Avusturya'ya alışamamıştım. Glasner'i orada bırakıp, yeni bir kulüp arayışına girdim. Telefonum çaldı. Arayan Portsmouth Iain McInnes'ti. 2 kere Premier Lig'i kazanan bir kulüptü Portsmouth. Ama şuan Npower Lig 2'deydiler.
+ Merhabalar ben Portsmouth kulübü başkanı Iain McInnes. Furkan Höbek ile mi görüşüyorum?
- Merhaba, Sayın McInnes. Evet benim.
+ Furkan Hocam takımımızın durumunu biliyorsunuzdur. Geçmişimizde 2 kez Premier Lig kazanan bir kulübümüz. Şuanda büyük bir ekonomik krizdeyiz. Npower Lig 2'ye kadar düştük. Eğer siz de kabul edersiniz bu efsaneyi canlandırmak istiyoruz. Planımızın ana karakteri sizsiniz. Ne dersiniz ?
- Öncelikle Portsmouth'un durumu biliyor ve yakından takip ediyorum. Ayrıca durumuna da çok üzüldüğümü söylemeliyim. Böyle bir efsaneyi çalıştırmaya kim hayır der ki ? Tabi ki kabul ediyorum.
+ Sizden bunları duyduğuma çok sevindim. O zaman yarın ilk uçakla Portsmouth'a gelin. Sizi karşılayacağım.
- Tamam başkanım orada olacağım.
Evet yeni kulübüm Portsmouth olacaktı. Efsane çok kötü durumda ve bunu değiştirmek bana ve oyuncularıma bağlıydı. Gece yatağıma büyük bir heyecanla gittim ama uyuyamadım. Kalktım laptopumu açtım. Biletimi aldım, oyuncu araştırıp takımımı inceledim. Masa başında uyuyakalmışım. Sabah alarmımın sesiyle uyanıp, çok güzel bir kahvaltı yaptım. Taksi çağırıp havaalanının yolunu tuttum.
Not: Portsmouth kulübünü Osmanlı Padişahı 2.Abdülhamit'in kurduğu ve amblemdeki ay yıldızın buradan geldiği söylenmektedir.