1 ile 10 arası toplam 10 sonuç

Konu: Basketbol Milli Takımı'mızın 5 sene sonraki kadrosu...

Nesil
    2010
    Yer
    İzmir

Default Basketbol Milli Takımı'mızın 5 sene sonraki kadrosu...

Görüşlerinizi merak ediyorum arkadaşlar...

Bana göre;

Ömer-Semih-Ersan-Enes ile pota altını şimdiden sağlama almış durumdayız gelecek adına... Daha bunları yedekleyebilecek bir Oğuz da var.

Kalan pozisyonlarda ise kadromuzda olan ve Hidayet-Kerem Tunçeri gibi oyuncularımızı yedekleyen, Barış Ermiş ve Cenk Akyol var ancak Barış Ermiş hakkında net konuşamasam da Cenk in bundan fazlasını oynayabileceğini düşünmüyorum ve milli takım için ancak yedek olabilir diyorum. Şu an Fenerbahçe de oynayan Emir Preldzic ile ilgili bilgisi olan paylaşırsa sevinirim çünkü 1-2-3 pozisyonlarında pek alternatiflli değiliz... Eğer şu an için oynatılamıyorsa bile gereken yapılıp milli takıma kazandırılmalıdır. Bu mevkide oynayabilecek diğer bir isim Sinan Güler ama o da şu an 28 yaşında ve muhtemelen 5 sene sonraki takımda yer alamayacaktır... Yine Ender ve Engin Atsür de yaklaşık aynı yaştalar...

Geçenlerde Ntvspor da Doğuş Balbay ile ilgili bir haber çıkmıştı. NCAA de sanırım yılın en iyi savunmacısı seçilmiş. Belki de o, biraz da olsa 1 numara daki açığımızı kapatacaktır.

Bunlarda 93 yılından bu yana şampiyonalara katıldığımız kadrolar...

1993 Avrupa Basketbol Şampiyonası: 16 Takım içinde 11. oldu
    Harun Erdenay, Orhun Ene, Lütfi Arıboğan, Levent Topsakal, Ömer Büyükaycan, Hüsnü Çakırgil, Tamer Oyguç, Volkan Aydın, Serdar Apaydın, Murat Konuk, Erdal Koşan, Ömer Saybir (Koç: Nur Germen)

1994 Dünya Basketbol Şampiyonası: Katılmadı

1995 Avrupa Basketbol Şampiyonası: 14 Takım içinde 12. oldu
    Harun Erdenay, Orhun Ene, İbrahim Kutluay, Haluk Yıldırım, Levent Topsakal, Ömer Büyükaycan, Tamer Oyguç, Lütfi Arıboğan, Mirsad Türkcan, Murat Konuk, Murat Evliyaoğlu, Serdar Apaydın (Koç: Çetin Yılmaz)

1996 Yaz Olimpiyatları: Katılmadı

1997 Avrupa Basketbol Şampiyonası: 16 Takım içinde 8. oldu
    İbrahim Kutluay, Harun Erdenay, Orhun Ene, Ufuk Sarıca, Mirsad Türkcan, Tamer Oyguç, Hüseyin Beşok, Volkan Aydın, Murat Evliyaoğlu, Murat Konuk, Tunç Girgin, Kemal Tunçeri (Koç: Ercüment Sunter)

1998 Dünya Basketbol Şampiyonası: Katılmadı

1999 Avrupa Basketbol Şampiyonası: 16 Takım içinde 8. oldu
    Hidayet Türkoğlu, İbrahim Kutluay, Mehmet Okur, Mirsad Türkcan, Ufuk Sarıca, Hüseyin Beşok, Tamer Oyguç, Haluk Yıldırım, Murat Konuk, Kerem Tunçeri, Cüneyt Erden, Asım Pars (Koç: Erman Kunter)

2000 Yaz Olimpiyatları: Katılmadı

2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası: 16 Takım içinde 2. oldu
    İbrahim Kutluay, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Mirsad Türkcan, Hüseyin Beşok, Harun Erdenay, Orhun Ene, Haluk Yıldırım, Kaya Peker, Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Asım Pars (Koç: Aydın Örs)

2002 Dünya Basketbol Şampiyonası:16 Takım içinde 9. oldu
    Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, İbrahim Kutluay, Harun Erdenay, Mirsad Türkcan, Hüseyin Beşok, Haluk Yıldırım, Kerem Tunçeri, Kaya Peker, Ömer Onan, Hakan Köseoğlu, Asım Pars (Koç: Aydın Örs)

2003 Avrupa Basketbol Şampiyonası: 16 Takım içinde 10. oldu
    Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, İbrahim Kutluay, Mirsad Türkcan, Hüseyin Beşok, Kaya Peker, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Ender Arslan, Ömer Onan, Haluk Yıldırım, Rasim Başak (Koç: Aydın Örs)

2004 Yaz Olimpiyatları: Katılmadı

2005 Avrupa Basketbol Şampiyonası: 16 Takım içinde 12. oldu
    Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, İbrahim Kutluay, Serkan Erdoğan, Mirsad Türkcan, Kaya Peker, Ermal Kurtoğlu, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Ender Arslan, Cenk Akyol, Fatih Solak (Koç: Bogdan Tanjević)

2006 Dünya Basketbol Şampiyonası: 24 Takım içinde 6. oldu
    İbrahim Kutluay, Serkan Erdoğan, Ersan İlyasova, Kaya Peker, Kerem Gönlüm, Ermal Kurtoğlu, Ender Arslan, Semih Erden, Engin Atsür, Cenk Akyol, Hakan Demirel, Fatih Solak (Koç: Bogdan Tanjević)

2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası: 16 Takım içinde 12. oldu
    Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, İbrahim Kutluay, Kaya Peker, Kerem Gönlüm, Ender Arslan, Ermal Kurtoğlu, Engin Atsür, Cenk Akyol, Ersan İlyasova, Semih Erden, Hakan Demirel (Koç: Bogdan Tanjević)

2008 Yaz Olimpiyatları: Katılmadı

2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası: 16 Takım içinde 8. oldu
    Bekir Yarangüme, Sinan Güler, Engin Atsür, Ömer Onan, Ersan İlyasova, Semih Erden, Kerem Tunçeri, Oğuz Savaş, Ömer Aşık, Ender Arslan, Barış Hersek, Hidayet Türkoğlu (Koç: Bogdan Tanjević)

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası: 24 Takım içinde 2. oldu
    Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova, Semih Erden, Ömer Onan, Ömer Aşık, Oğuz Savaş, Kerem Tunçeri, Kerem Gönlüm, Ender Arslan, Barış Ermiş, Sinan Güler, Cenk Akyol (Koç: Bogdan Tanjević)

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Beş sene sonra olmayacakları söyliyeyim, olacaklar zaman içinde ortaya çıkar. Yaşı 30'u geçen oyunculardan hiçbirisi olmayacaktır:

-Ömer Onan
    -Kerem Tunçeri
    -Kerem Gönlüm
    -Mehmet Okur
    -Hidayet Türkoğlu

Bunlar beş sene sonra ya basketbolu bırakmış, yahut 40 yaşına merdiven dayamış veteranlar olacak.

-Enes

Ne durumda olduğunu kimse bilmiyor? Bu yaşta üst düzey basketboldan bu kadar uzak kalan bir oyuncu kolay kolay toparlanamaz. Bence artık ondan birşey olmaz.

-Oğuz

Şu durumda bile niye milli takıma alıyorlar anlamıyorum.

Kim olur?

-Furkan Aldemir
    -Ersan İlyasova
    -Ömer Aşık
    -Semih Erden
    -Engin Atsür

Bunlar kesin olur. 1-2-3 numara pozisyonunda müthiş sıkıntımız var. Alttan oyuncu gelmiyor. Can Maksim'den umutluyum ama oynaması lazım.

Zor durum.

Emir Preldzic'e sanılandan daha fazla ihtiyacımız olacak.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Enes - Furkan - Ersan - Engin - Doğuş gibi bir ilk 5 olur , belki Ersan yerine Preldzic , Furkan yerine Ersan oynatılabilir.Gerçekten gard konusunda 2 isimden başkası yok adeta ülkede .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Ben yukarıda ilk beş olarak yazmadım. 12 kişilik milli takım kadrosu olarak düşündüm. Çünkü beş'ler rakibe göre ve oyuncuların form durumuna, koçun sistemine göre zaman zaman değişiyor.

Sinan Güler'i unutmuşum. Olur.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by yaman76hakanFB View Post
    Ben yukarıda ilk beş olarak yazmadım. 12 kişilik milli takım kadrosu olarak düşündüm. Çünkü beş'ler rakibe göre ve oyuncuların form durumuna, koçun sistemine göre zaman zaman değişiyor.

Sinan Güler'i unutmuşum. Olur.
    Abi sırf senden öğrendiğim şu bilgilerle bunları yazdırdın ya bana , helal .İlgi duyuyorum resmen baksete .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Can Maxim'den benim hiç ümidim yok. Öncelikle adam yaş olarak küçültme senelerce genç takım oynadı normalde ondan 2 yıl önceden A takım oynaması gerektiği halde. Ben Erbil'den çok ümitliyim, onunla yanyana da oynadım zamanında gerçekten çok yetenekli bir oyuncu ama kendine bakmıyor. Kerem Hotiç keza öyle yeteneğine rağmen 1-2 yıldır kendisinde bir düşüş var ve kafası basketbol yerine başka yerlerde. Efes'te Tayfun Erülkü var ama o da küçültme. Olayın içinde olduğum için biliyorum ve Beşiktaş-Fenerbahçe-Efes Pilsen'in çok sivrilen oyuncuları hep küçültme açıkçası -Erbil, Kerem hariç-. Altyapı yönetimimiz genel olarak çok çok kötü açıkçası.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Maxim'in yaşı küçültme ayrıca üst düzey baksetbol oynayabilecek kapasite de değil.

Enes Kanter uzun süre Üst düzey basketbol oynayamayacak sonrası ne olur meçhul tabi ..

Ek olarak Doğuş Balbay Türk Milli Takımının 10-15 sene 1 numara açığını kapatır
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Katılmıyorum Turgut abi. Doğuş abi ne kadar iyi savunmacı olursa olsun hücumda yokları oynuyor. Türk Milli Takımı'nın 10-15 sene 1 numara açığını kapatması için Kerem Tunçeri ayarında bir adam olması lazım ki uzaktan yakından alakası yok. Doğuş sadece iyi bir savunmacı. Zaten savunmasının yanında hücumu da olsa otoriteler NBA Draft'inde seçilmesi beklenmiyor değil 1. turdan seçilmesi bekleniyor derlerdi. O kadar iyi savunmacının hiçe yakın hücumu olunca NBA'de tutunabilmesi mümkün değil. İnşallah hücumunu çok geliştirir de yüzümü kızartır. Gerçekten çok severim ben Doğuş abi'yi kişilik olarak, inşallah basketboluna çok şey katar.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Oynamıştık beraber 2006'da..O zamanlar savunma yönüne hayran kalmıştım.Hücumda yokdu çünkü hücumda Maxim vardı.Kaldı ki bizim turnuva da sakattı.

Ama şöyle bir durum var.Orada illaki hücum yönünü geliştirir.Kaldı ki bir skorer 2 numara çıkarsa ilerleyen senelerde Doğuş gibi bir guard ile çok iyi ikili olabilirler.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Ben Galatasaray'daki Göksenin'i çok beğeniyorum yahu belki bir şeyler bekleyebiliriz. Karşıyaka'dan Birkan Batuk ve Furkan Aldemir bence kesin milli takımın gediklilerinden olacaklar kısa zaman içinde.

Mesaj Yetkileri