@mustafataha FIFA, 2 Haziran'da Wembley'deki İngiltere-Belçika karşılaşmasında gol çizgisi teknolojisini denemeye karar vermiş.
http://www.mirror.co.uk/sport/footba...chnology-846282
@mustafataha FIFA, 2 Haziran'da Wembley'deki İngiltere-Belçika karşılaşmasında gol çizgisi teknolojisini denemeye karar vermiş.
http://www.mirror.co.uk/sport/footba...chnology-846282
Açıkcası bi 5-10 sene sonra sahada hakem kullanılacağını düşünmüyorum.
Teknoloji diğer branşlarda kullanılıyorsa futbolda da kullanılabilir.
Amerikan futbolundaki hakem sistemi lazım futbola. Kaç yıldır söylüyorumda dinletemiyorum![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Tartışılan bir pozisyon olunca oyun duruyor ve tribündeki hakem masasındaki adamlar bilgisayardan pozisyonu izliyorlar. Sonrasında net bir karara varıyorlar. Baskette bile bazen kullanılıyor bu sistem. Futbola da eklenebilir.
Mesela adam eliyle gol attı. A takımı seviniyor B takımı yoğun bir şekilde itiraz ediyorlar. Hakemler bilgisayardan bakar ve golü iptal eder. Maksimun 2 dk lık iş.
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Futbol böyle çok daha iyi bence Futbol böyle olduğu için ilgi görüyor yoksa Maradona Maradona olabilirmiydi ?
Kullanilmasi lazim artik. Neler neler gormuyor hakemler, insanlar zaten diger kararlarla cileden cikiyor bari bu is garantiye baglansin. Ilk aklima gelen Deividin pozisyonu.
Sadece gol değil,diğer kritik kararlar için de teknolojinin kullanılması gerekiyor bence.
So what?
Saike
http://haber.gazetevatan.com/futbold.../455045/5/SporFIFA'dan devrim niteliğinde yenilik
FIFA'nın bir süredir teste tabi tuttuğu gol çizgisi teknolojisi ilk kez bu akşam İngiltere-Belçika maçında denenecek...
FIFA'nın bir süredir teste tabi tuttuğu gol çizgisi teknolojisi ilk kez bu akşam İngiltere'nin Belçika'yla oynayacağı hazırlık karşılaşmasında denenecek.
2010 Dünya Kupası'nda oynanan İngiltere - Almanya karşılaşmasında Lampard'ın çizgi içine düşen vuruşunun gol sayılmaması üzerine gol çizgisi teknolojisi tartışılmaya başlanmıştı.
FIFA Başkanı Sepp Blatter, bu teknolojiyi uygulayabilecek şirketlere çağrıda bulunurken, iki firmanın hazırladığı teknolojik altyapı finale kalmıştı. Budapeşte'de geçtiğimiz hafta yapılan FIFA kongresinde gol çizgisi teknolojisinin denenmesi kararlaştırılmıştı.
Ben hala bu sistemi anlamadım.Toplar da çip falan mı olacak.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Peki ya çipten sinyal geldiği halde golü vermez ise hakem o zaman ne olacak![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Ya çipin pili biterse![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Bu olay heryerde olur ama Türkiye'de olmaz. Top tribüne gitti mi adam aynı topun çipsizini atar sahaya o zaman ne olacak![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Sinyal sadece hakeme gitmez, ayrıca hakem masasındaki bilgisayara gider hakem golü vermezse müdahale ederler, mesela... Ya da skorbordun oraya büyük yeşil bir lamba yaparsın, gol olduğunda yanar, sıkıysa vermesin golü
İyide maçlarda zaten sadece resmi toplar kullanılıyor sonuçta hepsi çipli olacağından öyle bir ihtimal olmaz. Çip dediğin zaten öyle pahalı birşey olacağını sanmam, ufacık bir parçadır. Ama topa vura vura çip bozulur mu onu bilemem.
Gerçi dediğin gibi Türkiye'de illaki bir problem çıkar. Hatta taraftarlar sinyalleri bozan veya benzeri akla hayale gelmeyecek şeyler icat ederler![]()
Futbolu 50 dakika indir, hakemin her düdüğünde saniye dursun, basketbol gibi olsun, mis.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Top çizgiyi geçtiğinde yanan kale direği yapılabilir. Nereden aklıma geliyor böyle şeyler.
Aman usta, bazen ambulans bile olmuyor stadyumlarda, bir de itfaiye çıkarma başımıza![]()