PIQUE'Yİ ÖRNEK ALIYORUM"
Ben Barcelona'dan Pique'yi kendime örnek alıyorum. Oyun stilimi ona benzetmeye çalışıyorum. Herkesin bir stili var ama tabiki örnek almamız gereken futbolcular da var.
"HİDDİNK BİREBİR İLETİŞİMDE ÇOK İYİ"
Hiddink'in birebir iletişimi çok iyi. Milli takımda sonuçta kısa bir süre beraber oluyoruz. Bu yüzden de iletişimin çok iyi olması gerekir. Hiddink bizden ne istediğini çok iyi bir şekilde bize iletiyor, bizde ona karşılık vermeye çalışıyoruz. İnşallah daha iyi olur.
"TARAFTARIN SABIRLI OLMASINI İSTİYORUZ"
Kampta genellikle odadayız. Oda arkadaşımızla muhabbet ediyoruz, sohbet ediyoruz, akşamları diziler izliyoruz. Bir oda içinde ne yapılması gerekiyorsa onları yapıyoruz.
Salı günü bizi zor maç bekliyor. Sabırlı olmalarını istiyoruz, 90 dakika boyunca bizi desteklemelerini istiyoruz. İnşallah onları stattan dik bir şekilde uğurlarız.
volkan
g.gönül-serdar-servet-ismail
s.inan
nuri-m.topuz
burak-arda
semih
Bu şekilde bir ilk 11 ideal olur.Cenk Tosun 2.yarıda muhakkak şans bulacaktır.Avusturya'yı rahatlıkla yenebilecek güce ve kaliteye sahibiz.Yeter ki sahada gereken mücadeleyi gösterelim.Hiddink'in yetenekli gurbetçi futbolcuları milli takıma başarılı bir şekilde entegre edeceğini düşünüyorum.
"Türkiye ile zor bir maç yapacağız"
Avusturya Milli Takımı Teknik Direktörü Didi Constantini ve oyunculardan Roman Wallner, Türkiye maçı öncesi açıklamalarda bulundu.
Avusturya milli takımı yarın oynayacağı Belçika maçı için kampta bulunurken, 29 Mart'taki Türkiye maçı için ise "zor maç" yorumu yaptılar.
Teknik Direktör Didi Constantini ve Avusturya milli takımı oyuncularından Roman Wallner, DHA'ya yaptıkları açıklamada şunları söylediler:
DİDİ CONSTANTİNİ
"Şu an sadece Belçika maçına odaklanmış durumdayız. Zira bu maç gruptan çıkmamız için hayati önem taşıyor. Belçika maçından sonra Türkiye'yi düşüneceğiz. Grubumuzdaki takımların hepsi internasyonel takımların içinde en kaliteli olan takımlardan oluşuyor. Biz iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Türkiye maçı bizim için kolay olmayacak. Zor maç bunun bilincindeyim."
ROMAN WALLNER (FC SALZBURG)
"Bizim için öncelikli olarak evimizde oynayacağımız Belçika maçı çok önemli. Belçika karşısında alacağımız sonuç gruptaki kaderimizi de belirleyecek. Ardından Türkiye maçımız var. Bu maç çok zor bir maç olacak bizim için. Türkiye güçlü bir ekip ve harika bir seyircisi var. İstanbul'da işimiz hiç de kolay değil. Ancak futbolda herşey olabilir. Biz de şansımızı zorlayacağız"
Yumurta kapımıza geldi. Böyle zamanlarda bizi kimse tutamaz. Kazanacağız, kimse karamsarlığa kapılmasın.
Ben de Hakan abi gibi zor zamanımızda deli damarımızla kazandığımız maçlardan biri olacağına inanıyorumSerdar Kesimal ve Nuri kesinlikle 11 başlamalı.
Bu kadro ile bu hava ile bu takımı yenemezsek zaten gitmesekte olur...
Azerbaycan'a yenilerek zaten Euro2012'ye katılma hakkımızı kaybettik bana kalırsa.
Azerbaycan'a yenilen takım,Avusturya'dan fark yer.
almanya'dan da rekor yenilgi alırdık o mantıkla.
bu mantıkla yaklaşanın futbolda yeri yok.
o mantıkla almanya'dan 10 tane yerdik. dünya 3.sü olamazdık, avrupa 3.sü olamazdık vs. vs.
o günden bu güne çok şey değişti. defans değişmese de diğer bölgelerde adalet sağlandı. formda oyuncular oynayacak.
en basitinden, nihat yok,tuncay yok,aurelio yok.
Avusturya pek aman aman bi takim degil kendi oyunumuzu oynarsak rahat bi galibiyet aliriz
Çok kritik bir karşılaşma.Olası bir puan kaybı intihar olur.
Ben şöyle oynamamız gerektiğini düşünüyorum;
-----------------------------Volkan--------------------------
G.Gönül------------Serdar-----Servet------------İsmail
-----------------------------M.Topal-------------------------
-----------------------Hamit--------Nuri---------------------
Burak----------------------------------------------------Arda
-------------------------------Cenk----------------------------
Hiddink'in ise şöyle bir kadro ile çıkacağını düşünüyorum;
-----------------------------Volkan--------------------------
G.Gönül------------Serdar-----Servet------------İsmail
------------------------------Selçuk-------------------------
----------------------M.Topuz---N.Şahin-----------------
Hamit---------------------------------------------------Arda
-------------------------------Umut----------------------------
Last edited by anilton : 26.Mart.2011 at 16:33
volkan
gökhan-serdar-servet-ismail
topal
nuri-selçuk(ekici)
topuz-arda
burak(cenk)
ben hiddink'in şu şekilde çıkmasını bekliyorum;
-----------------Volkan -------------
-Gönül--Gökhan-Servet--Hakan--
-----------------Topal-----------------
---------Hamit--------Nuri------------
-Topuz---------------------------Arda-
---------------Burak Yılmaz------------
Neden Arda herkesin 11'inde yer alıyor merak ediyorum?