Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 53 sonuç

Konu: 100. Yılda Şampiyon!!!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default 100. Yılda Şampiyon!!!

Az önce internette dolaşırken bir tarihi gördüm ve aklıma bir durum geldi. Zaten bildiğim bir şeydi ama hiç bu açıdan düşünmemiştim. Galatasaray'ın kuruluş tarihinden bahsediyorum.
    Galatasaray Spor Kulübü'nün kuruluş tarihi 20 Ekim 1905'tir hemen her Galatasaray taraftarının bildiği gibi. 20 Ekim 2005 tarihi, 2005-06 futbol sezonu içinde olduğuna göre Galatasaray Spor Kulübü'nün 100. yılı aslında bu sezondu ve aslında 100. yılda şampiyon oldu. İnanılmaz bir durum bu bence, herkesin yanlış hesaplama yapıp böyle bir hata yapması.

Not: Bu durum üstüne biraz araştırma yaptığımda Hıncal Uluç'un bu durum hakkında birkaç yazı yazdığını ve NTV'deki 90 Dakika programında da bahsettiğini öğrendim.

Nesil
    2006
    Yer
    Her nerede bulunuyorsam..

Teknik olarak oldukça mantıklı fakat yıl hesabına göre bakıyorlar herhalde

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ne fark eder ya

100.yılda NE YAPTIĞIN DEĞİL, 100 YILDA NE YAPTIĞIN ÖNEMLİDİR

Galatasarayımızın 100 yılda neler yaptığı ortada zaten
    ...Eğer mücadele ettiğin noktaya varmayı ummuyorsan, mücadele edemezsin...

bencede kurulduğu sene 1.yılı olmuyorki .... 1906 da 1 yaşında oluyor ....
    2006 da 100!!!

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

maalesef bu yanlış. çünkü teknik olarak 20 ekim 1905'ten itibaren bu bizim birinci yılımızdır. 20 ekim 1906 tarihinden itibarense 2. yılımızdır. şimdi kolay bir hesapla bakalım.

(1906-1905)+1=2 ise (2005-1905)+1=101

gördüğünüz gibi bu hakikaten bizim 101. yılımızdı. 20 ekim 2006'dan itibaren de 102. yılımıza gireceğiz. bilmem anlaşıldı mı.

Quote Originally Posted by cureshot
    maalesef bu yanlış. çünkü teknik olarak 20 ekim 1905'ten itibaren bu bizim birinci yılımızdır. 20 ekim 1906 tarihinden itibarense 2. yılımızdır. şimdi kolay bir hesapla bakalım.

(1906-1905)+1=2 ise (2005-1905)+1=101

gördüğünüz gibi bu hakikaten bizim 101. yılımızdı. 20 ekim 2006'dan itibaren de 102. yılımıza gireceğiz. bilmem anlaşıldı mı.
    sen doğar doğmaz bir yaşında mı oluyorsun ???? yoksa doğduktan 1 yıl geçtikten sonra mı 1 yaşında oluyorsun ....
    1906 da 1 yaşında olduğuna göre 2006 da 100 yaşında olur ...

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by paco

sen doğar doğmaz bir yaşında mı oluyorsun ???? yoksa doğduktan 1 yıl geçtikten sonra mı 1 yaşında oluyorsun ....
    1906 da 1 yaşında olduğuna göre 2006 da 100 yaşında olur ...
    arkadaş senin de zorun benle herhalde. neyse. şöle izah edeyim. doğduğun andan itibaren birinci yaşını yaşıyorsundur. galatasaray da kurulduğu andan itibaren birinci yılını yaşamaktadır. o bitirdiğin yaştır veya yıldır. 100. yıl kutlamalarının başladığı tarih 20 ekim 2004'tür, olması gerekir. çok basit bi şey bu ya. bunda anlaşılmayacak bi şey yok yanee. bitirdiği yıla göre konuşmayın.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bak kürşat abi şöyle demek istiyor;

sen doğduğun günden itibaren 1.yaşını yaşıyosun demektir. diyelimki 8 mayıs 1990 da doğdun. 8 Mayıs 1991 de 1 yaşın bitmiş olur Galatasaray'da 20 Ekim 2004'te 100.yılını yaşamaya başlıyor, 20 Ekim 2005'te de artık 100.yıl bitiyor

arkadaş senin de zorun benle herhalde. neyse. şöle izah edeyim. doğduğun andan itibaren birinci yaşını yaşıyorsundur. galatasaray da kurulduğu andan itibaren birinci yılını yaşamaktadır. o bitirdiğin yaştır veya yıldır. 100. yıl kutlamalarının başladığı tarih 20 ekim 2004'tür, olması gerekir. çok basit bi şey bu ya. bunda anlaşılmayacak bi şey yok yanee. bitirdiği yıla göre konuşmayın.
    seninle ne diye uğraşıyım ben .... sana çok basit bir soru bugün doğan bir bebeğe sen bir yaşında mı dersin yoksa seneye bu zamanlar mı 1 yaşında dersin .... offf ya tartıştığımız konuya bak .::::

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

HAHA iyice karıştı valla

Nesil
    2006
    Yer
    Her nerede bulunuyorsam..

Aman dikkat! Galatasaray'ın 100. yılını tartışırken kendi 100. yılımızı kutlamayalım. Konu gitgide uzuyor da...

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by paco

seninle ne diye uğraşıyım ben .... sana çok basit bir soru bugün doğan bir bebeğe sen bir yaşında mı dersin yoksa seneye bu zamanlar mı 1 yaşında dersin .... offf ya tartıştığımız konuya bak .::::
    sana da çok basit bir soru. o bebek birinci yılını doğar doğmaz mı yaşıyordur yoksa doğduktan 1 yıl sonra mı. allalla. adamı kanser ettin be güzel kardeşim. bu kadar basit bi şeyi de elli kere anlattırıyosun bana ya helal olsun sana.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

20 Ekim 2004'te 100 yaşından gün almaya başlarsın insan olarak düşünürsen. O bakımdan 100. yılın içerisindedir. Ancak 100. yılını 20 Ekim 2005'te tamamlarsın yani 100. yılın ancak 20 Ekim 2005'te tamamlanır. O zaman da 100. yılımız diyebileceğin tarih 20 Ekim 2005 olur. 20 Ekim 2005 tarihi de 2005-06 sezonu içerisindeyse 100. yılında şampiyon olduğun sezon olur. Bilmem anlatabildim mi?

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by demirhan1984
    Aman dikkat! Galatasaray'ın 100. yılını tartışırken kendi 100. yılımızı kutlamayalım. Konu gitgide uzuyor da...
    yahu selman bu gidişle önümüzdeki 75 yıla ihtiyacım kalmayacak çünkü paco iki günde beni elli sene yaşlandırdı ha.

Nesil
    2005
    Yer
    Belli bir yerim yok adımd

100 yıl 500 yıl hiçç farketmez önemli olan şampiyonluk....
    Bursasporlu Olmak Ayrıcalıktır...

ya allah aşkına arkadaşlar bırakın bu gün almayı falan şuraya doğum yılınızı yazın birde yaşınızı yazın allah aşkına ya............

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

ne oluyo ya benim aklım karıştı
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

100.yılda NE YAPTIĞIN DEĞİL, 100 YILDA NE YAPTIĞIN ÖNEMLİDİR
    son derece doğru bir laf katılıyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yazayım. 15 Şubat 1983. Bu durumda ben 23 yaşındayım ve 24 yaşından gün alıyorum. Diğer yandan 28 Mayıs 1983 birisi 22 yaşında ve yarından itibaren 23 yaşında olacak ve 24 yaşından gün almaya başlayacak.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

ben 83 lüyüm 23 bitio. 23 yaşındayım demek de saçma çünkü 24 üm aslında ama bitirdiğin yaşı söylemenin bence kanuni zaruretten öte olmaması lazım yanee kanunen bitirdiğin yaştasın yoksa ben şu anda 24 yaşındayım yanee. bak orayı da bold yapıp fontunu büyülttüm ki anlayasın. şimdiki zamandan bahsedioz uyandırayım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet bu zamandan bahsediyoruz. Matematiksel olarak konuşacaksak bu durumda sen 23,xxx yaşındasın. Mutlak değere alırsan o değeri 23 yapar. Kanunen de matematiksel olarak da 23 yaşındasın, kaçarın yok

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Aslında işin teknik tarafında girmeye hiç gerek yok.. Ki girersek cureshot haklıdır
    Yaş hesabında öyle bir ayrıntı vardır; devrilen yaş söylenir..

Canaydın'a soralım: Madem öyleydi 2004 - 2005 sezonundaki "Yüzüncü yılımızda şampiyonluk" söylemleri, logolar, kutlamalar, şunlar bunlar neydi? O zaman atsaydı ya bu pek bilimsel tartışmayı ortaya..
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

ben 83 lüyüm 23 bitio. 23 yaşındayım demek de saçma çünkü 24 üm aslında ama bitirdiğin yaşı söylemenin bence kanuni zaruretten öte olmaması lazım yanee kanunen bitirdiğin yaştasın yoksa ben şu anda 24 yaşındayım yanee. bak orayı da bold yapıp fontunu büyülttüm ki anlayasın. şimdiki zamandan bahsedioz uyandırayım.
    ha uyandırdın beni çok zekisin kardeş sen pardon yaa... ama hala kaç yaşındasın ben anlamadım ... 23 mü 24 mü karqar ver yok bitirdiğim yaş yok girdiğim yaş yok gün alıyom deme kaç yaşındasın yaaa....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben de onu diyorum ya zaten. Nasıl böyle bir şey yapılabilir? Ben bunu anlayabilmiş değilim. Olmayan bir şeyi -ki devrilen yaş söylenir- nasıl ortaya attın? Anlayamadığım bu.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Gravity
    Evet bu zamandan bahsediyoruz. Matematiksel olarak konuşacaksak bu durumda sen 23,xxx yaşındasın. Mutlak değere alırsan o değeri 23 yapar. Kanunen de matematiksel olarak da 23 yaşındasın, kaçarın yok
    siz hep beraber bi evde toplanmış kesin benle kafa buluosunuz galiba. nese buna da şükür. kaçıncı yılda olduunu tartıştıımız bi şampiyonluumuz var en azından ama yine de son olarak tek bişii dicem. allah sizin müstehakınızı versin e mi, allah sizi, cemil cümlemizi nasıl biliyosa öle yapsın.

Ben de onu diyorum ya zaten. Nasıl böyle bir şey yapılabilir? Ben bunu anlayabilmiş değilim. Olmayan bir şeyi -ki devrilen yaş söylenir- nasıl ortaya attın? Anlayamadığım bu.
    bencede haklısın bencede büyük hata ....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ya Kürşat kardeşim, neden kafa bulayım ben seninle allah aşkına? Genel bir teoremi neden reddediyorsun? Tamam, anarşist takılmak, düzene karşı koymak keskin zekaların işidir, bende severim bunu yapmayı ama konumuz şimdi düzene başkaldırmak üzerine değil ki? Bir kabul üzerinden yola çıkıyoruz zaten, devirdiğin yaştasındır ve yaşın bittiği tarih senin bilmem kaçıncı yılındır. Bu teoremi kabul etmezsen zaten anlaşamayız ki.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Ya Kürşat kardeşim, neden kafa bulayım ben seninle allah aşkına? Genel bir teoremi neden reddediyorsun? Tamam, anarşist takılmak, düzene karşı koymak keskin zekaların işidir, bende severim bunu yapmayı ama konumuz şimdi düzene başkaldırmak üzerine değil ki? Bir kabul üzerinden yola çıkıyoruz zaten, devirdiğin yaştasındır ve yaşın bittiği tarih senin bilmem kaçıncı yılındır. Bu teoremi kabul etmezsen zaten anlaşamayız ki.
    tmm kardeş herkesin doğrusu kendine ama o yaş sadece kanun öle istediği için uyandırayım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Uyandırma be hocam, ben iyiyim böyle. Zaten uyku gözümden akıyor.

ben burda 100.yılımızda şampiyon olduk demek için demiyorum ama teori olarak ... da her türlü olarakda hesaplayın bu çıkar ....
    ben 1982 doğumluyum ve 24 yaşındayım biri bana yaşımı sorduğu zaman yokdevirdiğim yaşım mı yoksa gerçek yaşım mı diye cvp vermem.......

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri