Oyunu kurduğum günden itibaren iki defa yeni oyun açtım. İlki Liverpool takımını seçtim. Sezona çok iyi bir giriş yaptım. Hazırlık maçları da dahil ilk 15 maçta 12 galibiyet 3 beraberlik aldım. Ligin ilk maçında Charlie Adam'ın 3 ay, 3 maç sonra Jordan Henderson ve Stewart Downing'in 2 ay, 2 maç sonra Andrew Carroll'un 1 ay sakatlanmasıyla kadro iyice daraldı. Bu sakatlıklara rağmen 4 maç ite kalka iyi sonuçlar almaya devam ettim. Ama çorap söküğü gibi 4 maç sonra aynı anda bu defa kaleci Pepe Reina 4 ay ve savunmadaki en iyi adamın Martin Skrtel 1 ay sakatlandı. 1-2 haftalık sakatlıklar olsa tamam ama hepside uzun süreli sakat kalıyorlar. Takımın en iyi oyuncusu Steven Gerrard'ı saymıyorum. Sakatlıktan çıktıktan sonra 1 maç dinlendirip hemen ilk 11'e koyduğum maçta tekrar sakatlanıyor. Gerçekte olduğu gibi oyunda da kronik. Onu çok iyi ayarlamışlar. Sakatlıklara rağmen oyuna devam ettim ama bu kez kötü sonuçlar gelmeye başladı. Daha fazla boku çıkmadan kovulmadan oyunu sildim.
İkincisi Beşiktaş ile yeni oyun açtım. İlk oyunumda olduğu gibi ilk maçlarda çok iyi sonuçlar aldım. Avrupa Ligi ön eleme ilk maçında Manuel Fernandez 1.5 Ay, rövanş maçında Necip Uysal 5 ay sakatlandı. Sezonun başında takımın orta sahası iptal oldu..Bu iki sakatlıktan sonra ligin 15.haftasına kadar fazla sakatlık olmadı. Roberto Hilbert'in 1 ay ve İbrahim Toraman'ın 2 haftalık sakatlığı dışında. Avrupa Liginde grupta son maç öncesi oyun bana attı kazığı gene
Manisa maçından sonra Ricardo Quaresma 3 ay ve Simao 2 hafta sakat.. Tabi benim hatamda vardı. Avrupa kupasında kritik maç öncesi bu adamları dinlendirmem gerekiyordu. Mutlaka 3 puan almam gerekiyordu gruptan çıkmam için. 2-1 önde götürdüğüm maçta son dakika da gol yiyerek elendim. Bu maçtan sonraki oynadığım lig maçından sonra Cenk Gönen 2 ay sakat ve Avrupa liginden elenmenin verdiği moral bozukluğu ve üstüne sakatlıkların artmasıyla oyuna daha fazla sinir olmamak için sildim.
Uzun uzun yazdım. Bu oyunda sakatlıklar çok can sıkıyor. İnsan belli bir süre sonra oyundan tamamen sıkılıyor. Bu biraz da benim oyunu rastgele oynamamdan da kaynaklanıyor olabilir. Ama sakatlıkları en aza indirmem için neler yapmam gerektiğini yazarsanız ona göre yeni oyun açayım. Bu seride anladım ki alternatifli kadro kurmak gerekiyor. FM 2011'de bu kadar fazla sakatlık olmuyordu. Sakatlıklarda bu oyunun bir zevki ama bu kadar fazla olmamalı. Şimdiden yazacağınız yorumlar için teşekkürler.