Dünyanın en zor şeyi bu iş. Önce kaç kupada oynayacaksın onu bilmen lazım.
ŞL de varsa en az 23 kişilik kadro kurman gerekli.
En az 3 kaleci.
Mutlaka 3 forvet bulundurmalı, forvetlerden en az biri kanatta oynayabilmeli. Böylece o forveti kanatta kullanarak sıkıştığında rotasyon yapabilirsin.
4 MC lazım. İkisi üst düzey olacak, ikisi rotasyon ama kaliteli. 4 kaliteli kanat lazım. Aynı mantık yine.
2 sol bek, 2 sağ bek.
1 AMC ve 2 Türk rotasyon oyuncusu kanat. Türk kanatlardan en az birisi AMC de oynayabilsin.
4 stoper.
Biri sağ bek ya da diğeri sol bek rotasyonu ve kanat, önlibero oynayabilen çok yönlü 2 oyuncu
3+3+4+2+2+1+2+4+2=23
Olay budur.
İlk 11 oynamayacak tüm oyuncuları yedek veya rotasyon sözleşmeleri yapabilirsen sorun kalmaz. Olmazsa yapabildiğin kadarını yap. 1 Türk rotasyon kanadı yeterli aslında, 2.si az süre alınca oynamıyorum diye debeleniyor ama kaliteli takımlarda olur öyle şeyler. Sonuçta rekabetçi takımsın. Kaleci rotasyonu için 3. kaleci olabildiğince yaşlı ve çok deneyimli bir kaleci bul. Kupa maçlarında sürekli tam rotasyon yap, 2. takımdan fazlalıklar ve 3. takım. Altyapıdan çıkan üst düzey yerlileri kupa rotasyona sok. ŞL maçları öncesi 2. takımı kullan. ŞL maçlarında kadro hazır olmalı. Sakatlıklar da olacak, o yüzden saklaman lazım kadroyu. Hele yorgun oyuncular üstüste oynadıkça sakatlanma ihtimalleri ortaya çıkar.
Bir takımı değişebilir yapan çok yönlü oyunculardır. Kadro kurmak zor iş, uyum sağlatmak daha zor. Çok yönlü oyuncular fazla fazla imkan sağlar, yön verir.
Benim biraz değişik. Çünkü 433 oynuyorum ve oyuncular için fırsat kovaladım. Geç toparladım rotasyonu. Yine de örnek olur belki, paylaşayım.
Last edited by Cengo : 12.Ocak.2014 at 18:35
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı