Anket Sonuçlarını Görüntüle: Karşılaşmanın sonucu ne olur ?

Voters
21. You may not vote on this poll
  • Karabükspor kazanır

11 52.38%
  • Berabere biter

9 42.86%
  • St. Etienne kazanır

1 4.76%
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 40 sonuç

Konu: Karabükspor - St. Etienne | UEFA Avrupa Ligi Play-Off 1.Maç

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Default Karabükspor - St. Etienne | UEFA Avrupa Ligi Play-Off 1.Maç

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Kardemir Karabükspor-St. Etienne mücadelesinde Polonyalı Barcin Borski düdük çalacak.
    Karabük'teki Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçta Borski'nin yardımcıları Rafal Rostkowski ve Krzysztof Myrmus olacak. Maçın dördüncü hakemliğini de Daniel Stefanski yapacak.

Yayın : TRTSPOR

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

AS Saint Etienne (ASSE), son dönemde ciddi başarıları olmayan bir imaj verse de Fransa’nın en köklü kulüplerinden biri. Ligde kazandıkları 10 şampiyonlukla bu alanda zirvede yer alıyorlar. En son 1981 yılında mutlu sona ulaştıkları için uzun süredir PSG, Olympique Lyon veya Marsilya gibi ekiplerle birlikte anılmıyorlar. Ancak son senelerde yaşadıkları istikrarlı çıkışla eski günlerine selam çaktıklarını da eklememiz gerek.
    1933 yılında kurulan ASSE, maçlarını 35.600 kişilik Geoffroy-Guichard Stadyumu’nda oynuyor. Son yıllarda Pierre Aubameyang, Batefimbi Gomis, Dimitri Payet ve Kevin Mirallas gibi önemli oyuncuların formasını giydiği yeşil beyazlılar, 1979-82 yılları arasında Michel Platini’yi de kadrosunda barındırdı.
    Takımın teknik direktörü 47 yaşındaki Christope Galtier. Galtier, teknik direktörlük kariyerine 2009′un Aralık ayında ASSE’de başladı ve o gün bugündür takım ona emanet. ASSE öncesi 1999′dan bu yana Marsilya, Al-Ain, Aris, Bastia, Portsmouth, Sochaux, Lyon ve yine ASSE’de antrenörlük yaptı. Adını bir madenci şehri olan Saint Etienne’den alan takım, Galtier’in gelmesiyle birlikte gözle görülür bir çıkışa geçti. Fransız teknik adam, ortasında göreve getirildiği 2009/2010 sezonunda ASSE’yi 17. sırada ligde tuttu ve peşinden gelen tüm sezonlarda hep daha üst sıralarda ligi tamamladı. Galtier, 2013 yılında lig kupasını kazanma başarısını da gösterdi. 2012/2013 sezonunu 5. bitirmeleri üzerine geçtiğimiz yıl, aynı bu seneki gibi UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandılar. Ön eleme 3. turunda Moldova’nın Milsami Orhei takımıyla eşleşen yeşil beyazlılar, iki maçı da 3-0′lık skorlarla kazanıp play-off oynamaya hak kazandı. Play-off’ta ise rakipleri İsveç ekibi Esbjerg oldu. İsveç’te oynanan ilk maçı 4-3 kaybeden ASSE, deplasmanda 3 gol atmanın avantajını evinde kullanamadı ve iç sahada da 1-0′lık bir yenilgi alarak gruplara kalamadan elendi. Böylece, Christophe Galtier’in kariyerindeki ilk Avrupa macerası da erkenden bitmiş oldu. Geçtiğimiz sezon, ASSE için UEFA’daki bu erken vedayla başlasa da sonu iyi bitti ve ligi 4. sırada tamamlayarak yine Avrupa Ligi vizesi almayı başardılar.
    ASSE, sezona girerken fazla transfer yapmadı. Geçen sezon kiralık olarak kadrolarında bulunan Yohan Mollo’nun bonservisini Nancy’den almalarının haricinde Lorient’ten Kevin Monnet-Paquet ve Norwich City’den Ricky van Wolfswinkel’i kadrolarına katarak ofansif takviyeler yaptılar. Buna karşın geçen sezon 5 gol 4 asistle oynayan forvetleri Brandao takımdan ayrılırken, kiralık olarak forma giyen sağ bek Kurt Zouma Chelsea’ye, sol bek Benoit Tremoulinas Dinamo Kiev’e, ön libero Josuha Guilavogui de Atletico Madrid’e geri döndüler. Bu ayrılıkların ardından savunmada kan kaybettiklerini söylemek mümkün olsa da yine iyi bir savunma takımı oldukları gerçeği halen daha sabit.
    Rakibimizin geçen sezonki maçlarını izleyerek belli fikirler edinmek mümkün fakat ben, Ligue 1′in ilk hafta maçlarının oynanmasını bekleyerek Guingamp deplasmanında neler yapacaklarını ve takımın yeni halini gördükten sonra analizimi yazmak istedim. Guingamp’a karşı, yeni transferlerden hiçbiri ilk 11′de forma giymedi. Yohan Mollo ise ikinci yarıda forma buldu fakat o da geçen sezon kiralık olarak 17 maçta ASSE forması giydiği için kendisine yeni transfer muamelesi yapmasak daha doğru olur. Dolayısıyla henüz takıma direkt etki edecek bir transfer yapmadıklarını söyleyebiliriz. Her şeye rağmen, bugün sahada taş gibi bir ASSE olduğunu da kabul etmek gerek. Eksikleri var mı? Tabii ki var. Yazının ilerleyen bölümlerinde geçen seneki maçlarla da harmanlayarak bunları irdeleyeceğiz.
    Öncelikle sezonun ilk haftasındaki rakipleri Guingamp’ın, Fransa’nın zayıf ekiplerinden biri olduğunu ancak kompakt kadrolarıyla ligimizde rahatlıkla ilk 10 mücadelesi yapabileceklerinin altını çizelim. ASSE, deplasmanda oynamasına rağmen 90 dakikayı pek de zorlanmadan 2-0 kazandı ve golleri tanıdığımız bir isim olan Mevlüt Erdinç’in ayağından buldu. Halen daha ismi Trabzonspor ve Galatasaray’la anılan Mevlüt, bu iki golle fiyatını muhakkak arttırmıştır. Golcü oyuncu, rakibin en önemli gol umudu şüphesiz ki.
    Guingamp’a karşı maça klasik formasyonu olan 4-2-3-1′le başlayan ASSE, maç içinde zaman zaman 4-1-4-1′e döndü. İlk yarıda Mevlüt’ün arkasındaki üçlü sağ tarafta Hamouma ( 21 ), ortada Lemoine (18) ve solda Gradel’den ( 7 ) oluştu. Üçlünün arkasında da defansif orta saha olarak Clement ( 6 ) ve Cohade’yi (10) izledik. Cohade, zaman zaman öne çıkarak arkadaşlarını dörtleyen isim oldu. Bu orta sahanın en önemli özelliği mücadele güçleri. Hiçbir şapkadan tavşan çıkaran oyuncular değil. Hepsi topla belli ölçüde yetenekli ancak boylarından büyük işlere girişmiyorlar. En önemli prensip topu çabuk ve dikine oynamaları.
    Özellikle Lemoine, çok mücadeleci ve sert bir oyuncu. Ön alanda oynamasına rağmen bolca top kazanıyor ve bu da rakip savunmaların hazırlıksız yakalanmalarına neden oluyor. Yani oyun karakteri itibariyle bir ön libero fakat topu iyi kullandığı için ofansif roller de aldığı oluyor. Bu agresif futbolu nedeniyle geçen sezon 9 sarı, 1 kırmızı kartla takımın en hırçın futbolcusu olarak dikkat çekmiş. Guingamp karşısında da sezona sarı kartla başladığını bir köşeye not düşelim. Bu oyuncular arasında en üretkeni Hamouma. Sağ kanatta görev yapan 26 yaşındaki oyuncu gol ve asistleriyle dikkat çekiyor. İçeri kat ederek yaptığı gol koşuları başımızı ağrıtabilir. Guingamp’a karşı özellikle hücumda çok etkiliydi ve arkasında oynayan sağ bek Clerc’le ( 29 ) uyumu dikkat çekti. İlk yarı solda, ikinci yarı ise sağ kanatta oynayan Gradel de hücuma iyi katkılar yapabilen bir kanat oyuncusu. Çok hareketli ve oyunun rakip yarı alanda tutma konusunda önemli roller üstleniyor. Fakat fizik olarak pek fazla vücut vücuda oynamaya gelemiyor. Biraz dengesiz ve dağınık. Ama çabukluğu ve çok koşması nedeniyle rakip savunmayı rahatsız eden bir oyun tarzı var.
    Üçlü ofansif orta sahanın arkasındaki iki oyuncudan Cohade, teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu. Topun 3. bölgeye hızlı bir şekilde aktarılmasında en önemli rol ona ait. Eveleyip gevelemeden oynuyor ve takımı seri şekilde atağa kaldırıyor. En önemli silahı savunmanın arasına attığı paslar. Bu noktada savunması kuvvetli Lemoine’in ön tarafta, hücumu kuvvetli (fakat savunmada da elini taşın altına sokan) Cohade’nin arkada oynaması enteresan bir ayrıntı. Cohade’nin yanında Clement görev yapıyor. 28 yaşındaki oyuncu maç içerisinde fazla gözükmemesine rağmen orta sahanın en önemli savunma yükünü çeken isim.
    Kısaca bahsetmeye çalıştığım orta saha rotasyonuna en çok giren oyuncu Corgnet ( 8 ). 26 yaşındaki oyuncunun ofansif özellikleri oldukça gelişmiş. Geçen sezon skora en çok katkı yapan oyuncular arasında. Ön libero mevkisinde genç Diomande ( 28 ), kanatlarda da Mollo ( 11 ) ve yeni transfer Monnet-Paquet (22 ) diğe alternatifler. Mollo’nun bu takımda yedek olması da önemli bir ayrıntı. Normal şartlarda 11′de oynaması hiçbirimizi şaşırtmayacak bir oyuncu çünkü.
    ASSE’nin geçen seneki başarılı savunma dörtlüsü kiralık oyuncuların takımdan ayrılmasıyla bozuldu. Sağ ve sol beklerde yeni arayışlara girdiler. Geçen sene Zouma’nın oynadığı sağ bek mevkiisinde Guingamp’a karşı Clerc’i ( 29 ) izledik. Clerc, özellikle ilk yarı boyunca hücuma çok destek verdi. Skorun tutulması gerektiği son dakikalarda da yerini hücuma pek çıkmamayı tercih eden Brison’a (20) bıraktı. Brison, aslen sol bek orijinli bir oyuncu fakat iki kanadı da kullanabilmesi onlar adına bir avantaj. Sol tarafta ise mecburen sol bek oynayan Tabanou’yu ( 27 ) izledik. Muhtemelen planlarda bir sapma olmazsa bize karşı da forma giyecektir. Tabanou, ofansif melekeleri daha gelişmiş bir futbolcu olduğu için sol kanatta bocaladı. Hatta şu an takımın yumuşak karnının da sol bek olduğunu rahatlıkla söylemek mümkün. Guingamp karşısında Mollo’nun oyuna girdiği dakikaya kadar rakibe en çok fırsatı bu kanattan verdiler. Tabanou, sık sık yerini kaybetti ve hatta bir pozisyonda kendisini çalımlayan rakibini formasından çekerek yere indirdiği için görmesi gereken sarı kart, hakem tarafından es geçildi. Bu noktada sağ önde oynayan oyuncumuza ve geriden destek verecek olan Erdem’e büyük iş düşüyor. Hatta şu an bizim için en önemli silah sağ kanadımız diyebiliriz.
    Yeşil beyazlıların stoper tandeminde Senegalli Bayal Sall ( 26 ) ve kaptan Perrin (24) yer alıyor. Sall, 1.94 boyunda ve muhtemelen hiçbir forvet oyuncusunun karşı karşıya gelmek istemeyeceği bir stoper. Tank gibi diye tabir edilenlerden… Boyu nedeniyle havadan pek geçit vermiyor. Sahip olduğu fiziğe göre de ayağına hakim bir oyuncu. Geniş alanda oldukça süratli fakat yine de fiziksel bir dezavantajı var. Bu da kaçınılmaz olarak bazı anlarda ağır kalışı. Özellikle araya atılan toplarda mavi ekran verebiliyor. Ayrıca zaman zaman konsantrasyon kaybı yaşadığını da söylemek mümkün. Bu nedenle beklenmedik hatalar yapma potansiyelini her daim barındırıyor. Perrin ise biraz daha aklıyla oynayan bir oyuncu. Fizik olarak Sall gibi kuvvetli değil. Ayağına çok hakim. Ayrıca top kazanma konusunda çok başarılı. Sezgileri de kuvvetli bir oyuncu. Perrin’in hücuma katkısını da es geçmeyelim. 27 yaşındaki oyuncunun geçen sezon 6 golü var. Aslına bakılırsa stoperlere fazla iş düşmediğini söyleyebiliriz. Orta sahanın müthiş savunma katkısı sayesinde Guingamp maçında ilk ciddi pozisyonu 44. dakikada verdiler. İkinci yarıda rakip sahada oynamanın da etkisiyle biraz kapandılar ve Guingamp rahat bir şekilde gelmeye başladı.
    Kaledeki Ruffier’i (16) anmadan olmaz. Zaman zaman Fransa Milli Takımı’nda da görev yapan 27 yaşındaki kaleciyi Monaco’da yaptığı çıkışla tanıyoruz. Çok genç yaşından beri Ligue 1′de ciddi süre aldığı için yaşına göre çok çok tecrübeli ve iyi bir kaleci.
    Peki biz neler yapabiliriz? Öncelikle işin orta sahada bittiğini söylememiz gerek. Eğer yukarıda da tanıtmaya çalıştığım orta sahayla üstünlük savaşına girersek, Sow ve Yiğit gibi top kullanma bakımından sınırlı yeteneklere sahip oyuncularımızla büyük problem yaşarız. O bölgeyi mümkün olduğunca hızlı geçip bir an önce topu 3. bölgeye aktarmalıyız. Yani aslında bu bir nevi rakibimizin oyun anlayışı. Belki de Sow’un yanında Yiğit yerine aynı rakipte olduğu gibi top kullanma becerisi yüksek Hakan Özmert’i yerleştirmek gibi bir tercih yaparsak bu çabukluğun uygulanabilir olma ihtimali artar. Ön alandaki oyuncularımız, top almak için geriye gelmemeli. Yoksa onlar da bu girdabın içinde boğulup giderler. En doğrusu Traore, Ahmet İlhan, Erkan, Viola (artık kim oynarsa) kanatlara yakın kalmalı ve top bir an önce bu oyunculara aktarılmalı. Kanattan ve yerden oynadığımızda tehlike yaratma şansımız büyük. Birçok savunma gibi ASSE savunması da bu toplara karşı bocalıyor.
    Her ne olursa olsun bizi çok zor iki maçın beklediğini söylemek mümkün. İlk maç yine sahamızda ve Tolunay Hoca haklı olarak yine gol yememeyi öncelik olarak seçecektir. Fakat bu kez ne olursa olsun sahamızda en az bir gol atmalıyız. Yememeli ve atmalıyız. Bu çok önemli. Topa sahip olmaktan çok, sonuca bir an önce gitmek önceliğimiz olmalı.
    Şu ana kadar formamızı giyememiş olsa da Viola’ya güveniyorum. Bu seride forma giymesi halinde mücadelesi oyun yapısıyla farkının ortaya koyacağını tahmin ediyorum. Futbol stili olarak bu maçlar için tam da biçilmiş kaftan.
    Takımımızda, turu geçmek için doğruları yapabilecek kapasite var. Rakip gerçekten zorlu fakat biz de kolay işler becermedik şimdiye kadar. Neden olmasın? Yine sonuna kadar destekle yapılmayacak iş yok. Oyuncularımız, mücadelelerini son dakikaya kadar sürdürdükleri sürece sahada alınan sonucun da bir önemi yok. Hepsine sonsuz başarılar…

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Karabükspor iyi savunmasıyla yine direnebilirse turu bile geçebilir, zor bir kura çektiler ama ben yine ihtimal veriyorum turu geçmelerine. Bu maçtan da en az beraberlik alırlar, bu eşleşmede bir sürpriz olabilir görüşündeyim ben. Çok isterim Karabükspor'un Avrupa Kupaları'nda oynamasını.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Yakın olsaydı Karabük çok istedim bu maça gitmeyi. Associes, Magic Fans, Green Angels 'la maç izlemek güzel olabilirdi.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    Yakın olsaydı Karabük çok istedim bu maça gitmeyi. Associes, Magic Fans, Green Angels 'la maç izlemek güzel olabilirdi.
    Karabükspor-St Etienne maçı biletleri 16 Ağustos saat 10.00'da satışa çıkacak. Kale arkası ve maraton 25, batı kapalı tribün biletleri 50 TL

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Etienne yine kazandı bugün 1-0 geriden gelip 3-1'le geçtiler rakiplerini. Bu sezon iyi işler yapacaklar gibi ligde. Karabük'ün evinde yine savunmasıyla gol yemeden bitireceğini düşünüyorum ben umarım yanılmam. 0-0 yine avantaj olabilir ama bu sefer 1-0 kazanabilirlerse çok iyi olur. Ben güveniyorum Karabük'e umarım iyi bir sonuç elde eder temsilcimiz.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Bu maçı gol yemeden bitirirse Karabükspor deplasmana en azından avantajlı gider. Bende bu maçın berabere biteceğini düşünüyorum. St. Etienne daha tecrübeli iyi bir takım ama Karabükspor'unda istediği bazı futbolcular takıma katılmış. İnşl Karabükspor gruplara kalır.

İlk 11'ler

KARABÜKSPOR

Waterman
    Emre Güngör
    Yiğit İncedemir
    Mabiala
    Erdem
    Tanju
    Erkan
    Traore
    Ahmet İlhan
    Sow
    Kumbela

ST. ETIENNE

Ruffier
    Brison
    Bayal Sall
    Clement
    Cohade
    Lemoine
    Perrin
    Tabanou
    Gradel
    Hamouma
    Mevlüt

Başarılar Karabükspor .

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

maçı trt spor vermiyor neden ?

Nesil
    2009
    Yer
    Cape Town

Quote Originally Posted by Sadixx View Post
    maçı trt spor vermiyor neden ?
    Su an izliyorum ben.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Yüzme şampiyonası var yayında .

Edit: Yayını TRT3 veriyor.

Nesil
    2013
    Yer
    Zonguldak

Bendede yok vermiyor.TRT Spordada yok.

Edit:TRT3 veriyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

bu karabukten bi yol olmaz st etienne işi orda bitirir

Nesil
    2013
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    bu karabukten bi yol olmaz st etienne işi orda bitirir
    Bence st etienneden bi yol olmaz.Adamlar top görmedi 10dkdır.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by Kryptonite View Post
    Bence st etienneden bi yol olmaz.Adamlar top görmedi 10dkdır.
    Bence ikiniz de abartıyosunuz.

10 dakikadır top yapan S. Etienne zaten ara ara Karabükspor topu alıyo ama değerlendiremiyor. Ettien'in topu direkten döndü şuan onu da belirtelim.

S. Etienne, deplasmanda oynaması gerektiği gibi oynuyor bana kalırsa temiz oyun oynuyorlar.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

st etiennede iş yokta bu takımı oldurebilecek potansiyelde yok karabukte top gormesede 2 net pozisyonları var deplasmandalar ve skor istedikleri gibi

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Bu arada baktımda Van Wolfswinkel'i kiralamışlar. Muhtemelen yedek ama hastayım o adama girerde izleriz umarım.

Moustapha Sall'ı ne zaman söylese spiker Mustafa Sarp olarak algılıyorum garipsiyorum.

Van Wolfswinkel girsin pls

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2009
    Yer
    Cape Town

Quote Originally Posted by Kaka Leite View Post
    Bu arada baktımda Van Wolfswinkel'i kiralamışlar. Muhtemelen yedek ama hastayım o adama girerde izleriz umarım.

Moustapha Sall'ı ne zaman söylese spiker Mustafa Sarp olarak algılıyorum garipsiyorum.

Van Wolfswinkel girsin pls
    Sporting Lizbon`dan beri takip ediyorum o adami cok kral adam ben de onu bekliyorum.

Aman gozunu seveyim Mustafa Sarp deme, aklima o eski efsane BAM 3`lusu geldi.

Karabuk`un biraz daha bastirmasi lazim, tecrube farki bariz ortada.Fakat herhangi bir aciliyete de gerek yok.Gol yemeden atilacak 1 gol yeter.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi ah :/

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

bence karabuklu hucumcuların ofsayt çalışması lazım herif takım atak yaparken ofsayt alanında yuruyor bu arada traore kaçırdı ben karabukun ilk yarıdaki performansıyla turu gececegine pek ihtimal vermiyorum

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Karabük bence gayet iyi oynuyor. Galip bitirebilirler bu maçı.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Bencede Karabükspor gayet sakin iyi oynuyor. Bir iki pozisyonda oldu Karabükspor'un gol olabilirdi. En kötü kaybetmez gibi duruyor Karabükspor. Bi tanede yaslasa 1-0 olsun bizim olsun.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

oyından kasıt iyi oynamaktan ziyade kotude oynasan bulduğun pozisyonları değerlendirip tur için avantajllı skoru yakalamak karabukte son vuruşlar sıfır maalesef yemeden bir gol sıkıştırırlarsa iyi olacak

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Gol be gol işte bu ne vurdu helal Kumbela

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Gol olunca Inna çalması da çok anlamlı olmuş...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

kumbela çok iyi vurdu harika oldu bu hava ile 1 gol daha atarsak tur aralanır

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

hangi kanalda ya trtspor ve trt 3 ü açtım yok

edit : buldum tamam tivibunun trtsporlarından birini açmışım ben

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

lig tv dekoderi varsa 54. kanalda şuan trt sporda

Golü attıktan sonra Karabük full geriye çekildi. Kaleci Waterman çok iyi bir top çıkardı.

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara - Eskişehir

Helal Karabüğe böyle biterse iyi bir skor olacak

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri