Kariyer kurallarını okudum, onaylıyorum..

Yıl 30 Nisan 1991, Hırvatistan, Pula. Küçük Danijel, Yugoslavya'daki etnik çatışmalar zamanı dünyaya geldi. Suçsuz ve masum bir ruh, ona sorulmadan kendisine bahşedilen bir hayat. Babasını hiç tanımadan ve bu acımasız yaşamı tek can yoldaşı annesiyle birlikte göçebe bir şekilde yaşamaya başladı. Yugoslavya'nın 7 ayrı ülkeye bölünmesiyle annesi ve Danijel, Sırbistan'a göç etti. Savaşın sona ermesiyle normal hayata adım attı Danijel. Yepyeni insanlar gördü, tanıdı. Dünyadaki çoğu ülkede olduğu üzere Sırbistan'da da futbola verilen önem oldukça fazlaydı. Danijel de bu yoldan yürümeye karar verdi. Futbol topuyla ilk kez Zagreb'in soğuk sokaklarında tanıştı ve bir genç oyuncu daha Sırbistan futboluna adım atmış oldu. Herkese baskın olan yeteneğiyle kısa süre içerisinde yerel amatör kulüpler tarafından birçok kez denendi ve ilk ciddi serüveni o dönemin ünlü yerel kulübü FK Veternik tarafından antrenmanlara davet edildi. Burda da muazzam yeteneğini hocalarına sergiledi ve kısa sürede Sırp kulüplerinin ilgisini çekmeyi başardı. Ve ilk profesyonel sözleşmesini Sırbistan'ın köklü takımı FK Vojvodina ile imzaladı. Burada da kendini ispat etti ve o dönem İtalyan kulüplerinin sıkça gözlemlediği bir lig olan Sırbistan Süper Lig'inde 48 maça çıktı ve 8 gol attı. İlk sezonda bu yaşta bir oyuncu için oldukça iyi bir grafik çizdi ve Avrupa'da birçok kulübün radarına girdi. Yeni sezonda onu büyük bir sürpriz bekliyordu, FK Vojvodina'nın, İtalya'nın köklü kulüplerinden Genoa FC ile yaptığı hazırlık maçında Genoa direktörü Gian Piero Gasperini tarafından izlendi ve aynı hafta içerisinde Genoa takımının yolunu tuttu. Bu kadar hızlı yükselmesine kendisi de anlam veremiyordu ama hayat ona bahşettiği kötü hayatı sanki telafi edermişcesine talihini döndürmüştü ve Danijel Aleksic artık Avrupa'nın potansiyeli yüksek genç oyuncuları arasında yerini aldı.

Danijel daha sonra sırasıyla Austira Wien, Greuther Fürth(kiralık) ve son olarak St.Etienne forması giydi ve halen St.Etienne'in sözleşmeli futbolcusu durumunda.

Biliyorum buraya kadar biraz fazla uzattım ama kariyerin asıl hikayesine giriş yapmam için bu detayı sizlere anlatmam gerekiyordu. Şimdi hikayemizin asıl kahramanı yani Darko Aleksic'e dönelim. Sizlerde anlayacağınız gibi Darko, Danijel'in hiç tanışmadığı ve göremediği babası..

Etnik savaşlar döneminde direnişe katılmıştı ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Ama hayat onunda yüzüne gülmüştü ve o da çatışmalar sonlandığında Avrupa'nın diğer ucu olan İngiltere'de yaşamını sürdürmüştü. O da tıpkı oğlu gibi yaşamını futbol ile kazanıyordu. İngiltere'nin birçok yerel kulübüyle teknik adamlık deneyimi yaşamıştı ve şans bu kez de onun yüzüne gülmüştü ve yakın arkadaşı Samuel Allardyce -nam-ı diğer Big Sam- ile birlikte EPL'nin yolunu tuttu.

Hikaye Danijel, Darko ve S.Allardyce karakterleri arasında geçecektir..

Hikayenin geri kalanını kariyer onaylandıktan sonra paylaşacağım. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama sizlere keyifli bir hikaye ve kariyer sunacağımı düşünüyorum. Hepinize bol FM'li günler !!!!