ben çok uğraştım cafercan yılın futbolcusu falan oldu 1 sezonda 40 gol 28 asist le oynadı adam hala 12,75 ytl de kaldı böle bi şey olur mu arkadaşlar
ben çok uğraştım cafercan yılın futbolcusu falan oldu 1 sezonda 40 gol 28 asist le oynadı adam hala 12,75 ytl de kaldı böle bi şey olur mu arkadaşlar
aynısı bendede oluyor
bir türlü oyuncunun değeri yükselmiyor
Bu yönüyle 2005 daha iyiydi
turk oyuncuların değerinin artması için avrupa takımlarında oynaması lazım
Avrupa'da oynarsa değeri tabi artar ancak sen Türkiye Ligi'nde bir takımsan o oyuncunun avrupadaki değeri seni ilgilendirmez kiartık seninle bağları kopmuştur.Değerinin artmasında takımın başarısıda önemli benim bildiğim kadarıyla.Eğer çok iyi başarılar elde etmişsen oyuncunun değeri artar
kardeş sen nie benle uğraşion
doğrusu bu turkiyede o adamın değeri çok artmaz
şampiyonlar liginde gol atrlarsa yukseliyo sadece...ben de mülayim erdem cl de dol atmıştı değeri %35-40 falan artmıştı
türkiye liginde bende daha hiç bir futbolcu 9 poundun üstüne çıkmamıştı
avrupa da başarı=oyuncuların değeri artması
aRKADAŞLAR KENDİNİZ YAPABLİRSİNİZ.OYUNCUNUN TRANSFERN DURUMUNA BAK DİYOSUNUZ VE AYARLIYOSUNUZ...
o dediiin istenen fiat arkadasim......
bu arada hangi takimsin?
bence milli takımlarda başarı yakalamalı sonra bide vieri antreman taktiğini uygulamalı(böylece özellikleri gelişir değeri de artar)
bence yabancıların değeri daha kolay yükselio.
şöyle bi durum war: tl(veya ytl) katsayısı düşük. bu yüzden avrupadaki futbol cunun değeri daha yüksektir. yani türkiyeden ingiltereye transfer olan bi futbolcu ne kadar dandik bi takıma giderse gitsin orada kullanılan para birimine göre değer kazanır veya kaybeder.
Bunu bende merak ediyorum oyuncularin degerlerii hic artmiyor nedense![]()
bende tevez 15m pound olmuştu gsdeyken.
Değer şu şekilde artar;
Oyuncunun övülmesi(Sadece iyi oynadığında öv)
Birçok takımdan teklif gelmesi
Avrupada ve Dünya Kupalarında dikkat çekmesi(Pozitif yönde)
Gol kralı veya asist kralı olması
...Eğer mücadele ettiğin noktaya varmayı ummuyorsan, mücadele edemezsin...
ya o özellik bi türkiye için bi de portekiz için geçerli.hiç değerler artmıyo.
kulüplerin itibarlarıda fiyatları etkiliyor.Eğer takımını world-class a çıkartabilirsen o zaman fiyatlarda artacaktır
bı oyuncunun degerının yukselmesı bır seye baglıdır.oda ulke maclarındakı performansına,sende kı performansına gore degerı artmaz veya avrupadakı permorfansa gore.ulke macında kı performans cok onemlı,2010 dunya kupasında kerlon gol kralı olmustu benım takımın oyuncusuyd ve degerı 12 den 37 e fırlamıstı![]()
vay be...
o kadar artar mı?? eğer artıyorsa yaşadım ben![]()
Türkiye Ligi'nin reputation dediğimiz itibar puanı düşük olduğu için siz dünyanın en iyi oyuncularını da getirseniz bonservis bedelinin çıkabileceği maksimum değerler vardır. Yani TSL'de hiçbir zaman bir oyuncunun değeri 15m pound'dan yüksek olamaz. Örneğin siz bonservis bedeli normalde 32m pound olan Fernando Torres'i, TSL'den hangi takıma getirirseniz getirin değeri yarısı kadar bile olamaz. Bunun nedeni de TSL'ye verilen reputation puanıdır.
artmz tabi bu türkiyede
bide champion arkadaşıma katılmıyorum ben galatasaraya adrianoyu getirtim fiyatı 65.000.000 ytl nin altına hiç inmedi
25m pound civarı bişi yapıo zatenOriginally Posted by rocker07
bende bi anleka ve appiah artmısdı anelka 14.5 olmustu appiah ise 9.5 olmustu sonrada sattım![]()
beyler adamların degerinin artması ve güclerinin yükselmesi için antreman programları cok önemli.Bende serveti hsv udinese milan inter filan izliyo.he volkan demirelide bayerne $2,900,000 degeri varken $15,000,000'a sattım.anterman programı sayesinde anelkanın degeri $20,250,000 0ldu tuncayında degeri $19,750,000 oldu.
Originally Posted by CHaMPioN77
champion bi sallama.bende nasıl anelkanın tuncay degeri o kadar fazla oldu?![]()
TR de fazla artmaz öle bi özellik var fm de.yurt dışında aynı oyuncu acayip pahalanıyoo
ne alaka??? O sana bağlı birşey. Sen TÜRKİYE'de t.direktörlük yapıyorsan takımını avrupada başarılı yapcaksın REPUTATİON yani İTİBAR artacak... Örneğin ben Türkiye'yi katsayılarda 4.yapmıştım. 4 takım Şampiyonlar Ligi'ne gidiyordu...Originally Posted by CHaMPioN77
...Eğer mücadele ettiğin noktaya varmayı ummuyorsan, mücadele edemezsin...
ben 2008 deyim mülayimi hiç oynatmıyorum ama değeri 2.800.000 ytl oldu.oynamadan hem kendini hemde fiyatını geliştiriyo bu adam
Ya bu fm editorden nasıl oluyor oyuncunun degerini yukseltme ?????
o fiyatta iyi aslında ama büyük takımlarda daha değerleniyo futbolcu