1 ile 12 arası toplam 12 sonuç

Konu: Taktik Çökmesi

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Default Taktik Çökmesi

Merhaba arkadaşlar. Hemen hemen FM 2011'de ki bütün kariyerlerimde yaşadığım bir sorun. FM'ye başladığımdan beri bir taktik stratejisi üzerinde devam ederim, taktik anlayışım sürekli aynıdır ve değiştirmekten pek hoşlanmam. Fakat ilk sezon takımın canavar gibi oynamasına rağmen ikinci sezon takımda, tempo düşüklüğü, isteksizlik ve sönmüş bir hale dönüyor. Sırf taktiği diğer takımların çözdüğü için mi kötü oynuyoruz diye birinci ligde başlayıp süper lige çıktım. Süper ligde ki takımlarla daha önce hiç oynamama rağmen o geçen seneki oyundan eser yok. Anca yeni bir taktiğe geçince takım canlanıyor. Bu sorun hakkındaki yardımlarınızı bekliyorum.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Bilgisayar bir süre sonra taktiğini çözüyor olabilir dediğin gibi, en mantıklı sorun bu bence.

Ben sezonluk taktik değiştiririm, kadro değiştikçe taktik de değişir.

Nesil
    2006
    Yer
    11

İlginçtir, bende bazı kariyerlerimde, oluyor bazılarında olmuyor.Mesela Newcastle kariyerimde ilk sezondan, Lig şampiyonluğu ve UEFA Kupasını aldığım 4. sezona kadar hep aynı taktikle oynadım.Hatta 3. sezon şampiyonluğu kıl payı kaçırdım ve takım hep üzerine koyarak ilerledi.Ama son Fluminense kariyerimde 2. sezonda yüksek bir puanla şampiyonluğa ulaştım.3. sezona sadece 2 takviye yaparak yine aynı taktikle başladım fakat çok istikrarsız sonuçlar aldım.

Bu durumda bana göre yapılacak 2 şey var;

1-Kadroda geniş çaplı bir rotasyona gitmek (ki böyle yaptığımda faydasını görüyorum çoğu kez)
    2-Taktiği değiştirmek.

- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"

- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."

Nesil
    2008
    Yer
    Kayseri

Sadece kendi taktiğiniz açısından düşünmeyin. Oyun zekası oyun içerisinde daha iyi taktikler ortaya çıkarabiliyor olabilir. Daha iyi oyuncular da almış olabilirler.

Ayrıca, kişisel özellikleri çok iyi olan futbolcularla bir kadro kurduğunuzda bu sorunların hiç birinin yaşamazsınız.

Benim bir stratejim vardır mesela. Bir bölgeye bir tane çok iyi tecrübeli bir oyuncu alırım, bu oyuncunun kararlılık, profesyonellik, hırs özelliklerine dikkat ederim. Bu oyuncularım gençleri sürekli yetiştirir. Takım bir süre sonra kararlı, hırslı ve profesyonel bir takım olur. İstikrar bu şekilde devam eder. Yani bu sorunun önüne geçmek için bir sürü yol var.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Yıldızlarla dolu bir kadrom yok malesef. 4-3-3 oynuyorum, ortasaham genelde pres yapan mücadeleci oyuncular. Forvet hattında ise, Soukouna, Yurchenko ve Etuhu var. Genelde bu üçlü takımı götürüyor, bu üçlü formsuz olunca takım yeniliyor.

benim 30 oyunculuk rotasyonum var yine de taktik değiştirmeden 1 sezonu aşamıyorum, batırıyor takım.

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Benim çok başıma geliyo nedense hiçte sevmem oynadığım futboldan vazgeçmeyi.Ama gerçekten çok oluyor.Ama süresi kariyere göre değişiyor tabi.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Bende kısıtlı kadro severim. Her oyununun 1 yedeği olur takımımda, fazla oyuncu olunca zevk alamıyorum takımdan gönderiyorum. Bol alternatifli kadroları sevmem anlayacağınız kadarıyla

Nesil
    2008
    Yer
    Kayseri

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
    Yıldızlarla dolu bir kadrom yok malesef. 4-3-3 oynuyorum, ortasaham genelde pres yapan mücadeleci oyuncular. Forvet hattında ise, Soukouna, Yurchenko ve Etuhu var. Genelde bu üçlü takımı götürüyor, bu üçlü formsuz olunca takım yeniliyor.

Söylediğim şeyin yıldızlarla alakası yok. Oyuncuların karakterleriyle alakalı. Çok iyi futbolcular karaktersiz olabilirler oyun içerisinde. Örneğin; İbrahimovic, Balotelli vb.
    Tabi öncelikle kimin daha karakterli olduğunu öğrenmek için oyun açmadan önce editor yardımıyla oyunculara bir göz atmak lazım.
    Last edited by Rind-i Şeyda : 20.Temmuz.2011 at 17:06

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

FM Genie Scout ile görülüyor mu bu özelilkler ve ya FM Real Time Editör?

Nesil
    2008
    Yer
    Kayseri

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
    FM Genie Scout ile görülüyor mu bu özelilkler ve ya FM Real Time Editör?
    Evet görülüyor ama bulaşma Genie Scout'a alışkanlık yapar, oyunun zevki kalmaz. Oyunun kendi editöründen bakabilirsin. Zaten oyuncular; gelişimlerinde, personal profillerinde nasıl bir karakter olduklarını belli edebiliyorlar. Oyuncuların kişisel özelliklerinden sayısal olarak bir tek Determination'u görüyoruz. Diğer özellikler genel bir yargı ile gösteriliyor. Resolute, Professional, Ambitious gibi.

Professional futbolcular çok hızlı gelişirler ve not alırsanız veya dikkat ederseniz; kilolarını düşürdüklerini görürsünüz. Hırslı oyuncularda antremanlarda ve maçlarda çok iyi performans sergilerler. Benim ölçütüm 3 şey zaten, tamamen kendi kafa yapımla alakalı. Hırslı, Kararlı ve Profesyonel oyuncular. PA'larına daha çabuk ulaşırlar. Ek olarak, eğer bu değerler çok yüksekse, Fiziksel gelişimleri çok üst düzey olur.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Anladım. Yardımın için teşekkür ederim bunu öğrendiğim iyi oldu.

Genel olarak başka bir taktiğe geçtiğim zaman bu sorun düzeliyor. Fakat mevcut taktik anlayışım ile devam etmek istiyorum. Önerdiğiniz yöntemleri deneyeceğim.

Mesaj Yetkileri