daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Trübünler çok renkli olacakmış. Yine taraftar gösterisi olacak![]()
FM Gazetesi
Fazla uzak değil, içimizden bir takım Alanya
Bjk rahat kazanır.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Alania gider. Beşiktaş!ın kazanacağını düşünüyorum. Turu rahat geçecek.
Finalleri bitirip Çarşamba günü İstanbul'a döneyim de maça giderim. Tribünde olmak gerekirMaça gelecek olursak önce taraftar rakip oyuncuları afallatır sonra takımımız. Rahat kazanırız.
Bu arada biletixle bu sezon için anlaşmadık mı ? yoksa henüz biletler mi çıkmadı ?
Sert oynayan bir takimmis galiba sakatlıklar falan olmasında
Alania'ya veren baltacı kim ? Sözüm meclisten dışarı tabi ..![]()
Beşiktaş burada Alania'ya maç falan vermez. 2 yada 3 farklı bir galibiyet bekliyorum ben.
Rahat bir galibiyet olacaktır.
Ben yine yayın göremiyorum ?
Çok ama çok rahat galip geliriz...
Beşiktaş kalitesini gösterecektir. Bol gollü olur inşallah.
Bu sene 2.lige düşmüş Alanya,kupa finalisti aynı Kayseri Erciyes gibi ummadık taş baş yarmasında
Bir sürpriz olmazsa ilk maçtan turu getirecek skoru elde ederiz.
So what?
Saike
Bir zahmet.
Bu takıma karşı da rahat kazanamayacaksak "bilemiyorum yani".
alt biter bence. rakip hiç gol yemiyormuş. 2 farklı kazanırsak sevinirim ben
ama iki maçı da birer farklı alırız gibi geliyor.
İnönü'de işi bitirip rövanşta da yedek kadromuzla çıkarız sahaya. Gönlümden geçen bu ve yanılmayacağımı umuyorum.![]()
D-Smart veriyor sanırım Beşiktaş maçını...
Rahat yenebilecegimiz bir maç ama nedense bu maç alt bitecek gibi geliyor bana. Alania kapanir ve sert oynar ve bizde gol atmakla zorlaniriz
Kapanmayı becerebileceklerini sanmıyorum tek sorun sert oynamaları durumunda olur.Beşiktaş'ın kalitesine dayanamazlar.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Benim içimden bir ses ilk yazıda da belirttiğim gibi taraftara teslim olacaklarını söylüyor. Orada olacağım aksilik çıkmazsa. Esir alırız biz onları![]()
takım düşdü ama şu an liginde üst sıralarda yani yüksek ihtimal tekrar çıkıcaklar samsunspor'a benzeyen bi takım...sürpriz çıkabilir.
“Futbol oynamak istiyoruz“
Takım kaptanı İbrahim Toraman ise uzun bir aradan sonra resmi bir maça çıkacaklarını belirterek, ''Uzun bir ara oldu. Artık futbola döndük ve futbol oynamak istiyoruz. Sezonun ilk resmi maçı. Bizim için çok önemli'' şeklinde konuştu.
İlk maçların hep zor geçtiğini kaydeden İbrahim, şöyle devam etti:
''Taraftarımızın önünde inşallah iyi bir sonuç alırız. Onların müthiş desteğiyle bu maçtan avantajlı bir skor almak istiyoruz. Zor bir maç olacak. Tecrübeli bir takımız. Saha ve seyirci avantajını kullanırsak iyi bir sonuç alırız.''
Duran toplar konusunda çok çalıştıklarını bu durumun özellikle kapanan takımlar karşısında iyi bir silah oluğunu ifade eden İbrahim, ''Yarınki rakibimiz de iyi savunma yapan bir ekip. Rakibimizi hocanın analizleri sayesinde izledik. Genç ve hazır bir takım. Ligleri devam ediyor. Kolay bir maç olmayacak'' diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Kaynağı: Haber1903
“Beşiktaş için büyük bir gece“
Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Alania ile oynayacakları maç hakkında açıklamalarda bulunurken, transferi gündemde olan Almeida ile ilgili de konuştu..
Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Alania ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi play off turu ilk maçının kolay geçmeyeceğini söyledi.
Carvalhal, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde takım kaptanı İbrahim Toraman ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Alania'ı hem teknik heyeti göndererek, hem de videodan izlediklerini ve analiz ettiklerini belirterek, ''Rakibe olduğundan daha fazla saygı göstermeliyiz. Her rakibimize saygı gösteriyoruz. Rakibimiz Premier Lig'de değil, ama bulunduğu ligde ilk sırada. 21 maç içinde sadece 9 gol yemişler. Kolay bir eleme turu olmayacak. Bunun bilincindeyiz'' diye konuştu.
Alania'nın iyi ve kötü yaptığı şeyleri bildiklerini ve bunların üzerine çalıştıklarını aktaran Portekizli teknik adam, ''Rakibimizi iyi tanıyoruz. Maç için hazırız. Amacımız yarın Beşiktaş için büyük bir gece geçirtmek. Taraftarımızın da bize maçın başından itibaren destek olmasını bekliyoruz. Alania karşısında önlemlerimizi alıp avantajlarımızı kullanıp bu turu geçmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.
Eleme turlarındaki maçların 2 karşılaşma üzerinden oynandığını kaydeden Carvalhal, ''Sonuç ikinci maçın sonunda belirleniyor. Biz ilk maçta taraftarımızın önünde oynamanın avantajını kullanmak istiyoruz. Ancak rakibimiz kolay değil. Liglerinde 20'nin üzerinde maç oynamışlar. Biz de takımımızın kalitesini biliyoruz ve sahaya bu kalitemizi yansıtmak istiyoruz'' diye konuştu.
-''ALMEIDA İÇİN BİZE GELEN BİR TEKLİF YOK''-
Carvalhal, Portekizli futbolcu Hugo Almeida'nın başka takımlara transfer olacağı yönünde haberler bulunduğunu, bu durumun Almeida'yı yarınki maç için nasıl etkileyeceği sorusuna, ''Almeida için bize gelen bir teklif yok. Kendisinin de bu konuda bilgisi yok. Bu nedenle kendisinin konsantrasyonunu dağıtacak bir durum da söz konusu değil. Maçı bekliyor'' yanıtını verdi.
Sakatlığı bulunan Necip ile babası vefat eden Aurelio'nun yarınki maçta forma giyemeyeceklerini kaydeden Portekizli teknik adam, cezalı Quaresma ve UEFA'ya ismi bildirilmeyen Sidnei'nin yokluğunun kendilerini nasıl etkileyeceği sorusu üzerine, ''Oynayamayacak oyuncular hakkında konuşmayı sevmiyorum. Onların olmaması bizi üzüyor. Diğer oyuncularımız da Beşiktaş'ın oyuncuları ve hepsi değerli. Onların yaptıkları ve yapacaklarına güveniyorum. Olmayan futbolculardan konuşmanın gereği yok'' diye konuştu.
Yarın Beşiktaş taraftarının karşısına ilk kez çıkacağının hatırlatılması üzerine Carvalhal, ''Stresli olduğum bir durum yok. Benim için çok güzel bir an olacak. Dünyanın en iyi taraftar kitlesi olduğunu söylemişlerdi, yarın bunu göreceğiz'' dedi.
“Kolay bir maç olmayacak“
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Alania'da teknik direktör Vladimir Gazzaev açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın karşılaşacağı Rusya'nın Alania Takımı Teknik Direktörü Vladimir Gazzaev, kendilerini çok zor bir mücadelenin beklediğini söyledi.
Gazzaev, karşılaşmanın oynanacağı Fiyapı İnönü Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Beşiktaş'ın Avrupa çapında bir kadroya sahip olduğunu belirterek, ''Çok zor bir maç bizi bekliyor. Beşiktaş'ın Avrupa çapında bir kadrosu var. Ama çok iyi hazırlandığımızı düşünüyoruz. İnşallah bizim açımızdan iyi bir skor olacaktır'' dedi.
Oyuncularından yarın görevlerini iyi bir şekilde yerine getirmesini beklediğini anlatan Gazzaev, ''Oyuncularımdan yarın görevlerini yerine getirmelerini bekliyorum. Ancak çok zor bir maç olacak bizim için. Beşiktaş'ın Simao, Fernandes, Almeida, Quaresma gibi futbolcuları var. Beşiktaş'ta teknik direktörünün değişmiş olması, yeni bir teknik direktörün gelmiş olmasının onlar için bir dezavantaj olacağını düşünmüyorum'' diye konuştu.
Basın toplantısına katılan Alania oyuncusu Georgi Gabulov da kendilerini kolay bir maçın beklemediğini belirterek, ''Çok kolay bir maç olmayacak. Beşiktaş kaliteli oyunculara sahip ve tecrübeli bir takım. Ama elimizden geleni yapmaya çalışacağız'' ifadelerini kullandı.
Yıldız sayılabilecek bir oyuncularının olmadığını dile getiren Gabulov, ''Futbolcularımız genelde genç ve yaşadığımız bölgenin insanları. Ama futbola çok aç oyuncularımız var. Bu yüzden elimizden gelenin en iyisini sergilemeye çalışacağız'' dedi.
Gabulov, siyah-beyazlı taraftarların önünde bir sıkıntı yaşamayacaklarını da belirterek, maçların seyircilerle güzel olduğunu kaydetti.
Bu arada Alania takımı, Fiyapı İnönü Stadı'nda yaptığı antrenmanla Beşiktaş maçının hazırlıklarını tamamladı.
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı
Beşiktaş gruplara abone
Beşiktaş, yeni sisteme geçildiğinden bu yana başarılı bir grafik çizerek, 4 kez gruplara kalmayı başardı.
UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalabilmek için play-off turunda Rusya'nın Alania takımıyla mücadele edecek Beşiktaş, yeni sisteme geçildiğinden bu yana başarılı bir grafik çizerek, 4 kez gruplara kalmayı başardı. Gruplu sisteme geçildiğinden bu yana 5 kez UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, bunların 4'ünde gruplara kaldı, 1'inde ise play-off turunda elendi.
2004-05 sezonunda play-off turunda Norveç'in Bodo Glimt takımıyla eşleşen siyah-beyazlılar, deplasmanda 1-1 berabere kalıp, evinde 1-0 kazanarak turu geçti ve gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.
2005-06 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan başlayan Beşiktaş, Liechtenstein'ın Vaduz takımını 1-0 ve 5-1'lik sonuçlarla eledikten sonra play-off turunda İsveç'in Malmö takımıyla eşleşti. Malmö'ye İstanbul'da 1-0 mağlup olan ''Kara Kartallar'', deplasmanda 4-1 galip gelip, UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci kez gruplarda mücadele etme şansı yakaladı.
2006-07 sezonunda Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını 2-0 ve 2-2'lik sonuçlarla eleyerek gruplara kalan siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi'nde sadece 2008-09 sezonunda gruplarda mücadele edemedi. Bu sezonda 2. ön eleme turunda Bosna-Hersek'in Siroki Brijeg takımını 2-1 ve 4-0'lık skorlarla kupa dışında bırakan siyah-beyazlılar, play-off turunda ise Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımına elendi. Metalist Kharkiv karşısında İstanbul'daki ilk maçı 1-0 kazanan Beşiktaş, deplasmanda 4-0 kaybedip, gruplu sisteme geçildiğinden bu yana ilk kez elenip gruplara kalamadı.
Siyah-beyazlılar geçen sezon ise 2. ön eleme turunda Faroe Adaları temsilcisi Vikingur'u 4-0 ve 3-0, 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımını 1-1, 3-0, play-off turunda da Finlandiya'nın HJK Helsinki ekibini 2-0 ve 4-0'lık sonuçlarla eleyerek gruplarda mücadele etme hakkı kazandı.
-GRUPLARDAN SADECE 1 KEZ ÇIKABİLDİ-
Beşiktaş, gruplarda ise ön elemelerdeki başarısını tekrarlayamadı ve 4 kez mücadele ettiği gruplardan sadece 1 kez çıkmayı başarabildi.
2004-05, 2005-06, 2006-07 sezonlarında gruplarda başarılı olamayıp elenen ve bir üst tura çıkamayan ''Kara Kartallar'', tarihlerinde ilk kez geçen sezon Porto, Rapid Wien ve CSKA Sofya'nın bulunduğu grubu ikinci sırada tamamlayarak üst tura çıktı.
Siyah-beyazlılar, grupların ardından Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına elendi.
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı
Beşiktaş'ın Avrupa karnesi
Beşiktaş, Avrupa kupalarında 151. randevusuna çıkıyor.
Siyah beyazlılar, Rusya'nın Alania Vladikavkaz takımıyla yarın İstanbul'da yapacağı UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 151. karşılaşmasına çıkacak.
Beşiktaş, bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 150 maçtan 53'ünü kazanıp, 30'unda berabere kalırken, 67 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne kadar rakip fileleri toplam 183 kez havalandıran Beşiktaşımız, kalesinde ise 222 gol gördü.
Siyah beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 11 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.
Beşiktaş, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar toplam 66 maç yaparken; Geride kalan 66 maçta 29 galibiyet, 14 beraberlik, 23 de mağlubiyet aldı.
Siyah-beyazlılar, UEFA'da toplam 103 gol atarken, 83 de gol yedi.
Star veya kanald verirmi macı ?