UEFA, Avrupa Ligi'nden ihraç ettiği FC Sion'un yerine Celtic'i turnuvaya dahil etti.
İsviçre ekibi, 2008'de Essam El-Hadary'nin transferine bağlı olarak UEFA tarafından kendilerine konan transfer yasağından sonra kadrosuna kattığı futbolcuları bu maçlarda oynattı ve Celtic de buna itiraz etti.
İskoç ekibinin bu itirazı hakkında Michel Platini "FC Sion transfer yasağının kurallarına uymadı. Transfer yaptılar, transfer ettikleri oyuncuları da [bu maçlarda] oynattılar." dedi.
Bu kararın bir sonucu olarak Celtic iki maçta da 3-0'lık skorla hükmen galip gelmiş oldu ve turnuvaya dahil edildi. Glasgow ekibinden bir sözcü konu hakkında "UEFA tarafından itirazlarımızın kabul edildiği bize bildirildi ve Celtic lehinde karar alındı. Bu karardan memnunuz ve aynı zamanda İskoçya Futbol Federasyonu'na da yardımlarından dolayı minnettarız." şeklinde konuştu.
Celtic böylece I Grubu'nda Atletico Madrid, Udinese ve Rennes'le mücadele edecek.
Fakat Sion'un bu karara itiraz etmesi bekleniyor. Kulübün başkanı Christian Constantin, Celtic'in turnuvaya alınması durumunda harekete geçeceklerini söylemişti.