Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 65 sonuç

Konu: Okullarda Kıyafet Serbest

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Default Okullarda Kıyafet Serbest

Öğrenciler okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usûl ve esasları düzenleyen yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak. Yönetmelik de yapılan değişikliğe göre öğrenciler okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Ancak, velilerin en az yüzde 60'ının muvafakatiyle, MEB'e bağlı özel kurumlara ait okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 4'üncü maddede yer alan sınırlamalara uyulmak kaydıyla, okul yönetimlerince okul kıyafeti belirlenebilecek. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yaş grubu özelliklerine uygun, temiz ve düzenli kıyafet giyecek. Öğrencilere, öğrenim gördükleri programın özelliğine göre atölye, işlik ve laboratuarlarda önlük veya tulum, işyerlerinde ise yapılan işin özelliğine uygun kıyafet belirlenecek. Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyecek ancak tek tip eşofman veya spor kıyafeti giymeye zorlanamayacak.

-VÜCUT HATLARINI BELLİ EDEN KIYAFET GİYMEK YASAK-

Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilecek. Sağlık özrü bulunan ve bu durumu belgelendiren öğrencilerin özürlerinin gerektirdiği şekilde giyinmelerine izin verilecek. Özel gün, hafta ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye malî yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacak. Öğrenciler öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamayacak. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyilemeyecek. Yönetmeliğe göre, öğrencilerin yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemeyecek. Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giymek yasak. Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamayacak. Öğrenciler okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunacak, makyaj yapmayacak, bıyık ve sakal bırakılmayacak. Bu maddenin başı açık hükmü imam-hatip ortaokul ve liseleri ile Kur'an-ı Kerim dersine girecek öğrenciler için saklı olacak. Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden ortaokul öğrencilerine Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği; lise öğrencilerine de Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanacak.

-DAHA ÖNCEDEN BELİRLENEN OKUL KIYAFETLERİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILINDA DA GİYİLEBİLECEK-

Öğrenciler, 2012-2013 ve daha önceki öğretim yılları için okul yönetimlerince belirlenen önlük veya okul üniformalarını 2013-2014 öğretim yılında da giyebilecek. Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafetinin serbest olmasına dair bu yönetmelik, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'ndaki milletlerarası özel öğretim kurumları, yabancı okullar ve azınlık okulları öğrencileri hakkında uygulanmayacak. Diğer yönetmelik ve düzenleyici işlemlerin resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine ilişkin konulardaki bu yönetmeliğe aykırı hükümleri uygulanmayacak. Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik yürürlükten kaldırıldı. Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 14. maddesinde yer alan "ile 22/7/1981 tarihli ve 8/3349 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına bağlı "Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik' hükümleri" ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Öğrenciler, 2012-2013 ve daha önceki öğretim yılları için okul yönetimlerince belirlenen önlük veya okul üniformalarını 2013-2014 öğretim yılında giyebilecek.

Kaynak: mynet.com

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Durumu iyi olmayan hergün farklı kıyafet giyemeyecek çocukların durumları ve psikolojisi ne olacak ? Bunu düşünen varmı ? Tabiki de yok çünkü amaç farklı.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Ben de okuyorum ancak hiç umurumda değil ha okul giysisi giymişim ha başka bir giysi.Fark etmez yani giyecek olsun yeter Ancak işime gelmedi değil tabi

Ayrıca bir noktaya değinmek isterim ki,okul kıyafetleri kaldırılmadı sadece giyme zorunluluğu kaldırıldı yani okul kıyafetini giymek isteyen yine giyebilecek.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Özgürlük olsun,türbanla sınıfa girilsin ona tepkim yok.Ama sen türbanla girilebilir deyip,kolsuz kıyafetle gelmeyi yasaklarsan,hem de bunu özgürlük adı altında sunarsan kusura bakmayın da özgürlük bu kadar görece bir şey değildir.Sana göre,bana göre diye bir özgürlükten bahsedemeyiz.Ama maalesef burda 'hükümete göre özgürlük' tarzı uygulanıyor.

Quote Originally Posted by Suicider View Post

-VÜCUT HATLARINI BELLİ EDEN KIYAFET GİYMEK YASAK-

Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilecek. Sağlık özrü bulunan ve bu durumu belgelendiren öğrencilerin özürlerinin gerektirdiği şekilde giyinmelerine izin verilecek. Özel gün, hafta ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye malî yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacak. Öğrenciler öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamayacak. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyilemeyecek. Yönetmeliğe göre, öğrencilerin yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemeyecek. Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giymek yasak. Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamayacak. Öğrenciler okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunacak, makyaj yapmayacak, bıyık ve sakal bırakılmayacak. Bu maddenin başı açık hükmü imam-hatip ortaokul ve liseleri ile Kur'an-ı Kerim dersine girecek öğrenciler için saklı olacak. Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden ortaokul öğrencilerine Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği; lise öğrencilerine de Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanacak.

Burası sevincimi yitirmeye yetti...

Quote Originally Posted by jesmatador View Post
    Burası sevincimi yitirmeye yetti...
    Yani senin amacın biraz farklı ama böyle bir şey zaten mümkün değil.Kim konrol edicek.Müfettiş yılda bir kere gelir yüzünü bile görmeyiz.Teehh.Yani aslında hiçbir şey değişmedi.Bizim okulda etek de giyilir,makyaj da yapılır.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Özgürlük olsun,türbanla sınıfa girilsin ona tepkim yok.Ama sen türbanla girilebilir deyip,kolsuz kıyafetle gelmeyi yasaklarsan,hem de bunu özgürlük adı altında sunarsan kusura bakmayın da özgürlük bu kadar görece bir şey değildir.Sana göre,bana göre diye bir özgürlükten bahsedemeyiz.Ama maalesef burda 'hükümete göre özgürlük' tarzı uygulanıyor.
    Aynen budur: Amacı belli bir uygulama bu. Çocuk kandırmasın kimse!

Bu arada; europeanconquer, 'isteyen okul kıyafeti de giyebilir' demiş. Şöyle bir sorun var; giysi alacak durumu olmayan ve okula okul üniforması ile gelen bir öğrenci ile şımarık, zengin arkadaşları alay edebilir, 'şuna bak, zorunluluk kalktığı halde okul kıyafeti giymeye devam ediyor' şeklinde. Bu da, o çocuğun psikolojisini bozabilir ve okuldan soğumasına yol açabilir. Ya da kıskanç birisi, kendisinde olmayan bir pantolonu veya t-shirt'ü veya kazağı vs. arkadaşının üstünde görerek cahilce eylemlerde bulunabilir, kişiye veya eşyaya zarar verme gibi. Bunlar olmaz demeyelim; oluyor, olabilir.

Uygun bir karar değil bence.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bir çok yönden farklı yorumlar yapılacaktır bu kararların üzerine. Örneğin özgürlükçü insanlar ne güzel artık militer eğitim olmayacak istediğimizi giyebileceğiz ama hala sınırlamalar var off diyecektir. Durumu olmayan insanları düşünenler ise farklılıklar yaratacıgını düsündügü için karsı cıkacaktır. İlginç bir durum aslında. Yaşayarak göreceğiz neler olacagını
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2010
    Yer
    Karabük

gram sevinmediğim olay, hatta çok saçma..ayrıca okulun da insiyatifine bağlıdır, saç uzatma da serbest ama yasak koyulabiliyor.

Aynen katılıyorum çok doğru bir yorum...

Yabancı ülkelerde çok rahat uygulanıyor çünkü yurt dışındaki kimsede marka takıntısı yok... Ama bizim ülkemizde maalesef var. Giydiğin t-shirt'ün markası, ayakkabının model, yediğin yemek, içtiğin içecek, cüzdanındaki bolluk kadar insansın bu ülkede. Ben bunun uygulamaya geçmemesinden yana olanlardanım.

Ha bu arada, güya saç kuralı kalktı ama biz hala kontrolden geçiyoruz

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Bir de bazı üniversite de okuyan arkadaşlar 'Bakın üniversiteler de öyle bir sorun yok ne güzel işte' falan gibi bir şeyler söylüyorlar.Yani hakikaten üniversite de okuyan birinin bunları söylemesi akıl alacak gibi değil.Sen kendini ilkokul da okuyan çocukla bir mi tutuyorsun?Biz üniversite de okurken ailemizin durumunun farkındayız,ona göre giyiniyoruz veya ona göre yerlerde takılıyoruz.İlkokulda ki çocuk diğerinde olan bir ceket veya pantalondan istediğin de ailesi bu çocuğa durumları olmadığını nasıl anlatacak? Bırakın da bari çocuk bu yaşlardayken ayrımcılığa maruz kalmasın.Büyüsün de adaletin olmadığı yerde yaşadığını öyle öğrensin.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Çok büyük tartışmalar ve kavgalar döneceğini şimdiden görüyorum ben.Bunlara takılı kalıp yok serbest,yok türban gibi şeylere esneklik veya kaldırma getireceklerine şu eğitim sistemine birazcık daha düzen getirebilseler keşke.80 kişilik 1.sınıflar,8 ders gören orta öğretimler.İşe yaramaz skandallarla dolu sınavlar.Nasıl gündem değişir nasıl başka yöne çekilir bu işler çok iyi biliyorlar.

Sadece Kur'an derslerinde türban takılacaksa olabilir ama diğer derslere kesinlikle olmamasını gerektiğini düşünüyorum.Kıyafet konusuna da gelince devletin zorunlu tuttuğu kravata,pantolona zaten 4-5 tane de tişört alınır.Şu yazdıklarımla bu kararı savunduğum anlaşılmasın kesinlikle eleştiriyorum ama ben bu hükümetin ne eski ne yeni yönetmelikte yaptığı hiç bir şeyi beğenmiyorum o yüzden değişen bir şey olmayacak.Artık zengin-fakir ayrımı ilk okullara kadar inmiş olacak sadece.
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Eşitlikten bahsediliyor ve bu serbestlik getiriliyor,çok yanlış.Fakirle zengin çok kolay ayrılacak.Öğrenciler daha öğrenimin başından özgüvenlerini yitirecekler.Dershaneleri kapatıp devlet okullarını özel okul tarzına getiriyorlar sanırım.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Tayt yok,dar pantolon yok,kolsuz gömlek yok,diz üstü etek yok,şort yok.DEVLET BİZİ ÇIPLAK İSTİYOR )))

alıntıdır...
    (/s)

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Hem yararlı hem zararlı bir uygulama gözüken o ki. Ayrıca bu giyilecek giyilmeyecek kıyafetlerin hem çok dikkatli düzenlenmesi lazım hemde iyi kontrol edilmesi lazım. Son olarakta adamlığın cebindeki telefonla veya giydiğin t-shirtün markasıyla ölçüldüğü güzel ülkeme böylesine bir serbestlik fazla. Serbest kıyafet diyeceklerine okul kıyafet yönetmeliğini biraz esnetsinler yeter.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Davacı, Kemal Sunal'ın 1986 yapımı bir filmidir. O filmi izlerken bir sahne gözüme çarptı.

26 yıl önce ilk okulda kız öğrencileri başını kapatıyormuş. Yeni bir şey diye bakmamak gerek.

Özgürlük olsun,türbanla sınıfa girilsin ona tepkim yok.Ama sen türbanla girilebilir deyip,kolsuz kıyafetle gelmeyi yasaklarsan,hem de bunu özgürlük adı altında sunarsan kusura bakmayın da özgürlük bu kadar görece bir şey değildir.Sana göre,bana göre diye bir özgürlükten bahsedemeyiz.
    Kesinlikle katılıyorum. Ayrıyeten Kılık kıyafet yönetmeliğinde esneklik olabilir ama serbestliğe karşıyım. Öğrencilerin ekonomik durumlarını zor durumda bırakmayacak şekilde tasarlanacak okulu temsili Üst kıyafet bütünlüğünün olması taraftarıyım. Bu sıcak havalarda bir T-Shirt soğuk havalarda bir kazak olarak tasarlanabilir. Alt kıyafette de serbestlik olabilir. Tamamen serbestlik durumuna ise hala hazır değiliz, yanlış anlamayın hazır olmayan çocuklar değil anaları ve babaları. Onların kıyafetler üzerindeki tercih ve davranışları yüzünden sorunlar yaşanabilir.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by footballer33 View Post

Bu arada; europeanconquer, 'isteyen okul kıyafeti de giyebilir' demiş. Şöyle bir sorun var; giysi alacak durumu olmayan ve okula okul üniforması ile gelen bir öğrenci ile şımarık, zengin arkadaşları alay edebilir, 'şuna bak, zorunluluk kalktığı halde okul kıyafeti giymeye devam ediyor' şeklinde. Bu da, o çocuğun psikolojisini bozabilir ve okuldan soğumasına yol açabilir. Ya da kıskanç birisi, kendisinde olmayan bir pantolonu veya t-shirt'ü veya kazağı vs. arkadaşının üstünde görerek cahilce eylemlerde bulunabilir, kişiye veya eşyaya zarar verme gibi. Bunlar olmaz demeyelim; oluyor, olabilir.

Uygun bir karar değil bence.
    Merak etme abi dalga geçilmesi için kıyafetlerin serbest olmasına gerek yok.Ortamı biliyorum ben.Allah'ın her günü bu tarz şeylere rastlıyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bence güzel bir şey rahat rahat herkes istediğini giyer oh

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Bence güzel bir şey rahat rahat herkes istediğini giyer oh
    Kendisi kolej'de okuduğundan sorun yok

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Kadına özgürlük değil türbana özgürlük olduğundan sonuna kadar karşıyım.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    Kendisi kolej'de okuduğundan sorun yok
    Alakası yok

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Öncelikle yönetmeliğin ilgili maddesi yazılmış. Kıyafet serbestliği diye bir şey yok. Aksine eskisinden fazla sınırlama var.

Fazlası ile yeterli bir uygulama olacak. Liselerde benim çağlarımda bile durum vahimdi. Üzerinden 10 yıl geçti, şimdi çok kötü durumda. Diz seviyesi etek konusu çok önce yapılmalıydı. İlgili madde olmadan da okul yönetimleri tarafından yasaklanıyordu. Bazı kızlar bilerek ve isteyerek eteklerin bir kısmını kıvırıp kısaltıyorlardı. Okul yönetimlerinin elleri güçlendi. Yanlış bir uygulama değil. Aksine disiplin için yasal zorunluluk olması daha iyi.

Tayt, şort, kolsuz tshirt, kolsuz gömlek, makyaj, sakal, bıyık laubaliliktir. Okulun bir disiplini bulunur. Gayri Safi Millî Hasıla çok düşük. Tek tip kıyafet zorunluluğu elzem.

Okulların elbise aldırmak için dayatmaları da engellenmiş. Bir işletmeye zorla teşvik ediliyordu. Okul yönetimi kim bilir ne rant kazanıyordu. Tek tip kıyafet zorunluluğu kalktığı için okul sadece nasıl giyileceğini söyleme yetkisine sahip. Okullar zaten her yıl yaptıkları gibi üniforma tipi belirleyecekler. Bu kural tam olarak İmam Hatip Liseleri'nin uygulamada önünü açmış oldu. Tam olarak bu üniforma değil diye tavır koyamaz okullar artık. Uygulanabilirliği problem. Çünkü hâlâ kayıt parası almaya direniyorlarken tehdit etmelerini engellemek zor. Bence bu maddeye okulların üniforma tercihlerini raporlama zorunluluğu da konulsa, ayrıca armaların okul aracılığı ile MEB tarafından belirlenecek tek tip fiyat üzerinden satılması zorunlu kılınsa daha iyi olurdu.

Daha önce ne giydiniz ise şimdi de onu giyeceksiniz. Değişen bir şey yok. Değişiklik sadece İmam Hatip Liseleri'nde.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Güzel bir uygulama bencede, yalnız ne aşağı doğru ne yukarı doğru abartılması sorun çıkaracaktır. Yenilikler ülkemizde öyle hemen kabul görmez ama zamanla farkında olmadan unutulur alışılır.

Fakir-zengin ayrımı olacağını sanmıyorum, olacak olsa her türlü oluyordu zaten, benim zamanımda ayakkabıdan tut, kravata, takım elbisenin markasına, içtiği sigara, yediği yemek, kullandığı telefon, sırtındaki çanta vs. vs. takan bunlarada takardı.
    Burak

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Okula üniformayla gelmek demek:

1-Dolabında doğru düzgün giyecek kıyafeti olmayan çocukların maddi durumu iyi olan öğrencilerle aralarındaki farkın en azından görünüş açısından ortadan kalkması demek,

2- Öğrencilerin kendilerine "Acaba yarın okula giderken ne giysem?" diye sormayıp derslerini düşünmeleri demek,

3- Çocukların anne babalarına" Daha bunu dün giydim, aynı kıyafeti yarın da giymem", "Arkadaşlarım hep farklı kıyafetler giyiyorlar, ben de istiyorum"," Bu eteğimin aynısı Ayşe'de de var, ben bunu istemem" dememeleri demek,

4-Binbir zorlukla evlerine bakmaya çalışan anne babaların çocuklarına güzel kıyafetler alamadıkları için kendilerini rahatsız hissetmemeleri demek,

5-Öğrencinin pantolonunun kısa, kotunun yamalı, tişörtünün dikili olduğunu göstermemek için tahtadaki soruyu cevaplamaya çıkma korkusunun olmaması demek,

6-Çocukların "kıyafeti güzel olanlar ve kötü olanlar" diye gruplaşmamaları demek,

7- Kızların erkekleri, erkeklerin kızları kendilerine beğendirmeye çalışmalarının en aza indirgenmesi demek,

8-Çocukların sırf okula aynı kıyafetle gitmek istemediği için hasta numarası yapmaması demek,

9-Yine çocukların harçlıklarını sırf yeni kıyafetler almak için biriktirip gerekirse aç kalmalarına engel olmak demektir,

10-Öğrencilerin okulda ilgilerini süs-püs yerine eğitim öğretime ayırıp ilerde kendilerine güzel meslekler seçebilmeleri, güzel hayatlar yaşayabilmeleri demek...

Ortada bunca önem taşıyan konu varken, neden KIYAFET SERBESTLİĞİ?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Ben bir öğrenci olarak zorunlu kıyafetin kaldırılmasını destekliyorum ancak bu kararı almadan önce ''kaldırılsınmı kaldırılmasın mı ? '' diye en kötü 7.sınıflardan başlayan bir anket yapılabilirdi.Hem böylece deneklerin fikri alınmış olurdu hem de bu kadar büyük bir tartışma olmazdı.Anketten çıkan cevap büyük ihtimalle kaldırılsın olurdu.Ancak demokratik bir ülkede yaşıyorsak...aman neyse büyükler ne dediyse odur.Kaldırın derlerse kalkar,geri yasak koyun derlerse yasak geri döner.Yıllardır koyun gibi yetiştirilen öğrenciler büyüyor sonra halk oluyor.Kocamaaaaan bir koyun ülkesi oluyoruz.Böyle benim gibi fikirlerini söyleyen öğrencilere de cevap olarak ''büyüdün de nasihat mı veriyorsun len eşek sıpası '' tarzı saçma sapan espriler yapılır.Aslında konuyla pek ilgili olmadı ama genel durum bu.Öğrenci ciddiye alınmıyor,sonra ''bu gençlik niye bu kadar asi ?'' oluyor.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Çok mu fazla duygusala bağladık acaba diyorum kendi içimde sanki ilk kez bizim ülkemizde yapılacakmış gibi bu olaylar..

2-5-6-8-9-10

Maddeleri saçmalık diye düşünüyorum hele ki 2 çok çok saçma o zamanı da adam bilgisayar başında harcayacak

Tamam ülkemizde marka takıntısı var da sanki özel okula 2-3 tane orada okuyanlardan farklı durumda olan kişiyi atmışız muhabbeti dönmeye başladı her yerde çok saçma geliyo bana bu.

Üniforma varken de pantolon kısa olabilir bu arada 5. madde de.Sanırım o maddeleri yazan okumamış ya da farklı bir öğretim hayatı geçirmiş..

Birisi kalksa dese ki öğrenci dediğin kıyafetinden belli olur ona eyvallah derim ama böyle acıtasyona dökünce bu işi cidden saçma bir hal alıyor.Bu karar çıktığında yaygara kopardan öğrencileri kim düşünecek diyecek kadar duyarlı olan güzel ülkemin güzel vatandaşları kıyafeti kısa sökük olan adama gülmemesini de bilir diye düşünüyorum hani herkes itiraz ediyor ya karara madem bu kadar duyarlıymışız bi sorun da olmaz.

9. maddeye bi de iyi yönünden bakalım, tutumlu olmayı öğrenecekler işte küçük yaştan fena mı ? bende böyle düşünüyorum madem herkes kötü yönünden bakmış konuya.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Okul kıyafeti giyelim giymeyelim benim için fark etmez. Saç, sakal ve ayakkabımıza karışmasınlar yeter.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

İlkokullarda dalga gecme durumu olabilir çocuklar kücük oldugu icin bilmiyorum ama artık liselerde o zengin sımarık havası gecti eskisi gibi degil kişi zengin bile olsa fakir birine şu giydigine bak diye bir dalga durumu olmuyor tabi ki bazı beyin fakirleri olabilir istisna.
    Birşey eklemeyi unuttum.Tabi ki bu yasanın türban için cıktıgı çok net belli.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

yillardir okullarda kiyafet ozgurlugune tepki gosterildi, alan var alamayan var denildi, uygulamaya girmedi. peki simdi niye? ne oldu yani? turbani serbest yapmak icin kiyafet zorunlulugu kalkti herhalde..

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Pis Yedili'deki gibi tipler çoğalacağı için uygulamaya karşıyım, aynı zamanda ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını da düşünmemişler yine. Bunlar kültürü yok etme çabalarının sonucu. % 100 Avrupalılaşmak, % 100 kimliğimizin kaybolması demek. Belki ufak bir değişim ama bunlar toplana toplana yozlaştırılıyoruz.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri