Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Maçı her türlü alacağımıza inanıyorum. Özellikle ilk yarı stoperlerimizden biri oyunu katledecek bir hata yapmazsa bir şekilde gol atıp kazanırız. Ama maç kesinlikle zor geçecek, oyunu yönlendirecek oyuncu yok malesef.
Rakip takımın teknik olarak bizden bir kademe aşağıda olduğunu söylemek yanlış olmaz. Tamamen takım oyununa dayalı ve makine düzenine endeksli bir takımlar. Şampiyonlar Liginde kazandıkları maçların çoğunda tehlikeli kontra atakları ile dikkat çektiler. Kısaca bireysel olarak skoru değiştirecek olağanüstü isimleri yok. (Valbuena'nın Marsilya maçında yarattığı tehlikeyi düşününce büyük bir avantaj bu.)
Bunu bir kenara koyduğumuzda Fenerbahçe orta sahasında oyunu organize edebilecek bir isim yer almıyor. Emre ve Meireles'in olmamasından sonra takımımızın taktik değişikliğe gitmesi gerektiğini düşünüyorum. 4-4-2 bu karşılaşmada kullanmamız gereken taktiktir kanımca.
Volkan
GG/EGEMEN/YOBO/ZİEGLER*
KUYT/TOPAL/BARONİ/STOCH*
WEBO/SEMİH*
* - R.Ziegler yerine Hasan Ali Kaldırım'da yer alabilir bu karşılaşmada.
* - Aykut Kocaman'ın manevi oğlu gibi gördüğü Caner'i bu maçta kesmek zorunda olduğunu düşünüyorum. Stoch gibi rakip savunmayı karıştırabilecek, adam geçip şut atabilecek veya orta kesebilecek hızlı bir adamı kullanmalı.
* - Kadroya Semih'i dahil etmemin nedeni Sow'un sakatlığının olması ve büyük ölçüde karşılaşmaya yetişemeyecek olmasıdır. Semih ilk on bir oynamayacaksa 4-4-1-1 sistemi ile Stoch'u serbest oyuncu yapıp Caner'i ilk on bire dahil edebiliriz ama yazdığım kadronun arkasındayım.
Selçuk-Topal-Cristian her türlü gol yedirir, Yiyeceğin bir gol kafadan 2 gol atmanı gerektirecek, Kapalı savunmalara karşı çok başarılı (!) olduğumuzu söylememe gerek yok sanırım : ) Bu yüzden Umarım bu üçlü ile çıkmayız ama sistem de değişmeyeceğine göre bu üçlüyü görmek mümkün, Allah yardımcımız olsun.
...
Fenerbahçe Eğer Kazanmak İstiyorsa Takım Savunmasında 0 hata yapmak zorunda aksi taktirde gol yenilirse geri dönüşü olmaz allah temsilcimizin yanında olsun
Adamlar deli dehşet kontro futbolu oynuyor,risk her zaman var
Meireles yok iken açık konuşayım bu takımda ayrı bir ruh oluyor.
Keşke Salih ile oynasa ama zor diye düşünüyorum, Selçuk oynar gene rakip de eğer deplasmanda farklı oynamıyor ise çok pozisyona giren bir takım değil.
Geçen maç net bir şekilde gördük bunu sadece pas yapabildiler. Caner bu maç oynamalı diye düşünüyorum ben geçen maç girdiğinde bile hırslıydı ve topu ileri taşıyabilmişti.
Pozisyon yaratma sıkıntımız var umarım bu maç o yine tekrar etmez yoksa rakip o zaman tehlikeli olur.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
caner: tuncay'ın istikrarsızı ve özverisizi. aynı tuncay gibi dağınık ve zaman zaman lakayt. yıllardır saf kanat oyuncusu olarak sadece dia'yı görebildik. kanatlarımız işlese çok güzel olacak da... nerdee...
İşi ilk yarıda bitirmemiz lazım
Sabır tur için anahtar sözcük.
İçimde bu maç Salih'in oynıyacağına dair bir umut var hatta daha fazlası var hayırlısı bakalım. Sow umarım maça yetişir. Sow - Webo - Kuyt rakip takımlar adına her zaman tehlike oluşturur.
Volkan
GG-Bekir-Egemen-Hasan(Ziegler)
Topal
Cristian-Salih
Kuyt------Webo---------Sow
gibi bir şey görebiliriz. Sow yetişemez ise Caner oynar.
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Fenerbahçe 60'a kadar iki fark yapmalı bence. Çok stratejik bir maç. 60'a kadar oyun 0-0 giderse rakip maç boyunca sert oynayacağı için direnci artacaktır. Rakibe yediği iki golde tek golün yeteceği bir maç. Onun için ilk maçta alınan beraberliğin o kadar büyük bir avantaj olduğunu düşünmüyorum. İkili maçta sahanda gol yemiyor isen her türlü şansın var. Fenerbahçe'nin maça baskılı bir oyunla başlayacağını düşünüyorum.
İlk golü F.Bahçe'nin atması çok önemli. Bu şekilde turu geçmesi daha da kolaylaşır. İlk golü BATE atarsa da, panik yapmamak lazım. Stres ve baskı, daha da zorlaştırır işi.
Seyircisiz olması işi biraz zorlaştıracaktır. Skor ne olursa olsun turu geçen taraf oluruz diye düşünüyorum. Başarılar Fenerbahçe !
Canım FEDA olsun sana !
En korktuğum şey fenerin 1-0 öne geçmesi sonra oyunu kontrol altına alması fakat batenin son dakikalar bastırıp golü atması 1-1 bitmesi inşallah korktuğum şey fenerin başına gelmez
Selçuk ve Topalla başlarsak kazanamayız.
Volkan - Yobo- Egemen - Ziiegler - Gökhan - Topal - Salih - Cris - Sow - Kayt - Sow
Miereles ve Emre yoksa orta saha yok demektir.Topal Ofansif olarak hiç destek veremez.Selçuk-Topal oynarsa tam intihar olur bu maç.Salih Baroni oynaması lazım.Baroni ne yapıcağı belli olmuyor.
Stoch artık görmek istiyorum.Baroni'ye bu kadar sabreden Aykut Kocaman neden Stoch oynatmaz ?
Gol yememek her şeyden önemli bu maçta. Yersek çıkarıcam diye 90dk yırtınırız. Gerekirse dk 80 maç 0-0 olsun.
Fenerbahçe kontrollü başlamalı.Eğer bir an önce golü bulayım diye saldırırsa rakip kontradan gol bulup turu cebe koyar. inşallah bu hafta ülke futbolu adına güzel sonuçlar alırız
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Fenerbahçe, Trabzon maçında ki gibi topu ayağında tutabilirse tur çok rahat gelir. Çünkü rakip düz bir takım. Kontra atağa çıkabilirler. İlk maçta 10 kişi kaldığımızdan bu özelliğini kullanamadılar. Böylece etkili olamadılar. Kontra atak yemediğimiz sürece duran toplar dışında gol yemez bu takım. Çünkü çok ekstra bir futbolcuları yok gol pozisyonu yaratabilecek.
...
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=166
İlk maçtan sonra yaptığım yorum... Geçerliliğini aynen koruyor.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Hadi ama Muhammet Stoch ne zaman yedek kalsa ortaya atılan ilk yem bu olurdu, o 4'lü zaten hiç yanyana oynamadı yanılmıyorsam kimse olmayan bir şey için medyumluk yapamaz. Yani şu takıma Messi'yi alsak ve hoca oynatmasa "Messi savunma yapmıyor" diyerek savunma psikoloji oluşturabilecek yüzlerce adam tanıyorum.
Emre'yi gönderdiğinde Fenerbahçe için en hayırlısı bu demişti. Fenerbahçe sadece o açığı kapatmak için 30 milyon TL'sından fazla para ödedi çare olmadı, Aykut Kocaman'ın gönderdiği Emre'yi Aziz Yıldırım geri getirdi ve bugün alınan onca Adam Emre'nin sol ayağı etmiyor, maçlardaki farkı görüyoruz. Aykut Kocaman'a en çok kaybettiren de bu biliyor musun ? En yakınında veya kamuoyu oluşturan insanların onun hatalarını eleştirmemesi. Rıdvan Dilmen'i hatırlarım bir Beşiktaş maçı öncesi, -bakın bırakın maç sonunu maç öncesi- Aragones Gökhan'ı stoper oynatacak diye adamı yerin dibine soktu. Fenerbahçe maçı kazandı Gökhan da maçın adamlarından biri oldu. Bugün o Rıdvan Dilmen bunca hataya rağmen sıkıyorsa soksaya Aykut Kocaman'ı yerin dibine ? FBTV'yi maç sonlarında izleyemiyorum bile bir kişi de yahu yanlış yapıyoruz demez mi ? Eh senin yöneticin çıkıyor (Kigili) "hocayla devamlı konuşuyoruz biz de bu durumu çözemedik üzerimizde nazar var herhalde bu nazarı kırmak gerek" diyor. Ötesi var mı ?
Bir insanın hatalarını telafi etmesi için önce yaptığı hatayı görmesi lazım. Aykut Kocaman'ı seven insanların ona yaptığı kötülüğün en büyüğü de bu. Aşırı savunma hissiyatı aynı hatayı tekrar doğuruyor.
Neyse maça dönelim. Buradaki -neredeyse- herkesin ortak görüşü Selçuk-Topal-Cristian'ın aynı anda sahada olmaması gerektiği çünkü önceden bu üçlünün bizi çok zor durumda bıraktığını gördük. Şu maça kadar diğer maçlarda az buçuk şans verilip maç temposu tutturulmaya çalışılsaydı elimizde Stoch ve Krasiç gibi iki kilit adamı da kullanabilirdik, elimiz daha geniş olurdu bu da bir hata ama neyse buna bir kulp bulunur : )
...
İbrahim , kimse 433 ün solundaki adamdan defans beklemedi / beklemiyor. Bunun aksini gösteremezsin. Stoch hücumda da bir üretkenlik gösteremediği için oynamıyor, yoksa defans yapmadığından falan değil. 2.paragrafa cevap vermeyeceğim. Çünkü; konu dışı. bunu hep yapıyorsun açıkçası. her mesajında ya Aziz Yıldırım'a ya da Aykut Kocaman'a bir sallama var. bunları sohbet alanında konuş, maç konusunda maçı konuşalım.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Karışmak gibi olmasın ama İbrahim adlı arkadaş sorunun kökünü bildiği için sürekli o kişilere "sallıyor" bence.
Ha stoch oynamıs ha 4-3-3 oynamışsın ha 3-5-2. Hersey için bir bahane var. Birini savunmak oldu mu körü körüne savunmanın bir yolunu biz buluruz türk taraftarlar olarak.
Adam her konuda sorunun başının "bu" olduğunu düşündüğü için sürekli "bu"ndan bahsediyor.
Dışardan bir göz olarak baktığımda da bence son derece haklı.
Siz de işinize gelmeyince burası maç konusu baska yerden konusun, işinize gelince her konu her yerde konuşuluyor ama.
Kusura bakmayın ama bu forumda uye olup yorum yapan herkesin bu cifte standard davranışlar karşısında bir şeyler söylemeye hakkı bulunuyor bence
Maç ile ilgili de;
Sabırlı olmak lazım. Bate asla FB kalitesinde bir takım değil.