Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Yeni taktiğimizle iyi işler yapıyoruz.Moraller de yerinde.Umarım bu yeni taktikle uzun süreli bir galibiyet serisi yaparız.2 Maçtır gol de yemiyoruz umarım bu maçta da yemeyiz.Rakibin kalecisi zaten saatli bomba kesin gol atarız bu maçta önemli olan gol yememek.Şu saatten sonra puan kaybına tahammülümüz yok devre arasına kadar kalan 3 maçı da yenmek lazım.
Juventus maç konusunda da yazmıştım eğer Galatasaray maçı kazanırsa çok fazla abartılmamalı diye.Taraftar doğal olarak abartarak yaklaşıyor olaylara.Bir anda kara bulutlar gidip yerini aydınlığa bırakmaz.Eğer öyle olsa kimse tökezlemez vs vs.Bu pof pof Galatasaraya olumlu yansırsa ilk yarı bitene kadar kazanmak için saldırırlar ama Galatasaray bunu olumlu kullanamazsa ilk yarı bitmeden iyice havlu atılmış olacakdır bence.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Berabere biter gibi duruyor
sifo antalyadayken cimboma ters gelmisti hep, bakalim alkaralar ile neler yapabilecek GS karsisinda.
GSnin mac pazar gunu oynansin yonunde bir basvurusu var, neticesi nedir bilmiyorum.
Öyle böyle değil fena gaz aldık. İlk yarı fişi çekeriz.
"Oyun" olarak Mancini form tutmaya başlıyor. Bu maçı da kayıpsız geçer
Football is simple,but Football Manager is not
Cidden güldürdün beniBu konular neden var ? Forumda yer alan ve yorum yapmak isteyen insanların yorum yapması için değil mi ?
Eee o zaman düşünceleri nasıl yazıya dökeceğiz.Sen diyebilirsin ki Galatasaray 10 atar vurur geçer bende diyebilirim ki Galatasaray ayakları yere basarsa kazanabilir çünkü bi anda yerden yere vurulan takım ilah olarak gösterilmeye başlandı.
Eğer bunları yazdığımızda bu kadar gerilip sadece işinize gelen kısmı yorumlayacaksınız ne anladık bu konuların yoruma açık bırakılmasından ? Konu kilitli kalsın sadece ankete oy verelim daha mantıklı ! eleştiriyi olumlu veya olumsuz kabul edemeyen insanlar için.
Turgut sakin ol yahu.Kendi düşüncesini belli etmiş ancak yanılıyor Gençler zor deplasmandır öyle rahat bir maç olmayacağı kesin.
Yok yahu sakinim bu saatten sonra burada insanlarla amaçsız şekilde tartışacak değilimAma kendi düşüncesini belli etmemiş benim yazdığımı almış incelemiş cevaplamış resmen.Koyuya alarak daha net belirteyim.
Bana öyle gelmedi pek senin bahsettiğin ilk yarı zaten sezon yarısı oluyor ama neyse kendisi gelince cevaplasa daha iyi olur.![]()
Galatasaray 3-5-2 ile farklı bir oyun oynamıyor. Zaten Ceyhun'u stoperlerin ortasına sokup, Melo-Selçuk-Sneijder ile aynı oyunu oynuyorlardı.
Aslında 3-5-2 de değil, 5-3-2 oynuyor pratikte şu an Galatasaray.
Bu maçı kazanabilirler belki ama değişen bir şey yok. Gol yememek için her şeyi yapıyor Mancini, Ceyhun'u oraya atınca neden gerçek stoper kullanmayayım dediği aklına geldi. Sneijder'ı koymak zorunda kalınca kanat kullanamadı, hem Drogba hem de Burak'ı oynatmak zorundaydı. Kendiliğinden 3-5-2'ye (3-4-1-2 gibi kağıt üzerinde) dönmüş oldu. İsteyerek yaptığını da hiç sanmıyorum
Oyuncu profilleri değişmedikten sonra Galatasaray'ın oyunu değişmez. Bu maçı kimizin kazanacağını Gençlerbirliği'nin ne kadar direnç göstereceği belirler. Gençlerbirliği bu sene bir hayli düz bir takım. Rahatlıkla kaybedebilirler Galatasaray'a.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Elazığ maçında Ceyhun oynadı çünkü ayağı iyiydi, Juventus maçında Semih oynadı çünkü Ceyhun yavaş bir oyuncu. Drogba ve Sneijder neyse de -ki onlar için de bir zorunluluk olduğuna katılmıyorum- Burak'ı oynatmak gibi bir zorunluluğu olsa ŞL maçlarında kesik atmazdı herhalde. Ayrıca Mancini 3-5-2 tarzı sistemi Sivas maçında denemeye başlamıştı ama Dany atılarak planı bozdu. Hem oyun planını hem de oyuncu tercihlerini rakibe göre yapıyor, henüz hakettiği saygı ve tebriği alabilmiş değil hatta çok küçümseniyor.
Bu maça gelirsek moral kazanmış olsak da liderle ciddi bir fark var aramızda bunun negatif etkisini yaşarız. Umarım kazanırız.
Bu arada maç Pazar 15.30'a alındı.
Türkiyede stoperlere savunma yaptırmayı başaramayınca 3'lü stopere döndük mecburen. Savunma 3'lüsünün Gökhan-Semih-Ceyhun'dan oluşmasını isterim ben. Hem yabancı konusunda da rahatlarız. Eboue bu sisteme uygun gibi görünüyor çünkü arkasındaki açıkları stoperlerden sağdaki kapatıyorSolda Riera sırıtmadan oynasa da çok daha üst düzey bir adam lazım o alana. ortada Melo-Selçuk-Sneijder-Emre-Yekta gibi 5 oyuncu var, 3ünü seçsin ama defansif anlamda 1 adam daha lazım kadroya. kanat oyuncuları bu kadar formsuz olunca mecbur kaldı adam kanatsıza dönmeye
Maça gelecek olursan, bu taktik ya da başka taktik fark etmez, Mancini Galatasaray'ı ve oyuncuları tanımaya başladı,güzel işler yapıyor saha içindeki değişik formasyonlarla. Bence Artık bir seri başlayabilir....
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Maç Pazar günü 15.30'da![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
gs bu macı kaybederse lige havlu atar demesi benden. bir takım 3 kulvarda bırden yürüyemez.
Sinan'ın yerinde olsam ben de biraz duygusal düşünürdüm. Lakin temelde 532 dizilimi ortaya çıkıyor. 352 oynamanın en büyük sıkıntısı sürekli kateden, ciğersiz kanatlara sahip olmak gerektiği. Riera ve Eboue iyi bek olabilirler ama iyi kanat oyuncusu değiller. Ayakları çok düzgün oldukları için ilk tercih oluyorlar ama hücuma az katılıyorlar. Pozisyon çok rahat olmadıkça hücuma katılmıyorlar, topla katetmiyorlar. Sadece orta sahada pas oyununa katılıp ayaklarına pas geldikçe garanti pas yapıyorlar. Kanat beklerin 3. bölgeye toplu/topsuz koşuları olmadan 352'nin hücum varyasyonlarını yapabilmek çok zor. Juventus'ta Lichtsteiner ve Asamoah sürekli topla katetmeye çalışıyorlardı. Gerçi Asamoah kanat değil ama savunma dönüşleri yapabilen tek kateden oyuncu olduğu için orada oynatılıyor.
532 kötü bir sistem de değildir. Lazio yıllarca 532 oynadı. Az gol yiyen ama az gol pozisyonu bulan fizik mücadele oyunu üzerinden oynanan bir savunma taktiğidir 532. Bu kadar yıldır hücum oyununu izleyen bir takımın taraftarları şimdi nasıl buna katlanabilecek merak ediyorum. Aykut Kocaman'ın oyununa katlanamadık biz. 3 Temmuz sonrası mental direnç katabilen tek isim olduğu için sabır gösterdik. Aslında onun oynattığı direnç futbolu Avrupa için çok uygundu. O yüzden Avrupa Ligi yarı final gördük zaten. Bundan zevk alabilmek imkansıza yakın.
Mancini'nin sisteminin Galatasaray'ın fizik-kondüsyon eksikleri nedeni ile Fatih Terim'in Sneijderlı 4312'sinin üstüne çıkabilmesine imkan yok. Hamit ile beraber 1 fazla hücumcu ile oynuyordu Fatih Terim. Fatih Terim'in sıkıntıları, tempo ve yaratabilme sıkıntısını daha ağır yaşayacak Mancini. Tabi Fatih Terim kadar gol yemediğin zaman oyunun sonuna kadar en kötü şişirerek dahi olsa gol pozisyonu yaratabilme şansı var hele Drogba varken elinde. Tabi bu uzun vadede nereye kadar gider? Fenerbahçe bu sene son dakikalarda çok atıyor, evet ama son 15 dakikada 3-4 gol pozisyonuna girerek son dakika golleri atıyor. Yaratamıyorsan şans senin eline sürekli gelmez. Drogba ve Burak'ın pres yapmaması nedeni ile 532 oynarken Sneijder'e verilen her birebir markaj Galatasaray'ın oyununu kökten bozar, tüm 3. bölge bağlantılarını keser. Çok yan pasa dayalı statik bir oyun çıkar ortaya. O yüzden diyorum oyuncu profilleri değişmeden oyun değişmez diye. Burak ve Drogba pres yapmadıkça oynanan oyunun mesafeleri açılıyor ve yaratıcılık eksikliği daha fazla etki ediyor. Formata uygun işler yapan oyuncuları bulursan 532 ile bile şampiyon olunabilir.
Kısa dönemde Galatasaray'ın fizik üstünlüğü ile gol bulabilmesi halinde kolay gol yemeyeceği için galibiyetler getirebilir ama zorluk düzeyi yüksek ve daha düzgün zeminlerde Galatasaray çok zorlanacak. Şu anda tabi kötü zeminin azizliği ile rakip topu çıkartamadıkça çok önemli olmayabilir ama ilerleyen zamanlarda anlaşılır.
Esami listesinde kim çizmiş, niye çizmiş bilmiyorum ama dizilim açık çizilmiş. İki takım da 352 kağıt üzerinde ama aynı şey olmadığını görebilirsiniz.
![]()
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
geçen sene 64 maç oynarken herhangi bi maçımız ertelendi mi bilmiyorum ama tffnin kesinlikle erteleme olmayacak demesine rağmen ertelemesi gerçekten şaşırtıcı
maça gelecek olursak gençlerbirliği kaç haftadır galibiyet yüzü göremiyor galatasarayın bu havayla yenmesi büyük ihtimal olsa da bu o kadar kolay olmayacaktır
O normal yahu , Galatasaray'ın durumu ile Fenerbahçe'nin durumu aynı değilki.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Juventus'un da maçı ertelendi.
Bunları söyleyenler;
"her topu ileri vur,orada pres yap topu kazanamazsan da faul yap futbolu"
oynatan bir teknik direktörün takımını şimdiden şampiyon ilan edenlerle aynı kişiler.
Allah ıslah etsin ne diyelim.
Bu laf bana ise cevap vereyim. Pres yapmadan da iyi futbol oynayabilirsin ama o zaman olması gereken her varyasyonu mükemmel yapman gerekir. Galatasaray'ın sistem sorunlarını minimize edebilmesinin tek yolu hücum presten geçiyor. Çünkü o zaman rakibin zaafları önemli oluyor ve oynadığın futbolun kalitesi önemsizleşiyor. Sorunları görmemezlikten gelirseniz, başarısızlık sezonu sonu sorumluluk almayan herkesin suçu olur. Her bir teknik direktörü şampiyon ilan eden de yok ayrıca, gereksiz alınganlık, tavır yapmaya da gerek yok.
Fenerbahçe'nin futbolunu bu kadar küçümsemek de komik gerçekten. Puan tablosu öyle olmadığını gösteriyor.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Millet twitter'da orda burda sinirlenip gelip burdaki mantıklı yazılar yazan insanlara kızıyor. Acaipsiniz abi. Maça gelirsek 1-2 Gs kazanır gibime geliyor sıkıcı bir maç olur.