-
05.Haziran.2006, 13:39
"yıldırım napolyona benziyor"
Fenerbahçe'nin Hollandalı eski futbolcusu Pierre Van Hooijdonk, İspanya'nın Jerez de Frontera kentinde katıldığı özel bir futbol turnuvasında DHA'nın sorularını yanıtladı. Fenerbahçe'deki gelişmleri günügününe büyük bir dikkatle izlediğini belirten Hollandalı golcü, Fenerbahçe'nin Galatasaray'a şampiyonluğu kaçırmasından çok, Aziz Yıldırım'ın başkanlığı bırakmasına üzüldügünü söyledi. Fenerbahçe gibi bir dünya kulübünün şampiyonluğu bu şartlarda Galatasaray'a bırakmasının ardında teknik nedenler yattığını savunan Pierre Van Hooijdonk, asıl sorumlunun Daum olduğunu idda etti. Daum ile sürtüşmesini herkezin bildiğini anlatan Van Hooijdonk, Fenerbahçelilerin zamanla kimin haklı olup, kimin haksız olduğunu şimdi daha iyi anladığını kaydetti. Pierre Van Hooijdonk, Aziz Yıldırım'ın istifasına anlam veremediğini de belirterek, sarı lacivertli kulübün büyük bir adamı kaybettiğini savundu.
Fenerbahçe'de top oynadığı süre içerisinde Başkan Yıldırım'ı hep Napolyon'a benzettiğini hatırlatan Pierre Van Hooijdonk, "Onu Napalyon'a benzetiyorum. Eli sürekli cebinde, gururlu, kibirli ve ne yaptığını bilen bir adam profili çiziyordu. Biraz da iletişimi olsaydı, daha da başarılı olurdu" dedi. Aziz Yıldırım'ın, istifasından sonra tekrar Fenerbahçe'nin başına geleceğini inanmadığını kaydeden Pierre Van Hooijdonk, "Bu onun şahsi kararı, ancak döneceğini sanmıyorum. Türkiye'de bazen herkes yalan yanlış konuşuyor. Konuşması gerekenler ise susuyor. Buna şahit oldum. Türkiye'de özellikle medyada çok sayıda spekülasyon yapıldığı için, Aziz Yıldırım'ın geri döneceğini zannetmiyorum" diye konuştu.
Hollandalı yıldız, bu sene Fenerbahçe'nin şampiyon olamamasının nedenleri arasında bazı teknik sorunlar yattığını da iddia ederek, "Fenerbahçe gibi bir camanın şampiyonluğu son maça bırakmasına anlam veremiyorum. Fenerbahçe, Türkiye'nin en iyi yıldızlarından oluşmuş bir kadroya sahip olduğu gibi, Avrupa'nın en iyilerini de getirerek, önemli bir takım yaratma iddasına girdi. Bu kadro ile bir takım şampiyon olamıyorsa, başka neden aramaya gerek yok. Öyleyse ortada bu kadroyu işletemeyen teknik nedenler var" diyerek Daum'u suçladı. Pierre Van Hooijdonk, Fenerbahçe'ye başarılar diliyerek, gönlünün hep bu takımda olacağını, kendisini zorla bu takımdan ayıranları ise asla affetmeyeceğini sözlerine ekledi.
Mesaj Yetkileri